برنامه های سازمان تأمین اجتماعی در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی است

به گزارش هورنیوز ؛ محمود یارعلی مدیرکل تأمین اجتماعی خوزستان در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه امروز با ارائه گزارشی از عملکرد این اداره به مناسبت روز تأمین اجتماعی اظهار کرد: اصل ۲۹ قانون اساسی برخورداری از تأمین اجتماعی را حق همگان دانسته به همین جهت سازمان تأمین اجتماعی به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی و مستقل در امور مالی و اداری تشکیل شد.

وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی از درآمدهای دولتی، درآمدهای مالیاتی و نفتی هیچ سهمی ندارد و منابع این سازمان درآمد هزینه ای از محل شرکای اجتماعی خود بعنوان حق بیمه تأمین می شود.

مدیرکل تأمین اجتماعی خوزستان تصریح کرد: خدمات ارائه شده از سوی تأمین اجتماعی مصداق بارز حدیث امام علی(ع) است که می فرماید: “النعمتان مجهولتان الصحه والأمان”. بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی سلامت و بخش بیمه ای این سازمان امنیت معیشتی مردم را دنبال می کند.

وی با اشاره به قرار داشتن در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل یادآور شد: مقام معظم رهبری برای نخستین بار بحث اقتصاد مقاومتی را در جمع کارآفرینان کشور مطرح کردند.

یارعلی درخصوص ارتباط مقوله اقتصاد مقاومتی و تأمین اجتماعی بیان کرد: از سویی تمام مستکبران تحریم های ناجوانمردانه ای حتی در زمینه مسائل غذایی و دارویی علیه نظام جمهوری اسلامی وضع کردند و از سویی دیگر بعلت ظرفیت کشور برای تولید و سازندگی سبب شد تا اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد.

وی افزود: هنگامیکه قرار است توانمندی درون کشور برای تولید محصولات داخل بکارگرفته و از واردات کالای خارجی جلوگیری شود، نقش کارگر کارفرما و کارگاه هویدا خواهد شد.

مدیرکل تأمین اجتماعی خوزستان خاطر نشان کرد: در رابطه کارگر و کارفرما باید نهادهای پشتیبانی مانند سازمان تأمین اجتماعی نظارت کند همچنین سازمان تأمین اجتماعی می تواند بخشی از درآمد خود را به شکل تسهیلات دراختیار کارگاه قرار دهد تا رونق بیشتری در امر تولید حاصل شود و از سویی دیگر بخشی از این درآمدها در قالب تعهدات کوتاه و بلند مدت دراختیار نیروی کار قرار خواهد گرفت.

وی درخصوص مصوبات اخیر سازمان تأمین اجتماعی در راستای حمایت از اقتصاد مقاومتی و فضای کسب و کار یادآور شد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اعتباراتی در اختیار کارگاه هایی که زیر ۱۰۰ نفر کارگر دارند و بعلت مشکلات مالی تولید نمی کنند قرار می دهد تا کارگاه بازسازی و به تولید منجر شود.

یارعلی عنوان کرد: سازمان تأمین اجتماعی در حمایت از کارگاه های مذکور در مصوبه ای واحدهای اجرایی را از توقیف و برداشت از حساب واحدهای تولیدی را به مدت یکسال منع کرده است تا اعتباری که برای بازسازی کارگاه و به منظور اشتغال و تولید در اختیار آنان قرار می گیرد توقیف نشود.

وی خرید دین از کارفرما را یکی دیگر از مصوبات سازمان تأمین اجتماعی دانست و گفت: این سازمان بانک رفاه را مکلف کرده تا به کارفرمایانی که به سازمان تأمین اجتماعی بابت حق بیمه کارکنان خود مدیون هستند و توان مالی برای پرداخت حق بیمه ها را نداشته باشند به اندازه بدهی واحدها و با اعمال شرایط قانونی تسهیلات پرداخت کند.

مدیرکل تأمین اجتماعی خوزستان با اشاره به جمعیت ۲میلیون و ۸۰۰ نفری شرکای سازمان تأمین اجتماعی اظهار کرد: مصوبه ای به واحدهای اجرایی ابلاغ شده که از ۵۰ تا ۱۰۰درصد جرایم کارفرمایان بخشوده شود.

وی درخصوص منشأ بدهی هایی که مورد بخشش قرار می گیرند توضیح داد: کارفرمایانی که بعلت حوادث طبیعی و غیرمترقبه در دوره ای نتوانند حق بیمه خود به سازمان تأمین را پرداخت کنند، کارگاه هایی که بعلت تحریم ها با کاهش ظرفیت و افزایش بدهی مواجه شدند و یا در اثر نوسانات ارزی مدیون شوند می توانند از مصوبه مذکور استفاده کنند.

یارعلی با دعوت از کارفرمایان برای استفاده از مصوبه بخشودگی جرایم  گفت: متقاضیان باید تا ۲۶شهریور سال جاری تقاضای بخشودگی جرایم خود را به واحدهای تأمین اجتماعی تحویل و در دفترخانه شعبه ثبت کند تا پس از بررسی های لازم مورد مشمول قرار گیرند.

وی درخصوص برنامه های راهبردی در جهت بهبود نحوه خدمت رسانی به شرکای سازمان گفت: پرداخت مستمری متمرکز یکی از این موارد است؛ تاکنون لیست مستمری بگیران به ترتیب حروف الفبا نوشته و به ادارت کل استان ارسال می شد و پس از طی مراحلی طولانی مستمری پرداخت می شد که بعلت برخورد با روزهای تعطیل در تأمین معیشت شرکاء اختلال ایجاد می شد.

مدیرکل تأمین اجتماعی خوزستان افزود: پس از مصوبه ابلاغ شده پرداخت مستمری به صورت اینترنتی انجام می شود همچنین قرار است هر بیمه شده یک شماره ملی تأمین اجتماعی ده رقمی داشته باشد تا در مواقع استفاده از خدمات تأمین اجتماعی به مشکل برنخورند.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود درخصوص سایر خدمات سازمان تأمین اجتماعی بیان کرد: قرار است که پرونده های کاغذی بیمه شدگان به پرونده های الکترونیک تبدیل شود چراکه سیاست این سازمان حرکت به سمت برنامه های غیرحضوری است تا با عدم مراجعه بیمه شدگان به سازمان نیز قادر به دریافت خدمات باشند.

 

https://hoorkhabar.ir/610013کپی شد!
106