میراث فرهنگی از حراج آثار باستانی در شوش جلوگیری کند

هورنیوز – تپه ابوفندوا در هفت تپه از آن دست آثار باستانی است که این روزها برخی چشم خود را بر قدمت آن بسته و زمین‌های مسکونی آن را به قیمت بالا و با شرایط قابل توجه و منحصر به فرد به فروش می‌رسانند!

گشت و گذارهای اینترنتی نشان می‌دهد این تپه از هزاره پنجم تا اواخر دوره ایلامی مسکونی بوده و در طول هزاره چهارم و پنجم یکی از مراکز مهم اقتصادی و سیاسی در دشت خوزستان به شمار می‌رفته است.

‌البته با توسعه کشت و صنعت‌های بزرگ در خوزستان آن روزها که خبری از اهمیت آثار باستانی نبود، شرکت کشت و صنعت هفت تپه منازل مسکونی خود برای اسکان کارکنان و مدیران را در عرصه و حریم این تپه احداث کرد و حالا که قرار است به هر دلیلی شرکت کاغذسازی پارس واقع در این منطقه به بخش خصوصی واگذار شود، ظاهرا مدیران آن می‌خواهند به هر قیمتی چوب حراج به اموال آن بزنند و در حال فروش منازل مسکونی با تعیین چند بند قابل توجه هستند.

از جمله این بندها این است که فروشنده یعنی شرکت کاغذسازی پارس عنوان کرده خریدار با تحویل گرفتن ملک صراحتا اعلام می‌دارد مسئول و پاسخگوی هر گونه ادعای احتمالی از سوی اداره میراث فرهنگی یا محیط زیست و ادارات و اشخاص دیگر می‌باشد و فروشنده هیچگونه مسئولیتی در خصوص ادعاهای احتمالی ندارد!

همین بند کافی است تا مشخص شود این منازل مسکونی در محدوده یک اثر باستانی هستند و در روز روشن به فروش می‌رسند.

مدیر میراث فرهنگی شهرستان شوش در گفتگویی با اذعان بر اینکه تپه ابوفندوا جزء آثار باستانی محسوب می‌شود در این خصوص می‌گوید: با توجه به اقدامات اخیر این شرکت، طی نامه‌ای مراتب به اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گزارش شده و منتظر نتیجه هستیم.

البته به گوش رسیده است که سال‌ها پیش شرکت کاغذسازی پارس منازل مسکونی خود را در زمین‌های کشت و صنعت هفت تپه ساخته است از این رو مالکیت زمین در اختیار شرکت کشت و صنعت هفت تپه می‌باشد.باید دید میراث فرهنگی در مقابل این خرید و فروش چه تصمیمی خواهد گرفت تا خدایی ناکرده کلاه گشادی سر کسی نرود!

ir2459-10

 

نور خوزستان

https://hoorkhabar.ir/608083کپی شد!
73
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.