خوزستان قبله حاجات مدیران پروازی/ در حادثه پتروشیمی مدیریت مقصر بود/ کسی زورش به مدیران پروازی پتروشیمی نمی رسد؟!

به گزارش هورنیوز – استان خوزستان باوجود تمام ظرفیت های اقتصادی همواره با مشکلات بی شماری در تمام حوزه ها به ویژه مسائل اقتصادی و بیکاری رنج می برد که همین امر سبب شده تا به جایگاه اصلی خود در کشور دست نیابد.
آنچه در میان این همه مشکلات بی شمار استان بیش از همه خودنمایی می کند، همان زخم دیرینه ای است که در سایه نگاه اشتباه دولت به خوزستان و مدیریت اشتباهتر مدیران همین استان، سبب شده تا خوزستان به جولانگاهی برای مدیران غیربومی تبدیل شود. ناگفته پیداست تعداد زیاد مدیران غیربومی و از آن بالاتر، مدیران پروازی در یک استان چه آفات و معضلاتی به بار خواهد آورد. چراکه با حضور چند ساعت در هفته یک مدیر در پُست مربوطه هیچگاه نمی توان به مسائل مختلف آن حوزه اشراف پیدا کرد.
آتش سوزی چند هفته اخیر پتروشیمی ماهشهر تنها نمونه ای از بی تدبیری مدیران پروازی بود که سبب بروز مشکلات اقتصادی، زیست محیطی و زیربنایی شد. نمونه ی این نوع مدیریت تنها به پتروشیمی بوعلی ختم نمی شود و هر جا پُست مهم و حساسی وجود داشته باشد ردپای مدیران پروازی غیربومی هم یافت می شود.
مدیریت پتروشیمی ماهشهر در دستان غیربومی ها
آیت الله حیدری عضو خبرگان رهبری با انتقاد از مدیریت پروازی در خوزستان اظهار کرد: از میان ۲۲ شرکت پتروشیمی ماهشهر و بندر امام حتی یک مدیر خوزستانی وجود ندارد و تمامی مدیران این شرکتها مدیران پروازی هستند.
وی افزود: حتی در بین مدیران میانی این شرکتها نیز تنها ۱۵ نفر خوزستانیاند؛ این در حالی است که تعداد زیادی از افراد تحصیلکرده در استان خوزستان حضور دارند اما از آنها استفاده نمیشود.
آیت الله حیدری تصریح کرد:حتی کارشناسان این شرکتها نیز تنها ۳۰ درصدشان خوزستانی و ۷۰ درصد غیر بومی هستند. این در حالی است که شرکتهای فضای سبز و آشپزخانهای استان خوزستان هم غالب کارکنان خود را از خارج استان جذب میکنند.
ضعف مدیریتی در پتروشیمی مشهور است
هدایت الله خادمی نماینده ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ضعف مدیریت در حادثه آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینای ماهشهر مشهود است، می گوید: وقتی در یک سیستم مشکلی و یا مثلا آتش سوزی رخ می دهد، از دو ناحیه می تواند بررسی شود یا اشکال از نیروی انسانی است و یا از تجهیزات. که در حادثه ماهشهر به نیروی انسانی و آن هم در سطح مدیریت بر می گردد.
وی با اشاره به وجود پالایشگاه های متعدد در خوزستان و بخصوص شهر ماهشهر می افزاید: به دلیل گرمی هوا در خوزستان و مشکلات دیگر، مدیران در استان ساکن نمی شوند و به تهران و استان تردد دارند. اکثر مدیران پتروشیمی استان خوزستان پروازی هستند و در هفته یک یا ۲ روز در خوزستان و بقیه روزها در تهران بوده که در واقع مدیران پروازی هستند.
نمی خواهیم عجولانه کسی را محکوم کنیم
وزیرنفت اما روز گذشته در اظهاراتی با بیان اینکه گزارش آتش سوزی پتروشیمی ماهشهر تهیه شده است، گفت: بنابر درخواست مدیران بخش پتروشیمی و با توجه به ابهامهایی که آنها داشتند قرار شد بررسی دقیق تری در این زمینه انجام شود.
وی با اشاره به این که ما نمی خواهیم عجولانه عده ای را محکوم کنیم و یا از خطای عده ای، اگر خطایی انجام دادند بگذریم، تصریح کرد: گزارش کامل این حادثه هفته پیش با حضور مسئولان هلدینگ خلیج فارس، پتروشیمی و اچاسیی وزارت نفت در جلسهای ارائه شد.
مدیران پروازی با حقوق های نجومی خود، خوزستان را صرفاً به مثابه یک خزانه عظیم برای خود می بینند که در برداشت منابع بیشتر از آن باهم به رقابت نشسته اند و در این بین جوانان مستعد اما بی پشتوانه خوزستانی تنها نظاره گر این مدیران هستند که همین مساله سبب شده تا نرخ بالای بیکاری، نرخ پایین اعطای تسهیلات بانکی، رتبه پایین در آموزش و پرورش و… همگی از آن استان ثروتمندی چون خوزستان باشد. و به راستی ضربا المثل” آب در کوزه و ما گرد جهان می گردیم” حکایت حال و روز خوزستانی ها است.
حال که ۹ تن از نمایندگان استان در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عضو شده اند انتظار می رود به کمک اجماع ایجاد شده بین نخبگان، ائمه جمعه و مسئولان استانی راه حلی اساسی برای این مشکل گرفته شود تا دیگر شاهد حوادثی چون پتروشیمی ماهشهر نباشیم.