شاید کسی ما را مجرم نداند، اما در واقع مقصریم!

هورنیوز – درآغاز، جلسه ای با حضور تیم کارشناسی مرکز بهداشت غرب اهواز، مدیرکانون اصلاح و تربیت و رئیس بهداشت و درمان اداره کل زندانها برگزار شد.

محمدرضا حکمت مدیرکانون اصلاح وتربیت، ضمن تقدیر از حضور رییس و کارشناسان مرکز بهداشت غرب اهواز، به بیان وضعیت موجود کانون از نظر تعداد نیروی انسانی شاغل و  مدد جو و امکانات مرتبط با سلامت پرداخت.

وی بیشترین فراوانی جرم در مددجویان کانون را سرقت و سپس درگیری و نزاع عنوان کرد و افزود: طبق آنالیزهای انجام شده، خانواده نقش مهمی در ارتکاب اولیه کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال به جرم و هم در تکرار آن دارد.

حکمت خاطر نشان کرد: تعداد قابل توجهی از مددجویان، پس از رهایی از کانون اصلاح و تربیت، بار دیگر به دلیل بزه، دستگیر و باز گردانده می شوند، چون در بیرون کانون، خانواده ای نیست که نقش حمایتی ایفا کند و از وقوع جرم بازدارد.

وی تصریح کرد: بیشترین تعداد مددجویان، برخاسته از خانواده هایی ست که بی سرپرست، بد سرپرست یا تک سرپرست  هستند، یکی از والدین خود مجرم و زندانی ست، اعتیاد دارد یا فوت کرده است.

حکمت تعداد فرزندان طلاق را نیز در میان مددجویان، قابل توجه ذکر کرد.

در ادامه این جلسه مهرداد شریفی رییس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: اینکه کودکان و نوجوانان جامعه، به هر دلیل، مرتکب جرم می شوند، انگشت اتهام متوجه بسیاری از افراد، نهادها و سازمانهاست.

وی افزود: اگر در بدنه اجتماع، هرکس رسالتهای خود بخوبی انجام دهد، وقوع جرم در کل جامعه و بویژه کودکان و نوجوانان، کاهش خواهد یافت.

شریفی در ادامه گفت: شاید کسی ما و سیستم بهداشت را مجرم نداند، اما در واقع مقصریم!

وی افزود: اگر هنگام مراجعه زوج های جوان برای آزمایش و مشاوره ازدواج و سایر موارد، آموزش موثر، با کفایت و با کیفیت ارائه می دادیم، اگر مراقبتهای پیش از بارداری را جدی گرفته بودیم، اگر آموزش به خانواده ها، دانش آموزان، معلمان و سایر گروههای هدف انجام می شد و اگر ارتباطات موثرتر برون بخشی برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، برقرار می گردید، از نظر جسمی و روانی، کودکان سالم بیشتری تحویل اجتماع می شد!

شریفی در ادامه گفت: اینکه تعداد زیادی از کودکان به دلیل نزاع و درگیری، دستگیر شده اند و این آمار نسبت به گذشته، روند افزایشی داشته، نشان می دهد که تحمل و بردباری در کل  جامعه کاهش یافته و کارشناسان سلامت روان ما باید بر آموزش مهارت های زندگی و ارتقای تاب آوری کل گروههای هدف، تمرکز ویژه داشته باشند.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز همچنین توجه به سلامت معنوی را بسیار حائز اهمیت دانست و از آن به عنوان چتری برای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی یاد کرد.

در ادامه، هریک از مسوولان واحدهای سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد، سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس، بهداشت حرفه ای، بهبود تغذیه جامعه، سلامت دهان و دندان، روابط عمومی، تحول سلامت ، مسوول واحد  پیشگیری و مبارزه با بیماریها و نیز کارشناس مرکز سلامت جامعه شماره ۸، به بیان دیدگاهها ، نظرات و برنامه های واحدمربوط برای ارتقای سلامت مددجویان پرداختند.

طراحی برنامه آموزشی با هدف ارتقای آگاهی منجر به تغییر رفتار مددجویان و خانواده های آنان- طرح مسائل ، مشکلات مرتبط با مددجویان و آسیب شناسی موضوع  در شورای سلامت- برگزاری نشست ویژه با مدیران آموزش و پرورش نواحی و مدارس – آموزش و بازدید منظم از کمپهای ترک اعتیاد- بیماریابی و پیگیری و درمان مددجویان- دفع زباله های  عفونی کانون- بازدیدهای منظم از کانون و… از جمله مواردی بود که کارشناسان مرکز بهداشت غرب اهواز خود را متعهد به انجام آن دانستند.

سپس اعضای جلسه در سالن اجتماعات کانون، دیداری با مددجویان داشتند و رییس مرکز بهداشت غرب اهواز، با مخاطب قرار دادن مددجویان، سخنانی ایراد کرد، بخش پایانی برنامه نیز به  بازدید از محیط کانون اختصاص داشت.

شایان ذکر است که مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز، شیما حسین پور، مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد را نیز به عنوان دبیر نشست مشترک با مسئولان کانون اصلاح و تربیت، منصوب کرد و از وی خواست مصوبات جلسه را تا حصول نتیجه پیگیری کند.

 

https://hoorkhabar.ir/607823کپی شد!
181
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.