عبور اولین تونل مترو در زیر کارون

هورنیوز – مراسم پایان عملیات اجرایی نخستین تونل متروی اهواز در زیر رودخانه کارون به صورت نمادین در ایستگاه میدان ساعت برگزار شد.
مدیر اجرایی پروژه قطار شهری اهواز روز سه شنبه در این مراسم عبور از زیر کارون و احداث تونل در زیر رودخانه را یکی از پرچالش ترین و مهم ترین دستاوردهای قطار شهری اهواز دانست و افزود: فاصله ایستگاه نادری در کرانه شرقی رودخانه کارون تا ایستگاه میدان ساعت در کرانه غربی به طول یک هزار و ۴۷۰ متر بوده که طی حدود سه ماه عملیات آن به طول انجامید.
خشایار باقری نیا اضافه کرد: این تونل در عمق ۳۵ متری زمین در زیر رودخانه کارون احداث شده که از لایه های سست و ریزشی و پرآب در محیط پرفشار گذر کرده است.
وی با بیان اینکه احداث این تونل از ۹ اردیبهشت امسال آغاز شده است افزود: بیش از ۱۴۰ میلیارد ریال طی چهار ماه برای احداث اولین تونل زیر رودخانه هزینه شده است.
به گفته وی حفاری تونل در زیر رودخانه برای نخستین بار در کشور اجرا می شود و پیش از این هیچ تجربه ای در کشور درباره حفاری در زیر رودخانه وجود نداشت.
وی گفت: این بخش از طرح با تجربیات موجود و با استفاده از توان فنی و اجرایی و مشاوران داخلی و خارجی و کارشناسان خبره در زمینه احداث تونل از زیر رودخانه و پرفشار استفاده کردیم.
وی ادامه داد: ۱۳۰ نفر از نیرو در بخش های اجرایی و احداث تونل به صورت شبانه روزی در دو شیفت عملیات حفاری و احداث تونل را انجام دادند.
مدیر اجرایی طرح قطارشهری اهواز با اشاره به سیلی که فروردین ماه امسال اتفاق افتاد اظهار کرد: حفاری تونل با طغیان رودخانه کارون بعد از ۳۰سال همزمان بود که باعث شد حجم و تراز آب را به طور بسیار فزاینده ای افزایش داد به طوریکه ارتفاع آب ۴٫۵ متر بالا رفت که ریسک هایی را بر طرح وارد کرد.