چرا مدیران محیط زیست استعفا نمی دهند؟/ مدیرکل خوزستان فقط باید آمار بدهد و حقوق بگیرد؟

به گزارش هورنیوز: مدت هاست که معضل گرد و خاک به یک چالش بزرگ تبدیل شده و هراز چند گاهی آسمان جنوب کشور به ویژه خوزستان را در بر می گیرد. و هر روز خبری تازه درخصوص مضرات آن از افزایش سرطان گرفته تا نابودی محصولات کشاورزی به گوش می رسد.

امسال نیز هزمان با آغاز فصل گرما گردوخاگ به یک میزبان همیشگی در خوزستان تبدیل شده است، که شهروندان این استان را به مهاجرت وامی دارد تا در سایه بی تدبیری مسئولان، مخصوصاً مدیران خوزستانی این سازمان از شهر تنها تلی از خاکستر بماند!

 

درحالیکه ریزگردها با قدرت هرچه تمام تر هر روز به تخریب زیرساخت های استان، تلفات جانی و مالی می دهد، حرکات لاک پشتی وار مسئولان در حل این معضل راه به جایی نمی برد.

 

یکی از راهکاری مقابله و نه حل این مشکل، مالچ پاشی بیابان های منطقه است تا از حجم ریزگردها کاسته شود اما بررسی ها نشان می دهد که نوع اقدامات مسئولان در این راه به هیچ وجه متناسب با زوایای این مسأله نیست.

 

در همین راستا مدیرکل حفاظت محیط زیست استان که انتقادات زیادی نیز به نوع عملکردش وجود دارد، می گوید: اگر عملیات مالچ پاشی و نهالکاری به همین صورت پیش برود تا یکی دو دهه دیگر نیز نمی توان کانون های گرد و غبار خوزستان را مهار کرد.

 

احمدرضا لاهیجان زاده ادامه می دهد: تصاویر ماهواره ای نشان داده عرصه ای که توسط منابع طبیعی استان در حال بیابان زدایی است نسبت به وسعت کانون های گرد و غبار بسیار ناچیز است.

 

داستان غم انگیز نفس های حبس شده مردم و کودکان خوزستانی که سرنوشتشان با این پدیده گره خورده به تراژدی تلخی تبدیل شده که اظهار نظرهای گاه و بیگاه مسئولان آن را تلخ تر می کند.

 

ابتکار رییس سازمان محیط زیست کشور که گویا تنها از طریق اینستاگرام و کانال تلگرامیش پیگیر حل معضل چهارده ساله خوزستان است، درخصوص گردوخاک خوزستان می گوید: بخش عمده ای از گرد و غبار به خصوص ریزگردهای استان خوزستان از کشور عراق و عربستان سعودی است.

 

وی می افزاید: از سازمان ملل هم برای استان‌های درگیر با گرد و غبار قطعنامه گرفته‌ایم، طی این قطعنامه سازمان ملل موظف به انجام مطالعات جهانی شده تا کشورها را نیز به همکاری‌های مکلف سازد.

 

معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید واقعیت‌ها را به مردم گفت، ادامه داد: مردم و دولت باید آماده باشند متاسفانه جلوی طوفان را نمی توان گرفت، تنها با اعلام قبلی و آمادگی می‌توان با طوفان مقابله کرد.

 

حال مشخص شد که از سازمان ملل گرفته تا کشور عراق همه بجزء ابتکار درخصوص حل این معضل وظیفه دارند و تنها وظیفه دولت دستور به ماندن مردم در خانه ها و شاید هم در برخی موارد معدود تعطیلی مدارس است.

 

ساری نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی چندی پیش با تأیید حذف بودجه ریزگردها گفت: این بودجه حذف شده اما از محل های دیگری بدنبال حل مشکل خواهیم بود.

 

اگرچه تصویب یا عدم تصویب اعتبار چندان تفاوتی بحال خوزستان ندارد چراکه از بودجه مصوب سال ۹۴ به گفته معاون عمرانی استاندار تنها ۱۰ درصد آن محقق شده است و شرایط نه تنها به نفع خوزستان تغییر نمی یابد بلکه هر روز شاهد افزایش این پدیده و آثار غیر قابل جبران آن هستیم.

 

حال سؤال اساسی آنجاست که چه انگیزه ای برای ابقاء مدیرانی وجود دارد که با سوء مدیریت خود باعث شدند مردم این استان در طول یکسال ۱۶۰ روز هوای ناپاک تنفس کنند؟ هوایی که گاه تا ۷۰ برابر استاندارد جهانی نیز ناپاک بوده! و یا اینکه چرا کسی خانم ابتکار رئیس و آقای لاهیجان زاده مدیر در خوزستان را سوال جواب نمی کند؟ اگر این دو کارشان را خوب انجام می دهند این هوای خاک آلود از چیست؟ به نظر شما آیا مسئولین سازمانهای محیط زیست کشور مثل مدیرکل خوزستان فقط کارشان ارائه آمار و دریافت حقوق است؟

https://hoorkhabar.ir/611251کپی شد!
53
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.