زنگنه از دورهمیِ کمیسیون انرژی گذر می کند؟
به گزارش هورنیوز: فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک و رئیس کمیسیون تخصصی انرژی مجلس، طی مصاحبه ای با خانه ملت اعلام کرد: وزیر نفت با حضور در کمیسیون انرژی قطعاً گزارشی از حادثه آتش سوزی پتروشیمی ماهشهر خواهد داد و نیز هیئتی از کمیسیون به این شهر اعزام می گردد. این بهانه ایی شد تا گریزی بزنیم به تخصص نمایندگان خوزستانی در کمیسیون انرژی و اینکه بلاخره سهم مردم خوزستان از این ماده سیاه که سالها در گیرو داره دو درصد سه درصد و… است چه خواهد شد؟
وزیر کارکشته
از اینکه کمیسیون انرژی مجلس به حادثه آتش سوزی پتروشیمی حساسیت نشان داده، جای بسی خوشحالی است اما، این کمیسیون تخصصی با چه اعضای متخصصی در این صنعت میخواهد به گزارش وزیر کارکشته نفت گوش دهد، و سپس اعلام نظر کند؟
بهانه ایی برا بررسی کمیسیون انرژی
با کمی تامل اگر خوب به لیست اعضای خوزستانی کمیسیون تخصصی انرژی مجلس نظاره کنیم، جز یک نفر و آن هم در صنعت حفاری، نماینده ای با تخصص حوزه ی نفت در این کمیسیون حضور ندارد، که این نوید را می دهد زنگنه از این “دورهمی” هم می گذرد!
باتوجه به اینکه فریدون حسنوند نماینده و استانداری کاربلد بوده، اما آیا حریف زنگنه ی وزیر می شود. بخصوص اگر وی بخواهد دوستان را در گزارشی تخصصی به دنبال نخود سیاه بفرستد؟! البته نمی شود اذعان داشت که این نمایندگان بی مشورت می مانند، اما باید قبول کرد، نفت صنعتیست تخصصی و نظر دادن بدون سابقه و تجربه در این وادی فقط به بیراه منتهی میشود.
هر کدام از نمایندگان خوزستانی این کمیسیون در حیطه تحصیلات خود میتواند کارشناس قدری باشد. ولی به نظر شما نماینده ای که کارشناس ارشد علوم سیاسی است، میتواند برای مردم در بخش نفت مثمر ثمر باشد؟یا دیگر نماینده خوزستان که دارای کارشناسی علوم اجتماعی و…است؟
در اینجا نمیخواهیم به سوابق تخصصی و تحصیلی تک تک نمایندگان شاغل در کمیسیون انرژی بپردازیم ولی انصافاً اگر نماینده ای همچون علی ساری که متخصص در صنایع پتروشیمی است در این کمیسیون عضو می بود اکنون نمیتوانست برگه برنده این مجمع در گزارش حادثه اخیر آتش سوزی باشد؟ یا اینکه چرا باید اشخاصی همچون وی از عضویت کمیسیون جامانده و افرادی دیگر که تخصصی در این رابطه ندارند و یا حتی بوی نفت را تا کنون استشمام نکرده اند عضو این کمیسیون باشند؟
با گریزی به مجلس هفتم، در بررسی بودجه ای آن دوره در کمیسیون نفت مصوب کردند که تمام مشتقات نفتی با افزایش قیمت عرضه شود. اما در جلسه ای دیگر حمایت از گسترش راه روستایی مصوب شد. پس از تحویل سال به یکباره قیر که ماده ی اساسی در آسفالت بود افزایش ۱۵۰درصدی پیدا نموده و توسعه ی راههای کشور بخصوص روستایی با رکود مواجه شد. پس از دعوت وزیر راه به مجلس و سوال مکرر نمایندگان در خصوص رکود توسعه راه روستایی با جواب مصوب مجلس است مواجه شدند که پس از کش و قوس بسیار قیر را مستثنی از افزایش قیمت کردند.
بلاخره تکلیف خوزستان و نفت؟
در پایان ضمن اینکه نفت ملی است، اما باید این را در نظر داشته باشیم که بیش از ۸۵ درصد امور مرتبط به صنعت نفت در خوزستان می باشد. خوزستانی که همه غرق در مشکلات، بیکاری، آتش سوزی و … بوده و تا کنون از این ماده سیاه ارزشمند و دردسرساز سودی نبرده است. و اینکه آیا با وجود نمایندگان خوزستانی غیر متخصص حوزه نفت در کمیسیون انرژی و اینچنین وزیر متخصص، کاربلد و غیر خوزستانی، میتوان این صنعت را به خدمت مردم خوزستان درآورد؟ آیا منابع کشور فقط در خصوص آب کارون مشاع است یا نفت هم جزء آن است؟