بسیاری از واحدهای صنعتی تعطیل و صنعتگران خوزستانی ورشکست شده اند/ وظیفه مدیر عامل چیست؟

به گزارش هورنیوز – مجوز ساخت شهرک صنعتی ۵۲۴ هکتاری شماره پنج اهواز درحالی در سال ۸۶ صادر شد که بیش از نیمی از آن برخلاف قانون در حریم شهر اهواز قرار دارد که همین امر باعث شد تا تکمیل آن پس از گذشت قریب به ده سال به سرانجام نرسد.
کلانشهر اهواز همواره با مشکلات بی شمار زیست محیطی مانند آلاینده های صنعتی، کارخانه های عظیم و گرد و غبار دست و پنجه نرم می کند از همین رو نیازمند آن است که هرگونه طرح و مصوبه جدید با بررسی دقیق و آمایش صورت گیرد تا سلامت شهروندان فدای توسعه شهری نشود.
شهرک صنعتی شماره پنج اهواز اما، در تعارض کامل با مسائل زیست محیطی قرار دارد چراکه بالغ بر ۳۱۵ هکتار از این شهرک در حریم شهر است ضمن انکه بخشی از این شهرک به واحد فولاد سازی اختصاص داده شده که برخلاف قانون است.
شهرک صنعتی شماره ۵ اهواز هیچ مجوزی ندارد
احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان در این راستا اظهار کرد: شهرک صنعتی شماره ۵ اهواز هیچکدام از این مجوزها را ندارد و این مساله باعث شده که مشکلاتی برای فعالیت واحدهای درون آن و واگذاری زمین به وجود آید.
وی گفت: بخشی از شهرک صنعتی شماره ۵ اهواز در حریم شهر قرار دارد و همچنین محیط زیست به این بخش شهرک مجوز ارزیابی زیست محیطی نداده و به نوعی در این زمینه تخلف انجام شده است.
لاهیجان زاده عنوان کرد: تقریبا میتوان گفت که شهرک صنعتی شماره ۵ اهواز از هیچ مرجع رسمی مجوز ندارد و این شهرک قبل از اخذ مجوزهای لازم، واگذاری زمین را انجام داده است.
وی گفت: این واگذاریها قبل از اخذ مجوزات تخلف بوده، بخصوص آن که واگذاری زمین به صنایع بزرگ مانند فولاد انجام شده و این مساله خود مشکل بزرگتری است که باید درباره آن تهران تصمیمگیری کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان خاطر نشان کرد: اگر بحث حریم این شهرک حل شود، صنایع کوچک میتوانند در آن مستقر شوند اما برای فعالیت کارخانه فولاد در شهرک ۵ اهواز تنها محیط زیست مرکز میتواند نظر دهد.
تنها به واحد ذوب کارخانه فولاد مجوز نمی دهیم
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان چندی پیش در بازدید از شهرک شماره ۵ ضمن تأکید بر تکمیل آن اظهار کرد: حریم شهر اهواز را بازنگری خواهیم کرد و آن قسمت از شهرک صنعتی که در حریم شهر قرار دارد، از آن خارج می شود تا روال قانونی صدور مجوز طی شود.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از آلودگی کارخانه فولاد که در شهرک صنعتی پنج ساخته شده نیز فقط به قسمت نورد که در رده پایینی قرار دارد و جزو صنایع سبز است مجوز می دهیم و به واحد ذوب که دارای آلودگی بالاست مجوز داده نمی شود.
اخلاق محمدیان مدیرکل شهرک های صنعتی خوزستان در این خصوص اظهار کرد: شرکت شهرکهای صنعتی پیگیر بحثهای زیرساختی شهرک صنعتی شماره ۵ اهواز است و در خصوص حل مشکل آب نیز، اقدامات لازم انجام گرفته تا زیرساختهای مناسب جهت تامین آب موردنیاز این شهرک ایجاد شود.
وی ادامه داد: به دلیل عدم صدور مجوزهای زیستمحیطی و نبود همکاری دستگاههایی که میتوانند در حل مشکلات این شهرک کمک کنند باعث شده تا روند و پروسه حل مشکلات شهرک صنعتی شماره ۵ اهواز نیاز به زمان داشته باشد.
اما سؤال اساسی آنجاست که آیا وظیفه مدیرعامل شهرک های صنعتی تنها رایزنی برای ساخت شهرکی در حریم شهرو بدون مجوزهای قانونی است؟ در سال های گذشته بسیاری از واحدهای صنعتی تعطیل و صنعتگران خوزستانی ورشکست شده اند بطوریکه تنها در شهرک صنعتی شماره سه به گفته مدیر این شهرک، ۸۰ درصد واحدهای تولیدی تعطیل هستند چه راهکاری برای نجات آنها اندیشیده شده است؟ آیا پیگری های مجدانه ای انجام شده تا واحدهای تولیدی مجبور به تعدیل نیرو و یا واگذاری ملک خود به بانک ها بجای بدهی، نشوند؟
لزوم و ضرورت توسعه اقتصادی در خوزستان بر هیچ کس پوشیده نیست اما آنچه جای بحث دارد به اغماض گرفتن سلامتی شهروندان در قبال افتتاح شهرکی است که همین مقدار اندک اکسیژن شهر را هم ازبین می برد.به نظر می رسد مدیرکل شهرک های صنعتی استان که حالا لیست عملکردهای مثبت خود را خالی می بیند بدنبال ایجاد کارنامه ای از خود حتی به قیمت به خطر افتادن سلامتی مردم است.