ارجاع پرونده پزشکان بخش دیالیز بیمارستان سینا به سازمان نظام پزشکی
به گزارش هورنیوز – شکرالله سلمان زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه اهواز درخصوص فوت پنج بیمار دیالیزی بیمارستان سینا، اظهار کرد: پنج تن از بیماران دیالیزی بیمارستان سینا که سال ها در این بیمارستان دیالیز می شدند حدود ده روز پیش به دنبال ابتلا به یک بیماری گوارشی جان خود را از دست دادند.
وی افزود: پس از اطلاع از این واقعه دست کم چهار گروه تخصصی مسئول پیگیری علت شدند که یکی از این گروها با دستور صریح رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز و متشکل از متخصصان به دنبال بررسی علت رفتند.
سلمان زاده با بیان اینکه تیم هایی نیز از طرف وزرات بهداشت، استانداری خوزستان، دادستانی خوزستان و سازمان نظام پزشکی مسئول پیگیری شدند، تصریح کرد: پرونده های بیماران در اختیار گروه ها قرار گرفت تا اگر قصور پزشکی صورت گرفته با آنها برخورد قانونی شود.
وی درخصوص بررسی های صورت گرفته، یادآور شد: رسیدگی به این امر نیازمند برخورد تخصصی دارد و اظهارنظرهای علمی راه حل مشکل نخواهد بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز یکی از دغدغه های دانشگاه علوم پزشکی اهواز را جلوگیری از وقوع چنین حوادثی در آینده دانست و تأکید کرد: بررسی علت مرگ بیماران نشان داد که این افراد براثر ابتلاء به یک بیماری عفونی فوت کرده اند زیرا تابلوی مرگ آنها اسهال خونی بوده است.
وی با بیان اینکه این افراد به بیماری ها حساسیت بیشتری دارند، گفت: بیماران دیالیزی به علت ضعف سیستم ایمنی ناشی از نارسایی کلیه، در صورت مبتلا شدن به یک بیماری به نوع شدید آن مبتلا خواهند شد.
سلمان زاده خاطر نشان کرد: این بیماری از طریق دستگاه گوارش وارد شده است زیرا میکروبی که از طریق خون وارد بدن شود نمی تواند اسهال خونی ایجاد کند اما بررسی دستگاه های دیالیز و آب دستگاه ها مورد ارزیابی قرار گرفت و همه نشان از سالم بودن دستگاه ها بود.
وی با اشاره به اینکه دستگاه های دیالیز درحال ارائه خدمات به بیماران هستند، اظهار کرد: میکروبی که از بیماران جدا شد ایکولای نام دارد که عامل بیماری زای روده است و بررسی های برای نحوه ورود این میکروب به بدن بیماران شروع شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: آب آشامیدنی، پرسنلی که به بخش دیالیز رفت و آمد دارند، بیماران و خانواده های آنان و هرآنچه بیماران در زمان بستری شدن مصرف کردند مورد آزمایشات میکروبی قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه تعدادی از خانواده های بیماران نیز دارای این میکروب هستند، تصریح کرد: در دو روز آینده علت وقوع حادثه توسط گروه تخصصی استاندار خوزستان اعلام خواهد شد؛ پرونده های افراد فوت شده به سازمان نظام پزشکی ارسال شده است.
سلمان زاده گفت: نخستین سؤالی که در ذهن ما متبادر شد آن بود که اگر مشکلی در دستگاه دیالیز است، بخش مربوطه تعطیل شود که خوشبختانه هیچ کدام موردی نداشتند.
وی با انتقاد از اظهارنظرهای غیر کارشناسانه برخی افراد در فضای مجازی اظهار کرد: اصحاب رسانه اطلاع رسانی های دقیق و به موقعی داشتند ضمن آنکه استاندار و دادستانی خوزستان نیز بسیار سریع پیگیری کردند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز هرگونه شایعه عمدی بودن و بیوتروریستی بودن حادثه را رد کرد و افزود: اینگوه اظهارنظرها هیچ فایده ای جزء تشویش اذهان عمومی و سلب اعتماد مردم از جامعه سلامت ندارد.
وی با بیان اینکه بدترین اتفاق در جامعه سلب اعتماد مردم از خدمتگزاران سلامت است، گفت: سیاست دانشگاه علوم پزشکی آنست که با این شایعات با صعه صدر برخورد کند؛ هدف آنست که چرایی واقعه مشخص تا شاهد اتفاق آن در آینده نباشیم.
سلمان زاده در پایان گفت: بالغ بر بیست نفر به این بیماری مبتلا شدند که با اقدامات انجام شده باقی بیماران با حال عمومی خوب بیمارستان را ترک کردند.