سکوت در برابر انتقال آب اجحاف به خوزستان است/آمار بالای مهاجرت خوزستان در مقایسه با استان های دیگر/ بیکاری در خوزستان بیداد می کند
هورنیوز – عصر امروز سه شنبه ۲۹ تیرماه نخستین جلسه شورای اداری استان باحضور غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان و جمعی از مدیران کل در سالن شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزار شد.
سکوت در برابر انتقال آب اجحاف به مردم خوزستان است
آیت الله محسن حیدری عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: اگر مدیری باتقوا باشد در راستای وظایف خود گام بر می دارد در غیر این صورت پست را یک فرصت برای چپاول بیت المال تلقی می کند.
آیت الله حیدری با بیان اینکه طرح ۵۵۰ هزار هکتاری نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است تصریح کرد: با اجرای این طرح ملی حدود سه هزار فرصت شغلی ایجاد و نیمی از محصولات غذایی مورد نیاز کشور تامین خواهد شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مشکل کمبود آب استان تأکید کرد: بخاطر مشکل کمبود آب قرار بود ۲۱۴ هزار هکتار از این اراضی حذف شوند که خوشبختانه با رایطنی های انجام شده صورت نگرفت.
وی خاطر نشان کرد: قرار بود ۵۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال از سرشاخه های کارون برداشته شود اما اکنون ۵برابر آن استخراج می شود.
آیت الله حیدری تأکید کرد: برخی از انتقال بیشتر آب به مناطق مرکزی کشور سخن گفته و آن را باقیات صالحات می دانند درحالیکه اقدامی خلاف قانون است.
وی گفت: بسیاری از مردم خوزستان با ممنوعیت کشت محصولات کشاورزی و عدم اعطای مجوز پرورش ماهی مواجه هستند اما درعین حال آب این استان برای مصارف غیر شرب به سایر استان ها فرستاده می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انتقال آب برای مصارف غیر شرب اجحاف به ملت خوزستان است، افزود: نباید در قبال انتقال آب خوزستان سکوت کرد نمایندگان مجلس خبرگان رهبری نیز در نامه ای اعتراض خود را به رئیس جمهور اطلاع دادند.
وی ادامه داد: اگر سکوت کنیم در روز قیامت جوابی نخواهیم داشت و سرافکنده خواهیم بود. مسئولان سازمان آب و برق خوزستان و اداره جهاد کشاورزی نیز درخصوص مضرات انتقال آب باید اطلاع رسانی کنند.
بیکاری معضل بزرگ استان خوزستان است
آیت الله ابوالحسن حسن زاده امام جمعه موقت اهواز نیز در این جلسه با اشاره به محرومیت های استان گفت: مدیران استانی باید به منظور رفع مشکلات اقتصادی استان فارغ از هر نوع گرایش سیاسی با یکدیگر به نتیجه برسند.
امام جمعه موقت اهواز تصریح کرد: بزرگترین مشکل استان در این برهه، بیکاری است.
حجت الاسلام حسن زاده تصریح کرد: خوزستان در بحث اربعین حسینی بسیار موفق عمل کرد و امیدوار هستیم امسال نیز بتوانیم با ارائه خدمات مطلوب به زائران حسینی نام استان را در این بخش منور کنیم.
برای تکمیل پروژه های صنعتی نمی توان به تسهیلات دولتی امید داشت
امید حاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با اشاره به ویژگی های اقتصاد مقاومتی بیان کرد: بازسازی بافت های فرسوده، پرورش ماهی در قفس، رفع معضلات واحدهای صنعتی، توسعه کشت های گلخانه ای، خارج کردن ناوگان حمل و نقل فرسوده عمومی، بهره برداری از سواحل جنوب و توسعه اقتصاد دانش بنیان از جمله این هفت بند محسوب می شوند.
وی گفت: واگذاری پروژه های نیمه تمام استان به بخش خصوصی به صورت جدی در حال پیگیری است در همین راستا ۱۸۸ پروژه در خوزستان شناسایی شدند. به طور حتم به منظور اتمام روند ساخت پروژه های نیمه تمام استان نمی توان به تسهیلات دولتی امید داشت.
حاجتی با شناسایی ۴۵۰ پروژه نیمه تمام در استان بیان کرد: مسئله احداث شهرک های کشاورزی و صنایع تبدیلی به صورت جدی در حال پیگیری هستند.
وی نرخ بیکاری استان را بالغ بر ۲۵ درصد بیان کرد و افزود: شهرستان های مسجد سلیمان، باوی، دشت آزادگان، شادگان و کارون بیشترین میزان بیکاری در استان را در اختیار دارند.
آمار بالای مهاجرت خوزستان نسبت به سایر استان ها
مهرزاد طباطبایی نماینده وزارت امور خارجه در خوزستان در این جلسه اظهار کرد: فعالیت های بسار مفیدی همچون صدور روادید در این دفاتر انجام می پذیرد که همین مسئله اهمیت فعالی سازی این دفتر را نشان می دهد.
وی افزود: : پس از راه اندازی مجدد این دفتر از سال ۹۲ تا کنون بیش از ۳۳ هزار مورد پرونده مراجعه به منظور تایید اسناد و همچنین یازده هزار مورد شکایت از اتباع خارجه به ثبت رسیده است.
طباطبایی تصریح کرد: در سال های اخیر دو موج غیر قانونی مهاجرت به کشور استرالیا و سپس به کشورهای اروپایی داشته ایم. به صورت کلی خوزستان در این زمنیه از آمار بالایی به نسبت سایر استان ها برخوردار است.
رفع مشکلات استان مستلزم تحقق اقتصاد مقاومتی است
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در این جلسه با اشاره به استفاده از مدیران کارآمد اظهار کرد: در این امر جدا از خط و ربطهای سیاسی، کار خواهم کرد و هدف کارآمد کردن امور استان است.
وی تکریم ارباب رجوع را یکی از اولویت های مهم هر دستگاه بر شمرد و افزود: معتقدم که توسعه استان و حرکت در مسیر توسعه استان با وجود سختیها، مشکلات و چالشهای فعلی دشوار اما میسر است که این امر تنها با همدلی و همکاری روی خواهد داد.
استاندار مهم ترین معضل استان را بیکاری دانست و تصریح کرد: رفع این مشکل مستلزم تحقق اقتصاد مقاومتی و عمل به سیاستهای آن است، رفع بیکاری و کاهش نرخ بیکاری نیاز به سرمایهگذاری، استفاده بهینه از سرمایهگذار رفع موانع سرمایهگذاری و بهبود فضای کسب و کار دارد.
وی ادامه داد: رفع بیکاری و کاهش نرخ بیکاری نیاز به سرمایهگذاری، استفاده بهینه از سرمایهگذار رفع موانع سرمایهگذاری و بهبود فضای کسب و کار دارد.
شریعتی با بیان اینکه کار غیر قانونی ول مثبت اشتباه است، گفت: معتقدم راهکارهای قانونی برای حل مسائل کم نیستند و حتی اگر برای حل مسئلهای از طریق قانونی به مشکلی برخوردیم میتوانیم از ظرفیت نمایندههای استان در مجلس شورای اسلامی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ما به هیچ وجه مدافع و حامی صاحبان فیشهای حقوقی نجومی غیرمنطقی و غیرصحیح نیستیم. در برابر ارتکاب تخلف از یک گروه خاص نباید سکوت کرد اما حفظ آبروی مسلمان مهم است.
استاندار اظهار کرد: اگرچه گفتیم که رفع بیکاری و ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری از اهداف اصلی ما است اما باید توجه کرد که راه توسعه از آموزش و پرورش میگذرد و سرمایهگذاری مسکن موقتی برای دستیابی به توسعه است.
شریعتی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی مشارکت واقعی مردم در فعالیتهای اقتصادی بنابراین در اقتصاد مقاومتی اصل و اساس مشارکت و مداخله مردم است به طوریکه مردم نبض فعالیتهای اقتصادی را در دست بگیرند.
استاندار ضمن انتقاد از عقب ماندگی خوزستان در برخی حوزه ها افزود: در تمام برنامهها اعلام میشود که خوزستان جلوتر از سایر استانها حرکت میکند اما خروجی این برنامهها حاکی از این است که خوزستان عقبتر از سایر استانها قرار دارد.