مقایسه موشکافانه عملکرد نمایندگان خوزستان و اصفهان تا به امروز

به گزارش هورنیوز – منابع نفتی بیش از ۸۵ درصد و مستعد بودن جلگه خوزستان برای کشاورزی توان بسیار قوی برای یک استان به جهت توسعه پایدار است. اما با وجود این منابع و علاوه بر آن بنادر و مرزهای مشترک دریایی و زمینی با چند کشور وارد کننده، مسئولین نتوانستن تحولی در توسعه خوزستان ایجاد کنند. از این رو برآن شدیم تا عملکرد نمایندگان دوره دهم خوزستان و اصفهان را مورد کنکاش قرار دهیم تا علل پیشرفت استان اصفهان نسبت به خوزستان زرخیز بیشتر مشخص شود.

البته بیش از هرچیز وجود ۱۸ نماینده خوزستانی در برابر ۱۹+۱ نماینده اصفهانی در مجلس که از نظر تعداد تقریباً باهم مساوی هستند ((صرفنظر از یک نفر که از اقلیت دینی ارامنه جنوب کشور است و در اصفهان مستقر بوده و جزء سمهیه اصفهان میباشد)) را یادآور می شویم.

توزیع نمایندگان هر دو استان در کمسیونها

کمیسیونها بازوان تقنینی مجلس هستند و اکثر لوایح و طرحها که در مجلس مصوب میشوند، قبلاً تاییدیه کمیسیون مربوطه را کسب کرده اند. و اگر به توزیع نمایندگان هر دو استان در مجلس دهم در کمیسیونها نظر بیاندازیم اصفهانیها با برنامه و حساب شده تر در کمیسیونها تقسیم شده اند.
بررسی آماری نتایج ذیل را مشخص میکند.

۱_نمایندگان اصفهان در ۱۰ کمیسیون عضویت دارند ولی نمایندگان خوزستان در ۶ کمیسیون.

۲_توزیع نمایندگان اصفهانی در کمیسیونها تقریباً دو نفر در هر کمیسیون است. اما خوزستانیها مثلاً در کمیسیون انرژی ۹ نفر در یک کمیسیون برابر با ۵۰ درصد توان نمایندگان صرف یک کمیسیون شده است. در مقابل اصفهانیها توان خود را در یک کمیسیون بخصوصی صرف نکرده اند، بلکه توزیع متوازن انجام داده اند. جالب اینجاست که هیچ کدام از نمایندگان اصفهان به کمیسیون انرژی نرفتند. البته شاید نخواستند مزاحم نمایندگان خوزستانی این کمیسیون شوند.

۳_چهار نفر از نمایندگان اصفهان عضو هئیت رئیسه کمیسیونها مختلف شدند، اما خوزستانیها به مدد کثرت تنها در یک کمیسیون و آن هم فقط انرژی ریاست کمیسیون را کسب نمودند.

۴_تمام کمیسیونها مهم هستند اما ۲ کمیسیون برنامه بودجه و امنیت ملی مهمترین کمیسیونهای مجلس میباشند که در هر دو کمسیون اصفهانیها عضویت دارند ولی خوزستان دارای نماینده در این دو کمیسیون نیست. کما اینکه در یکی از این دو کمیسیون اصفهانیها عضو هئیت رئیسه هم میباشند.

۵_سالک، فولادگر، کوهکن و لارگانی نمایندگان اصفهانی مجلس دهم در بررسی لوایح و طرحها حضور فعال در صحن مجلس دارند، اما متاسفانه نمایندگان خوزستان فقط به نطقهای خارج از دستور دل بسته اند و این نطقها خارج از دستور طبق برنامه مشخص است و شامل تمام نمایندگان در طول سال میشود. کما اینکه نطقهای خارج از دستور در اصل تبلیغی و زیاد تاثیر گذار نیست و تعهدی برای دولت بحساب نمی آید. اما بر عکس فعالیت در صحن مجلس در چارچوب لوایح و طرحها و اظهار نظریات کارشناسانه که چه بسا منافع آن استان را بر مجلس تحمیل کند قدرت نمایندگان را نشان میدهد، و در این محور متاسفانه نه فقط در این مجلس دهم بلکه در ادوار گذشته نمایندگان خوزستان فعالیت چندانی در بررسی لوایح در صحن مجلس ندارند و رغبتی به این مسئله نشان نمیدهند. بر عکس نمایندگان اصفهان در بررسی لوایح فعال بوده و یکی از عوامل توجه بیشتر وزرا به نمایندگان اصفهان حضور بی وقفه در بررسی لوایح است که نمایندگان خوزستان همانطوریکه گفته شد در بررسی لوایح حضور باقوتی نداشته و تقریبا ندارند.

همچنین نیره اخوان و حسن کامران در ادوار گذشته فعالین بررسی لوایح و طرحها از حوزه اصفهان هستند اما در ادوار گذشته یک چهره شاخص خوزستانی که در بررسی لوایح و طرحها در صحن علنی مجلس حضور فعالی داشته را نمیتوان نام برد. علاوه بر موارد فوق اسنادی موجود است که در فرصت مناسب به آن پرداخته میشود.

مقایسه مجمع نمایندگان اصفهان و خوزستان

مجمع نمایندگان اصفهان تا کنون ۳ جلسه تخصصی با اصناف مختلف اصفهان برگزار کرده اند اما مجمع خوزستان گزارشی در این خصوص منتشر نکرده است.

همچنین مجمع نمایندگان اصفهان اخیراً جلسه ای با کشاورزان اصفهان با حضور تمام نمایندگان برگزار کرده اند و مصوبه ای ۳ ماده ای را به انجام رسانیدند که به قرار ذیل است:

۱_اجرای دقیق طرح ۹ماده ای شورای عالی آب

۲_تخصیص حقابه ای طومار شیخ بهائی

۳_اجرای قوانین توزیع اب مصوب سالهای ۴۱،۴۹،۵۲ (۱)

و اینکه پیگیری قانونی و مستند از شاخص این جلسه اصفهانیها بود که در پیشبرد اهداف مجمع نمایندگان موثر است. اما مجمع نمایندگان خوزستان فقط به پیگیری موردی و جزیره ای که مختص حوزه انتخاباتی هر کدام از نمایندگان است قانع شدند و این مطالبات جزیره ای در آینده نزدیک به رقابت بین نمایندگان خوزستان تنزل پیدا کرده و خود را درگیر این رقابت درون استانی خواهند کرد و بر عکس اصفهانیها متحد و منسجم و طبق یک رویه مشخص که نمونه ای از آن در بالا ذکر شده اهداف توسعه ای استان خود را طبق برنامه مدون پیش می برند.

لازم به توضیح است که در بحث استاندار هم که تاکید بر ماندگاری رسول زرگر داشتند که ثبات مدیریتی و عوامل شرح داده شده در بالا از عوامل تفوق نمایندگان اصفهانی بر نمایندگان خوزستانی بحساب می آید. که اگر این موارد مورد لحاظ مجمع نمایندگان خوزستان قرار گیرد شاید بتوان در توسعه استان تحرکی ایجاد شود. اما اگر کماکان بصورت فردی و فقط در حیطه منافع حوزه انتخاباتی فعالیت نمایند مطمناً نه منافع حوزه انتخاباتی تامین میشود و نه منافع کلی استان خوزستان.

منابع:

۱- خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران ایرنا ۲۶ تیرماه ۹۵

https://hoorkhabar.ir/611861کپی شد!
149
۲
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  • طرفی درود بر هور نیوز په این نماینده شادگان اقای ناصری بجا اینکه تو استانداری تحصن کنه چرا اونجا تحصن نمیکنه
  • تقی زاده درود بر شما گزارشی مستند است ضعف ما از وجود نمایندگانی که فقط دنبال کرسی مجلس هستند
منتشر شده۲