چرا مدیرانی مثل آموزش و پرورش حضور ندارند/ تنها مبلغ ۶۰ میلیون تومان برای رفع مشکلات مرکز بانوان در نظر گرفته شده است/ جای نگرانی است که ترمادول اکنون در لیست مواد مخدر قرار ندارد!
به گزارش هورنیوز: ظهر امروز یکشنبه ۲۷ تیر ماه جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر خوزستان در سالن جلسات استانداری خوزستان با حضور افراد مسئول و مرتبط با موضوع برگزار گردید. در ادامه این گزارش صحبتهای لامی زاده، موسوی، نظرپور، شریعتی و ایدنی آمده که خواندن آن خالی از لطف نیست.
حسین لامیزاده رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خوزستان امروز در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر استان اظهاراتی داشت و گفت:
- در بخش درمان باید اعتبارات لازم و کافی به علوم پزشکی اختصاص داده شود.
- تنها مبلغ ۶۰ میلیون تومان برای رفع مشکلات مرکز بانوان در نظر گرفته شده است.
- در جمعبندی سال ۹۴ از کل مصوبات دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ۷۳ درصد اجرایی، ۱۶ درصد آنها قابلیت اجرایی نداشتند و بقیه مصوبات در حال پیگیری هستند.
- در سال تحصلی جاری از مهر ماه امسال مقرر شد ۲ واحد درسی دربحث کاهش آسیبهای اجتماعی در دانشگاهها تعریف شود.
- اکنون آمار دقیق و مشخصی از اینکه کدام شهرستان یا کدام مدارس در استان و یا چه دانشگاهی بیشترین میزان مصرف کننده مواد مخدر را داراست.
- تمام عطاریهای شهر اهواز به عنوان پایلوت بازرسی خواهند شد.
فرانک موسوی سرپرست اداره کل امور بانوان استانداری خوزستان ضمن اعلام اینکه آمار زنان معتاد این استان بیش از یک درصد جمعیت معتادان خوزستان است اظهار داشت:
- بیشتر زنانی که به کمپ های ترک اعتیاد مراجعه می کنند در یکی دوسال اخیر معتاد شدند که نشان دهنده رشد اعتیاد در سال های اخیر است.
- اهمیت موضوع اعتیاد زنان و تاثیرگذاری آنها در بزه های اجتماعی بسیار بیشتر از مردان است و وجود حتی یک درصد زنان معتاد هم بسیار زیاد است.
- باید بحث پیشگیری و درمان زنان معتاد را به طور جدی داشته باشیم زیرا تاثیر زنان در خانواده ها مضاعف است.
عبداله نظرپور فرمانده انتظامی مرزبانی خوزستان افزود:
- بخشی از مواد مخدری که وارد استان می شود با استفاده از شگرد جاسازی های مدرن است.
- بالای ۵۰ درصد از مواد مخدرهایی که به مقصد خوزستان قاچاق می شود از گلوگاه های مشخصی کشف می شوند.
- پل زال و خیرآباد بهبهان از جمله گلوگاه های قاچاق مواد مخدر در استان خوزستان هستند.
- گلوگاه های رسمی قاچاق مواد مخدر به صورت مصوب کشوری مشخص هستند ولی اگر بخواهیم کاملا استفاده از آنها را منع کنیم، تبعات امنیتی دارد.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان ضمن گلایه از برخی مدیران گفت:
- دانش آموزان در حوزه پیشگیری از استعمال موادمخدر بسیار دارای اهمیت هستند و باید مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در این جلسه حضور می داشت.
- عدم حضور مدیران در برخی از جلسات با اهمیت اصلا به هیچوجه پذیرفته نیست.
- ظاهر ماجرا نشان می دهد که گویی گستره موضوع مبارزه با مواد مخدر و اهمیت پیشگیری و مقابله با آن برای مدیران دستگاه های اجرایی استان نهادینه نشده است.
اسماعیل ایدنی رییس دانشگاه علوم پزشکی از ترامادول گفت و افزود:
- جای نگرانی است که ترمادول اکنون در لیست مواد مخدر قرار ندارد و جریمه توزیع آن نیز بسیار کاهش یافته است، در حالی که در حال حاضر حجم توزیع این دارو در عطاری ها بسیار زیاد است.
- در هفته گذشته ۲ میلیارد تومان داروی قاچاق در استان کشف شد که عمده این کشفیات از عطاریها بوده و داروهای ترامادول و متادون و داروهای لاغرکننده و چاق کننده از جمله این کشفیات بود.
- اکنون مواد مخدر آلوده به سرب یه پدیده و مشکل ملی است که ابتدا از شرق کشور و کرمان و اکنون در تمام کشور گسترش پیدا کرده است. در فرآیند تولید تریاک، سرب به آن اضافه میکنند تا وزن آن اضافه شود و به دلیل آن که بسیار شبیه به تریاک است، امکان جدا کردن آن از تریاک وجود ندارد. البته سرب تنها به تریاک محدود نشده و به مواد مخدر دیگر نیز اضافه میشود.