یک بام و دوهوای دولت در برخورد با انتقال آب کارون

هورنیوز – غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در نشست مشترک مسئولان دو استان خوزستان و چهارمحال بختیاری که در شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختیاری برگزار شد، اظهار کرد: نخستین موضوع که باید مورد توجه قرار گیرد، حفظ رژیم طبیعی رود کارون است.
وی با بیان اینکه تأکید رئیس جمهور بر انتقال تنها آب شرب است، افزود: دستور رییس جمهور این بود که پروژههای انتقال آب در حد آب شرب و با لحاظ مسایل زیست محیطی باید انجام شود. باید مصوبه شورای عالی آب و مسایل زیست محیطی در این طرحها مورد توجه قرار گیرد و نباید کاری خلاف آن صورت بگیرد.
شریعتی تصریح کرد: برای حفظ رژیم طبیعی کارون باید کمیته تخصصی از معاونین عمرانی استاندار، مدیران آب و مدیرانکل محیط زیست تشکیل شود.
به گزارش هورنیوز – این سخنان در حالی از سوی استاندار جوان خوزستان مطرح می شود که رئیس جمهور چندی پیش کلنگ پروژه ای جدید برای انتقال آب کارون را بر زمین زد، اقدامی که به گفته بسیاری از کارشناسان نتیجه ای جزء مرگ کارون را در پی نخواهد داشت.
علی ساری نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون که با حضور ابتکار در اهواز تشکیل شد، گفت: حجم آبی که از رودخانه کارون منتقل شده برای آب شرب ۴۰ میلیون نفر کفایت می کند آیا استان هایی که آب برای آنها منتقل شده بیشتر از این جمعیت هستند؟
از سویی دیگر با وجود انکار مسئولان استانی در عدم انتقال آب کارون برای صنایع و کشاورزی، مسئول کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان به صراحت از سهم خواهی آب کارون سخن می گوید و بیان می دارد: در حال حاضر به دلیل کمبود آب، کشاورزی اصفهان تعطیل شده و در صورت لغو کامل طرح انتقال آب کارون به زاینده رود، صنعت استان نیز رو به تعطیلی می رود.
مهدی بصیری افزود: با اجرایی نشدن طرح انتقال آب کارون به زاینده رود به مرور زمان نیز صنعت، ذوب آهن، فولاد و نیروگاه های اصفهان رو به تعطیلی خواهند رفت، افزود: در صورت لغو نهایی این طرح میزان آب موجود به دلیل اولویت شرب به این بخش اختصاص خواهد یافت.
شریعتی استاندار خوزستان در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه اعلام کرد که درخصوص انتقال آب کارون تابع نظر دولت است و اگرچه به ظاهر دولت مخالف انتقال آب کارون جزء به غیر از شرب است اما واقعیت کارون حکایت دیگری دارد.