سی و یکم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران
هورنیوز – مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۳۱ تیر ۱۳۸۳
سرلشکر جی.د.میلر معاون فرماندهی نیروهای آمریکایی در عراق در یادداشتی که در رسانه ها منتشر شد، به صورت رسمی اعلام کرد، به اعضای گروهک منافقان(سازمان مجاهدین خلق) در عراق، پناه داده شده است.
۳۱ تیر ۱۳۳۴
احمد قوام مشهور به قوام السلطنه در ۸۲ سالگی به دلیل سکته مغزی درگذشت. وی دو بار در دوره قاجار و سه مرتبه در دوره پهلوی به نخست وزیری رسید.
۳۱ تیر ۱۳۳۱
کابینه دوم محمدمصدق تشکیل شد. این کابینه تا روز کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ هجری خورشیدی دوام داشت.
۳۱ تیر ۱۳۳۱
دادگاه لاهه در جریان اختلاف میان ایران با انگلیس درباره پرونده ملی شدن صنعت نفت، به حقانیت ایران و صلاحیت نداشتن دادگاه بین المللی برای بررسی شکایت لندن از تهران رای داد.
۳۱ تیر ۱۳۲۸
۱۲ فروند هواپیمای تاندربولت خریداری شده از آمریکا، وارد تهران شد.
۳۱ تیر ۱۳۲۳
وزارت دارایی آیین نامه ای به تمامی اداره ها صادر کرد مبنی بر این که در پاسخ به نامه های نمایندگان مجلس شورای ملی، توجه ویژه داشته باشند و با فوریت جواب آن ها را صادر کنند و در صورت نداشتن پاسخ قطعی، وصول نامه اعلام شود. همچنین تلگراف ها و یادداشت گفتگوهای ارسالی نمایندگان به وزارتخانه ها و صاحب منصبان آن نیز، مشمول آیین نامه صادره است.
۳۱ تیر ۱۳۲۰
کابینه جنگی بریتانیا، با هدف تصرف حوزه های نفتی خوزستان برای واداشتن ایران به اخراج کارشناسان آلمانی با انجام دادن یک اقدام نظامی در جنوب ایران موافقت کرد.
۳۱ تیر ۱۳۰۳
مجلس شورای ملی بدون حضور اقلیت مجلس تشکیل جلسه داد. نمایندگان فراکسیون اقلیت در اعتراض به برقراری حکومت نظامی، دستگیری ها و تبعیدها در جلسه شرکت نکردند.
۳۱ تیر ۱۳۰۳
برای استقرار حاکم نظامی تهران و تعیین محلی برای کارهای او، مکان پیشین حکومت تهران واقع در سبزه میدان به عنوان اداره حکومت نظامی تعیین شد.
۳۱ تیر ۱۳۰۲
سرتیپ جعفرخان حاکم دامغان به دلیل شکایت اهالی شهر از طرف وزارت داخله از مسوولیت خویش برکنار شد.
۳۱ تیر ۱۳۰۲
محمد سامی بیک سرکنسول ترکیه عثمانی در مشهد، در مراسمی که در مدرسه احمدیه مشهد برگزار شد در حضور والی خراسان به اشغال بین النهرین از سوی انگلیسی ها و سیاست های ضد اسلامی آن دولت حمله کرد. سامی بیک اعلام داشت که اتحاد کشورهای اسلامی تنها راه مبارزه با توطئه های دشمن است.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد ۳ و ۴)