فراموش نکنید شما ۸ سال نماینده بوده اید؟!

به گزارش هورنیوز: مجید ناصری نژاد مصاحبه ای با خبرگزاری مجلس داشته که سعی میشود نقدی منصفانه بر آن با سه محور داشته باشیم.
محور اول: سد گتوند و هدر رفت میلیاردها تومان
وی با تاکید بر اشتباه بودن طراحی و اجرای این سد گفت: میلیاردها تومان برای احداث سد گتوند هزینه شد اما اکنون مشخص شد این سد در کوه نمک احداث شده و قابل بهره برداری نیست و اکنون آب شوری به دست آمده که هیچ کس نمی داند باید با این آب شور چه کند؟! البته وی نباید فراموش کند که قسمت اعظم این سد در دوره احمدی نژاد و ۸ سال نمایندگیش که از قضا در کمیسیون انرژی هم بود ساخته شده است. حال سوال اینجاست که آیا در این ۸ سال یادی از پروژهای “انتقال آب کارون” شده است؟
باتوجه به اینکه در سال ۸۹ برابر مصوبه ۲۴۸ شورای عالی آب به دبیری “رسول زرگرپور” معاون آن زمان وزیر نیرو و استاندار حاضر اصفهان طرح بهشت آباد مصوب میشود.(۱) و بخش جالب ماجرا این است که در طول دوره این نماینده که عضو مجلس بوده و در کمیسیون انرژی هم فعالیت می کرده، آقای زرگرپور دبیر شورای عالی آب بوده که استارت اکثر انتقالهای آب در آن دوره زده شده است. اما سوال این است، اکنون که با فریاد سخن میگوید آن زمان کجا بوده اید؟
نکته: شاید به طرح استیضاح وزیر نیرو اشاره کنید. پیشاپیش ما این طرح را مورد کناکش قرار میدهیم
آقای ناصری نژاد بعنوان ناطق دوم این استضاح که در اسفند ۸۹ برگزار شد نطقی ایراد نمودند که در ابتدا بر حامی بودن احمدی نژاد تاکید کردند و قسم نیز بر این حمایت خوردند. ولی متاسفانه ذکری از پروژه انتقال آب کارون (طرح بهشت آباد) که در مهرماه آن سال (۸۹) مصوب شده بود در موافقت با استیضاح اعلام نگردید. البته عدم قرات قطعاً از اطلاع نداشتن از مصوبه بوده است.
جالبتر اینجاست که در شورای عالی آب یک نفر از نمایندگان مجلس از کمیسیون آب و منابع طبیعی عضو ناظر که به انتخاب مجلس در شورای عالی آب حاضر است نیز در شورای عالی آب حضور دارد. و عجیبتر هم این است که این عضو از استان کویری است که متنفع از انتقال آب کارون است.
می توان پرسید که آیا این اجماعها تصادفی است یا عدم اطلاع دوستان نماینده خوزستان حاضر در کمیسیون؟ که البته حتی به خود زحمت استفسار از وزیر نیرو که حداقل هفته ای یکبار به مجلس می آید ندادند و این طرح از آن تاریخ یعنی سال ۸۹ رسماً و قانوناً تصویب و قانونی گردید، که با استناد همین مصوبه دوره آقای ناصری نژاد در حال اجرا و بزودی انتقال آب را شروع مینماید. کما اینکه اکنون که سخن از سد گتوند به میان آورده و در نطق این نماینده در آن جلسه استیضاح نداشت(۲)
نتیجه محور اول
اکنون سخن گفتن از سد گتوند مثل نوش دارو پس از مرگ سهراب است. آن زمان که میتوانستند بعنوان رئیس مجمع نمایندگان استان و عضو کمیسیون انرژی و حمایت کننده احمدی نژاد تاثیر گذار باشید، اینچنین نشد، ولی اکنون که پروژه به اتمام رسیده فریادها بلند شد؟
محوردوم: ورشکسته بودن طرح نیشکر و عدم رضایت مردم و اختصاص بهترین زمینهای کشاورزی به طرح
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: از سویی دیگر طرحی به عنوان نیشکر را با هزینه زیادی در خوزستان اجرایی کردند که بر اساس آن زمین های مستعد کشاورزی را اختصاص به این طرح دادیم درحالی که اکنون مشاهده می کنیم که طرح نیشکر ورشکسته شده است.
وی یادآور شد: طرح نیشکر نیاز به مصرف آب زیادی دارد درحالی که در وضعیت کویری و کم آبی استان خوزستان نباید صدها مترمکعب آب به این طرح اختصاص داد.
نتیجه محور دوم
دومین محور وی که به معایب طرح نیشکر اختصاص داشت و می شود گفت که منطقی هم هست، ولی میخواهیم کمی به عقبتر بر گردیم و ۲۱ آذر سال ۸۶ سوال آقای ناصری نژاد در آن زمان را از وزیر کشاورزی مرور کنیم؟
“وی در نطق خود گفت: در دو دهه اخیر طرح نیشکر در این منطقه شادگان اجرا شد طرح، طرح خوبی است و فواید بسیار زیادی برای منطقه شادگان و رشد کشاورزی کشور دارد. (۳)
اما اکنون پس از جلسه اخیر این نماینده با مدیر توسعه نیشکر و درگیری ایجاد شده که حکایت از مسائل دیگر دارد و این جز بهانه گیری چیز دیگری نیست!
محور سوم: متاسفانه جهت دود ناشی از فعالیت پالایشگاه نفت، فولاد، پتروشیمی بارانهای اسیدی بر سر مردم میبارد و نگاه کارشناسی شده[محیط زیستی]به طرحهای اجرا شده در خوزستان وجود ندارد
وی تصریح کرد: متاسفانه به جهت دود ناشی از فعالیت پالایشگاه نفت، فولاد و پتروشیمی بارانهای اسیدی بر سر مردم می بارد که سلامتی مردم را به خطر می اندازد؛ از سویی دیگر زمانی دریای خوزستان که از هندیجان تا آبادان را در بر میگیرد محل صید ماهی بود اما اکنون ماهی وجود ندارد و اگر هم ماهی وجود داشته باشد آلوده است زیرا بسیاری از فاضلاب های صنعتی به دریا سرریز شده اما کسی این معضلات را پیگیری نکرده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ضرورت اجرای طرحهای کارشناسی، گفت: متاسفانه به دلیل اینکه نگاه کارشناسی به طرح های اجرا شده در استان خوزستان وجود نداشته هم اکنون شاهد مشکلات جدی در این استان هستیم.
محور سوم این مصاحبه در بالا عیناً آورده شده و از اینکه این صنایع آلایندگی محیط زیستی دارند جای شک و شبهه ای نیست و ورود جنابعالی در این قضیه جای تقدیر و تشکر دارد. اما آقای ناصری نژاد نماینده محترم مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی شما که اعتقاد راسخ دارید این صنایع از جمله فولاد باران اسیدی بر سر مردم میبارد چگونه اجازه میدهید فولاد شادگان چنین کاری با مردم آن منطقه انجام دهد؟ و در مصاحبهای اخیر خود فولاد شادگان را از زحمات خود میدانید، آیا شایسته است صنعتی آلاینده که بارانهای اسیدی به زعم خود داشته و باعث ایجاد بیمارها شده را به منطقه خود جذب کنید؟
نتیجه محور سوم
در پایان و با جمع بندی هر سه مطلب و تناقضهای موجود، حکایت از موارد دیگر میکند که مجال بحث آن نیست و فقط به مطالب بالا اکتفا می کنیم. اما مطالبات مردمی با جار و جنجال همانند جلسه نیشکر و تحصن در دفتر استاندار قابل حل نیست. زیرا کدام یک از نمایندگان اصفهان جهت انتقال آب به آن استان دست به تحصن زدند؟ توصیه می شود، همان راهی را بروید که نمایندگان اصفهان در سال ۸۹ با آن طرح بهشت آباد را تصویب کردند.(منظور شورای عالی آب است نه استانداری خوزستان)
منابع
۱_شبکه مطالعات سیاست گذاری عمومی ۴ خراد ۹۵
۳_سایت شرکت بازرگانی نیشکر ۲۱اذر ۸۶