توصیه های مرکز بهداشت غرب اهواز درباره خرید آجیل و شیرینی عید

هورنیوز – رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در آستانه عید سعید فطر، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات مومنان به درگاه پروردگار ، خبر از انجام بازرسی های ویژه از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی غرب اهواز در جهت تامین و ارتقای سلامت شهروندان در این روزهای پرخیر و برکت داد.

وی به شهروندان توصیه کرد: خرید آجیل و شیرینی  را از محلهای مجاز و مورد تایید مراجع بهداشتی، انجام دهند و به هیچ وجه از دستفروشان و دوره گردان خریداری نکنند .

شریفی با اشاره به اینکه با استفاده از بو و مزه آجیل و خشکبار،می توان به تازگی آن پی برد، تاکید کرد: ازخرید و مصرف  آجیل مانده و کپک زده اجتناب گردد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: پس دادن رنگ آجیل ، نشان از غیر بهداشتی بودن و استفاده از رنگهای غیرمجاز در تولید آجیل دارد.

شریفی افزود: گاهی سود جویان جهت پنهان کردن بوی بد و ترش آجیل و خشکبار ، نمک بیشتری استفاده می کنند.  بنابراین علاوه بر توصیه های معمول برای اجتناب از مصرف زیاد نمک به منظور پیشگیری و کنترل بیماری های: افزایش فشارخون،  قلبی –عروقی  و…، شهروندان باید در خرید آجیل نمکین و شور، این نکته را نیز مد نظر قرار دهند.

شریفی هشدار داد: آجیل و خشکبار، قابلیت آلودگی با سموم قارچی مثل  آفلاتوکسین را دارد. پس در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت روباز و فله عرضه می شود، احتمال آلودگی وجود دارد.

شریفی، ابتلا به اسهال و دل درد شدید  را از علایم مسمومیت با آفلاتوکسین ذکر کرد.

وی تصریح کرد: آجیل و دانه های روغنی ، به اندازه مصرف خریداری شود. شرایط نگهداری و دمای مناسب رعایت و حتماً دور از رطوبت و نور مستقیم خورشید نگهداری شود تا از بروز آلودگی ثانویه بویژه  فساد و کپک زدگی در آنها جلوگیری گردد .

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز ، توصیه هایی نیز در مورد خرید و مصرف شیرینی برای شهروندان داشت. وی گفت: در صورت تمایل به خرید  شیرینی تر، اطمینان حاصل شود که در یخچال نگهداری شده  و از  بسته‌ بندی‌های مطلوب برخوردار باشد.

شریفی توجه به دارابودن مجوزهای بهداشتی ، علامت استاندارد و درج مشخصات شیرینی پزی ( شامل نام، نشانی و  آرم مخصوص آن واحد بر روی بسته بندی)  را از نکات ضروری در هنگام خرید شیرینی دانست.

وی یک توصیه کلی در مورد همه مواد غذایی بسته بندی شده نیز داشت.

شریفی تاکید کرد: در صورت عدم مشاهده مشخصات شامل:  پروانه ساخت از وزارت بهداشت -تاریخ انقضا و تولید – شرایط نگهداری- نشانی کارخانه -درج علامت استاندارد و .. روی محصولات و یا آثار پاک شدگی مشخصات، از خرید آن  ماده غذایی، اجتناب گردد.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در پایان بار دیگر  تاکید کرد: با توجه به تاثیر گرمای هوا و نور خورشید بر فساد مواد غذایی، از خریداری مواد غذایی که در معرض نور آفتاب قرار داشته باشد ، خودداری شود.

https://hoorkhabar.ir/608124کپی شد!
156
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.