آقای استاندار لطفاً جلوی کارون خواری را بگیرید

به گزارش هورنیوز: سواحل رودخانه کارون که روزگاری بعنوان تفرجگاه مورد استفاده قرار می گرفت امروز بیش از همه به یک کارگاه ساختمانی بزرگ تبدیل شده که بلدوزرها هرکدام در گوشه ای از شهر تن آن را زخمی و حریم آن را تنگ تر می کنند. تا بدین ترتیب علاوه بر زمین خواری، رودخانه خواری نیز وارد ادبیات مردم این شهر شود.

عبور رودخانه در میانه هر شهر ظرفیتی بی بدیل در زمینه مسائل گردشگری، اقتصادی و توسعه شهری ایجاد می کند، اما رودخانه کارون همچنان به شیوه قرن ها پیش محلی برای تخلیه انواع فاضلاب و زباله ها است بطوریکه کارون امروز نه تنها گردشگر ندارد بلکه شهروندان نیز از مواجه شدن با کارون و بوی نامطبوع اطراف آن گریزان هستند.

۱۰۱۲۵_۲۴۲

پس از مشکلات بیشمار رودخانه کارون مانند ریختن فاضلاب شهری و بیمارستانی و عدم لایروبی، چند سالیست که نوبت به ساخت و ساز در درون رودخانه کارون رسیده است آنهم در شرایطی که هرکدام از رودخانه ها و سواحل دارای حریم مشخصی هستند و سازمان آب و برق باید در قبال زیاده خواهی افراد و سازمان ها ایستادگی کند. اما در این شهر بالاترین نهاد اجرا و نظارت بر قوانین یعنی استانداری باوجود مخالفت های گسترده دوستداران محیط زیست و بدون کسب مجوز از سازمان آب و برق اقدام به ساخت چهار کافه رستوران در رودخانه کارون کرد که به گفته کارشناسان ساخت و افتتاح آنها به منزله تیری خلاص بر امید احیای دوباره این رودخانه خواهد بود.

هربار که صحبت از لایروبی، نظافت رودخانه و حریم آن، عدم تخلیه فاضلاب در کارون و … می شد استاندار سابق از مشکلات مالی دولت در تخصیص بودجه سخن می گفت. اما مقتدایی در این مورد یک تنه در مقابل تمام دغدغه های شهروندان و فعالان محیط زیست ایستاد و چهارگوشه کارون را به امید جذب گردشگر زخمی کرد غافل از آنکه ورود گردشگر به سواحل، پیش از آنکه به کافه رستوران و جت اسکی نیاز داشته باشد به رودخانه ای زیبا، عاری از فاضلاب و بوی تعفن محتاج است.

آنچه در این بین بیش از تعرض استانداری به حریم رودخانه جای تأسف دارد سکوت و اهمال سازمان آب و برق بعنوان ناظر حفظ حریم رودخانه و اداره حفظ محیط زیست است. که از زمان شروع بکار پروژه های غیرمجاز حریم رودخانه نه تنها برای جلوگیری از آن اقدامی نکرده اند بلکه با تکنیک طفره، سلب مسئولیت و پاسکاری مسئولیت ها سعی در سرپوش گذاشتن بر کم کاری ها دارند.

موافق انجام کارهای کم کیفیت بر روی رودخانه کارون نیستم

در همین راستا جمشید سلحشور رئیس کمیسیون عمران شورای شهر اهواز می گوید: ساحل سازی بر روی رودخانه کارون بدون هماهنگی با شورای شهر انجام شده و ما در شورای شهر اهواز موافق انجام کارهای کم کیفیت بر روی رودخانه کارون نیستم.

وی افزود: ساحل سازی فعلی بر روی رودخانه کارون تبعات زیست محیطی دارد و سبب ورود رسوب به رودخانه می‌شود. کم کردن عرض رودخانه کارون سبب کم شدن میزان آب دهی این رودخانه می‌شود.

۲۰۱۶-۰۷-۱۵_۱۴-۵۳-۲۰

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر اهواز گفت: این ساحل سازی سبب افزایش غلظت املاح رسوبات رودخانه می‌شود و برای آبگیری و استفاده برای آب آشامیدنی مشکلاتی ایجاد می‌کند.

وی بیان کرد: پروژه ساحل سازی بر روی رودخانه کارون باید با هماهنگی سازمان آب و برق و نظارت شورای شهر اهواز انجام می‌شد.

در آخرین مصوبه هیئت وزیران که در سال ۷۹ به تصویب رسیده، آمده است: «حریم رودخانه‌های تامین‌کننده آب شرب مقطوعاً ۱۵۰ متر خواهد بود» به این معنی که ساخت‌وسازها در حریم قانونی رودخانه‌های تامین‌کننده آب شرب الزاما باید ۱۵۰ متر با بستر رودخانه فاصله داشته باشند.

این درحالیست که نماینده دولت در استان خوزستان در کسوت پیمانکاری با سرعت هر چه تمام تر تیشه به ریشه های خشکیده کارون می زند تا ساخت کافی شاپ، رستوران، پارکینگ و حضور جت اسکی را در کارنامه خود به ثبت برساند.

ساخت و سازها اقدامی غیرقانونی از متولیان اجرای قانون است

غلامرضا سبزعلی عضو شورای شهر نیز بیان می کند: هرگونه ساخت و ساز باید دارای مجوزهای قانونی از شهرداری و سازمان آب و برق استان باشد اما متأسفانه استانداری بی توجه به این مسائل به کار خود ادامه داد.

۲۰۱۶-۰۷-۱۵_۱۴-۵۸-۱۰

وی افزود: در سال های گذشته شهرداری برای ساخت یک مسجد در حریم رودخانه مدت طولانی با سازمان آب و برق رایزنی کرد اما استاندار پس از حضور در صحن شورای شهر و عدم موافقت اعضای شورای شهر با احداث رستوران و کافی شاپ بدون مجوز در رودخانه به صورت غیر قانونی، تهدید به احداث این اماکن تفریحی کرد و پس از آن نیز این تهدید را عملی ساخت.

سبزعلی با بیان اینکه شورای شهر با زیبا سازی ساحل مخالف نیست بلکه با اقدام غیر قانونی مخالف است، تصریح کرد: اگر مردم و یا سازمان ها اقدام غیر قانونی انجام دهند استاندار به عنوان عالی ترین مقام استان با آن باید برخورد می کند اما اگر استاندار اقدام غیر قانونی کند کسی نمی تواند مانع وی شود.

چه کسی می گوید ساخت و سازها در کنار کارون غیر مجاز است؟

سیاحی معاون عمرانی استانداری اما با قانونی بودن این پروژه ها مدعی موافقت سازمان آب و برق خوزستان است و می افزاید: همه همانگی ها انجام گرفته است چه کسی می گوید ساخت و سازها در کنار کارون غیر مجاز است؟

۲۰۱۶-۰۷-۱۵_۱۵-۰۲-۰۱

وی ادامه داد: تاسیساتی که امروز در کنار کارون در حال ساخت است تاثیر آنچنانی بر هیدرولوژی و اکولوژی کارون ندارد.

سیاحی گفت:متولی کارون و آب استان، سازمان آب و برق استان خوزستان است ما جلسات متعددی را با دوستان داشتیم و در خصوص سازه های قایقرانی و اسکله هایی که وجود دارد صحبت کرده ایم.

تعرض به کارون نتیجه عدم مدیریت واحد است

سارا اردو دکترای مدیریت محیط زیست در گفتگو با هورنیوز درخصوص تعرض به حریم رودخانه کارون می گوید: متأسفانه در سال های گذشته کارون مورد بی مهری های فراوانی از تخلیه فاضلاب و انتقال آب کارون به فلات مرکزی گرفته  تا ساخت و سازهای غیرمجاز قرار گرفته است.

سارا-اردو

وی با اشاره به صدمات غیر جبران این تعرضات می افزاید: چنین اقداماتی نه تنها کارون را از بین می برد بلکه هویت شهری مردم را هم از بین می برد بنظر من این امر در نتیجه عدم مدیریت واحد رودخانه و مسئولیت داشتن کسانی است که دغدغه ای در این خصوص ندارند.

مسلما ضرورت توسعه شهری و رونق صنعت توریسم بر هیچ کس پوشیده نیست اما آنچه در این بین مهم است توجه به حفظ زیرساخت ها و منبع مهمی همچون رودخانه کارون می باشد که متأسفانه در سال های گذشته در سایه عدم مدیریت صحیح مسئولان سازمان آب و برق و محیط زیست مورد هجمه همه جانبه مدیران ملی و استانی قرار گرفته است.

وقوع سیلاب اخیر و ورود خسارت های مالی بسیار تنها بخش کوچکی از اثرات تعرض به حریم کارون است اما استاندار سابق هربار در پاسخ به دغدغه مردم و دوستداران محیط زیست آنها را به سیاسی کاری و مزاحمت در پروژه های عمرانی شهر متهم می کرد به همین جهت انتظار می رود استاندار جوان خوزستان در فرصت یکساله سکانداری خود راه را بر کارون خواران ببندد و برای احیای صحیح این رود پرارزش تصمیمی شایسته گیرد تا بار دیگر آرزوی کارون پر خروش و عاری از زباله به واقعیت تبدیل شود.

n00000842-t

 

https://hoorkhabar.ir/610090کپی شد!
265
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.