معاون سازمان آب و برق خوزستان: مسئولان آبفا اهواز صداقت داشته باشند
هورنیوز – در دو روز گذشته آب شرب حدود ۱۵ درصد از جمعیت شهر اهواز که شامل تعدادی از مناطق شرق این شهر است، دچار مشکل شده است. از امشب پمپاژ آب به شهر را آغاز می کنیم اما با توجه به شوکی که در این روزها به شبکه آب وارد شده، قطعی آب را بعضی ساعات روز در مناطق شرقی اهواز تا روزهای شنبه و یکشنبه آینده خواهیم داشت.
آغاز تابستان در اهواز با بی آبی همراه بوده است به طوریکه گرمای شدید و قطع آب شرب در برخی مناطق اهواز، تحمل شرایط را برای روزه داران سخت کرده است.
در این مدت مناطقی از اهواز نیز به وسیله تانکر آبرسانی شده اند و بسیاری از شهروندان مراتب گلایه خود به قطع آب شرب را به شبکه های اجتماعی و سایت های محلی رسانده اند.
قطع آب شرب در بخش هایی از اهواز بدون اطلاع رسانی قبلی اتفاق افتاده و اولین اطلاعیه شرکت آب و فاضلاب دوم تیر منتشر شده که قطع آب را به مدت چهار روز نشان می دهد.
شرکت آب و فاضلاب اهواز علت اختلال در آب شرب این شهر را قطع شدن آب از طرح آبرسانی غدیر اعلام کرده است. تا پیش از زمستان سال ۹۲ آب شرب همه شهر اهواز از رودخانه کارون تامین می شد اما از این زمان با بهره برداری طرح آبرسانی غدیر بخشی از اهواز، آب شرب خود را از پشت سد کرخه دریافت می کند. طرح غدیر نیز روزانه ۴۰۰ هزار مترمکعب آب به اهواز می رساند.
سرپرست معاونت آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان در این باره گفت: کانال های طرح آبرسانی غدیر به دلیل شکستگی در دو سه نقطه نیاز به تعمیر داشت به همین دلیل از بعد از ظهر دوشنبه ۳۱ خرداد آب وروی به آن قطع شده بود.
صادق حقیقی پور افزود: کار تعمیرات در سریع ترین زمان ممکن انجام شده و چهارشنبه شب (دیشب) آب از سد کرخه دوباره به طرح غدیر رهاسازی شده است که با توجه به طولانی بودن خط انتقال آب عصر امروز آب به تصفیه خانه های اهواز می رسد.
وی طول کانال آبرسانی غدیر را ۱۰۰ کیلومتر عنوان کرد که آب را از پشت سد کرخه به تصفیه خانه های شماره یک و ۲ اهواز (کیان آباد و ملی راه) منتقل می کند.
حقیقی پور با اشاره به اینکه طرح غدیر حدود ۷۰ درصد آب اهواز را تامین می کند اظهار کرد: با توجه به ضرورت تعمیرات در این طرح، از یک هفته قبل به مسئولان شرکت آب و فاضلاب اهواز اعلام شده بود که این تعمیرات قرار است انجام شود.
وی با انتقاد از مسئولان آبفای اهواز در نحوه اطلاع رسانی نسبت به اختلال در آب شرب اهواز گفت: نباید همه تقصیرات را متوجه طرح غدیر کرد زیرا کانال های این طرح مانند همه تاسیسات نیاز به تعمیرات پیدا می کند اما این سوال مطرح است که شرکت آبفای اهواز تا قبل از بهمن ۹۲ که طرح غدیر به بهره برداری رسید، چگونه آب اهواز را تامین می کرد.
حقیقی پور افزود: بهتر بود که مسئولان این شرکت صادقانه به مردم اعلام می کردند که تصفیه خانه و پمپ های آب خام دچار مشکلات فنی است و توان جایگزینی و تامین آب از رودخانه کارون را نداشته است.
وی تصریح کرد: در صورتی که شرکت آبفای اهواز امکان آبرسانی به شهر را نداشته باشد، این مساله را اعلام کند و ما آمادگی داریم تاسیسات را از آنها تحویل بگیریم.
معاون سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به حساسیت تامین آب شرب کلانشهر پرجمعیتی همچون اهواز، تاکید کرد: بر همین اساس تاسیسات شرکت آب و فاضلاب، اعم از تصفیه خانه ها و ایستگاه های پمپاژ باید همیشه آماده و در مدار باشد و خرابی پمپ ها نمی تواند دلیل قانع کننده ای برای قطع چند روزه آب در شهر باشد.
وی همچنین گفت: مرحله دوم طرح آبرسانی غدیر به اهواز که شرق این شهر را تحت پوشش قرار می دهد بیش از ۹۰ درصد پیشرفت دارد و به زودی به بهره برداری می رسد که با افتتاح آن وابستگی آب شرب مردم اهواز به رودخانه کارون قطع می شود.