هیچ مسئولی حاضر به پذیرش مسئولیت مقابله با ریزگردها نیست

به گزارش هورنیوز از خانه ملت: افزایش هجوم ریزگردها و گرد وغبار به استان‌های غربی و جنوبی کشور در هفته ای که گذشت نه تنها دید افقی را به چند متر کاهش داد بلکه طبق اظهارات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یک هزار نفر را روانه بیمارستان ها و مراکز درمانی کرد.

در این میان مسئولان به جای رسیدگی به این معضل و ارایه راهکار مناسب برای حل عوامل داخلی و خارجی ریزگردها مدام از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده و به نظر می‌رسد قصدی برای پایان دادن به این مشکل ندارند، به طوری که رییس سازمان محیط زیست در اظهارنظری اعلام کرد که مردم باید با ریزگردها کنار بیایند و  ما نمی‌توانیم  تمام کارهایمان را تعطیل کنیم و برویم وسط گرد وغبار بنشینیم.

به عقیده بسیاری از کارشناسان محیط زیست آنچه که طی چندین سال گذشته از مسئولان دولتی دررفع مشکل ریزگردها انتظار می رفت به مرحله اقدام و عمل نرسیده و اهداف تعیین شده دراین بخش محقق نشده است، برای این مشکل شاید علل و دلایل مختلفی را بتوان مطرح کرد، اما مهم ترین علت بی توجهی مسئولان به حل معضل ریزگردها و عدم درک شرایط بحرانی درمناطق غربی و جنوبی کشور باشد.

در این باره عباس پاپی زاده با انتقاد از بی‌توجهی سازمان محیط زیست و شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت در حل معضل ریزگردها از سوی مسئولان این سازمان، گفت: حدود ۱۶ سال پیش بخش محیط زیست سازمان ملل متحد به مسئولان ایرانی هشدار دادند که پس از خشک شدن دریاچه آرال و فاجعه جنگل های آمازون بزرگترین مشکل زیست محیطی قرن درجنوب غرب ایران رخ می دهد.

نماینده مردم دزفول درمجلس شورای اسلامی با اشاره به سیاست های غلط آبی در ایران، ترکیه و عراق و تاثیر آن بر افزایش ریزگردها، افزود: در همان مقطع زمانی مسئولان به رفع این معضل بی توجهی کردند، بنابراین عدم احساس مسئولیت در آن شرایط باعث به وجود آمدن چنین شرایطی شد؛ یعنی منابع آبی کشور بدرستی مدیریت نشد ضمن اینکه بحث انتقال آب نیز با اشتباهات صد درصدی در دستور کار قرار گرفت؛ از سوی دیگر سدسازی بی رویه در استان خوزستان نیز به افزایش این مشکل دامن زد.

وی با تاکید براینکه سازمان محیط زیست در بسیاری از مواقع درمقابل سیاست های اشتباه وزارت نیرو و نفت سکوت کرده است، تصریح کرد: متاسفانه درخصوص دریاچه ارومیه مجوزهای بسیاری درجهت حفر چاه های اطراف آن صادرشد همچنین با سدسازی ها از ورود آب به سدها جلوگیری و بیلان منفی برای دریاچه ارومیه یک فاجعه زیست محیطی به وجود آورد.

پاپی زاده با ابراز تاسف از سخنان رییس سازمان محیط زیست مبنی براینکه مردم باید با ریزگردها کنار بیایند، گفت: متاسفانه هیچ مسئولی در کشور حاضر به پذیرش مقابله با ریزگردها و بحران گرد و غبار نیست، اگر سازمان محیط زیست این موضوع را نپذیرد، پس کدام سازمان و یا نهاد باید درمقابل این مشکل اقدامات اساسی انجام دهد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منایع طبیعی در مجلس دهم با انتقاد از عملکرد سازمان محیط زیست در ساخت سد گتوند، افزود: قرارگرفتن کوه نمکی در سد گتوند به هیچ عنوان قابل قبول نبوده و این پروژه یکی از طرح های مضحک وزارت نیرو است، بنابراین برای وزارت نیرو به هیچ وجه مهم نیست که این سد درخوزستان درآینده باعث از نابودی بخش کشاورزی و حیات انسانی خواهد شد.

این نماینده مردم درمجلس نهم با انتقاد از بخشی نگاه کردن و جزیره ای تصمیم گرفتن مدیران ارشد کشوری، تصریح کرد: متاسفانه ۲۲ استان کشور درحال حاضر هزینه و تاوان ندانم کاری ها و مدیریت ضعیف وزارت نیرو و سازمان محیط زیست را می دهند.

 

https://hoorkhabar.ir/605244کپی شد!
68
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.