ساخت ۱۵ شهرک کشاورزی در خوزستان با هدف کیفی سازی محصولات

کیخسرو چنگلوایی مدیرکل جهاد کشاورزی استان خوزستان در گفتگو با هورنیوز درخصوص احداث و توسعه شهرک های کشارزی در استان اظهار کرد: یکی از سیاست های وزراتخانه که در سند اجرایی اقتصاد مقاومتی بیان شده، ارتقاء راندمان و بهره وری آب است.
وی انتقال کشت محصولات از اراضی آزاد به گلخانه ها را باعث کاهش مصرف آب تا یک پانزدهم عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم کشت سبزی و صیفی با تولید سالانه بیش از ۳٫۲ میلیون تن را به محیط های کشت کنترل شده در قالب شهرک های کشاورزری ببریم دست کم ۹۰هزار هکتار زمین آزاد می شود.
چنگلوایی گسترش شهرک های صنعتی را یک ضرورت برای استان عنوان کرد و یادآور شد:این شهرک ها باعث افزایش ارزش افزوده، کیفی سازی محصولات، کاهش راندمان آب، ساماندهی بازار و حذف دلالان می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که برای ساخت این شهرک ها چه اقداماتی شده، گفت: در ۱۵شهرستان نقاطی را که برای ساخت شهرک مستعد بودند برای ساخت شهرک شناسایی کردیم؛ توانایی شهرستان ها در شاخه های مختلف مانند شیلات ، دامپروری، کشاورزی و باغبانی تقسیم می شود.
مدیرکل جهادکشاورزی خوزستان با بیان اینکه متناسب با شرایط اقلیمی، گلخانه ها و شهرک های تبدیلی و تکمیلی تأسیس می شوند، یادآور شد: درحال حاضر مجوز آب پنج شهرک دزفول، شوشتر، کارون، حمیدیه وشوش صادر شده است.
وی افزود: بخشی از اعتبار زیرساخت های شهرک ها پرداخت و ساخته شده است به طور نمونه شهرک گلخانه ای دزفول، شوشتر و شهرک گاومیش داری کارون دارای زیرساخت هستند. تفاهم نامه ای بین استانداری و شهرک های کشاورزی وجود دارد که طبق آن ۳۰درصد اعتبار را شرکت شهرک های صنعتی و ۷۰درصد را نیز استان تأمین می کند.