۵ درصد از جمعیت خوزستان مددجوی کمیته امداد هستند
به گزارش هورنیوز مرتضی موصلی شامگاه یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در مجتمع آموزشی غدیر اظهار کرد: رویکرد کمیته امداد به سمت توامند سازی جامعه است و هدف محوری ما توانمند سازی با محوریت ایجاد اشتغالهای خود با ارزش افزوده و متناسب با شرایط جغرافیایی هر استان است.
وی افزود: برنامه ریزی غالب کمیته امداد افزایش سهم و نقش مردم در فعالیتهای این نهاد است و نمیخواهیم که ساختار کمیته ی امداد بزرگتر شود.
مدیرکل کمیته ی امداد تصریح کرد: از سالهای گذشته ایجاد مراکز نیکوکاری در دستور کار قرار گرفته که مشخص کننده این است که کمیته بخشی از وظایفش را به مردم واگذار میکند.
موصلی ادامه داد: در خوزستان ۹۷ هزار خانوار با جمعیتی معادل ۲۳۰ هزار نفر تحت پوشش کمیته ی امداد امام هستند که ۵ درصد ترکیب جمعیتی استان را تشکیل میدهند و با بهره گیری از ظرفیتهای موجود میخواهیم زمینه ی کاهش فقر را فراهم آوریم که میتوانیم با پیشبرد سیاستهای توانمند سازی به این امر نائل شویم.
وی با بیان اینکه فرآیندی که کمیته ی امداد در طرح های مشاغل خانگی دنبال میکند استعداد سنجی است، گفت: کل خانواده های تحت پوشش طرح مشاغل خانگی مورد ارزیابی قرار میگیرند و پس از این امر نیاز سنجی صورت خواهد گرفت و برای کاهش میزان آسیب پذیری بر روند پرداخت وامها نظارت داریم.
مدیرکل کمیته ی امداد امام اضافه کرد: در این بخش باید سرمایه گذاری بیشتری صورت گیرد و به همین خاطر سند کاهش فقر با کمک دستگاها به مرحله ی اجرا در می آید.
وی عنوان کرد: کمتر از ۸ درصد خانواده ها پس از توانمند سازی مجدداً به دامن کمیته امداد بر میگردند.
موصلی با بیان اینکه در سال ۹۴ یکصدو بیست میلیارد ریال در سطح استان جمع آوری شد و هدف گذاری ما برای جمع آوری زکات در سال جاری مبلغ ۱۸۰میلیارد ریال است، یاد آور شد : ۶۰ درصد زکات برای نیازمندان و ۴۰ درصد در زمینه ی طرح های عمرانی مصرف میشود.
مرتضی موصلی گفت: در طرح اکرام ایتام ۱۲۰ هزار یتیم دارای حامی هستند و تنها ۳ هزار نفر در انتظار معرفی حامی به سر میبرند و مجموع کمکهای حامیان در طرح اکرام ایتام و محسنین ۱۳۰ میلیارد ریال است.
مدیرکل کمیته امداد امام خوزستان با اشاره به اینکه ۴۸ هزار سبد غذایی در ماه رمضان بین نیازمندان توزیع میشود، افزود: سال گذشته بیش از ۱۲۰۰ نفر در خوزستان تحت پوشش طرح محسنین قرار گرفتند و ۳۰۰ هزار کودک هم شرایط بهرمندی از طرح محسنین را دارا هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در خوزستان بیش از ۳۰۰ هزار نفر در زمینه ی کاهش فقر با کمیته ی امداد همکاری میکنند گفت : درسال ۹۴ یکصدو بیست میلیارد ریال صدقه از مجموع ۲۹ هزار صندوق خانگی و ۱۱ هزار صندوق معابر جمع آوری شد و صد در صد این صدقات برای کمک به نیازمندان هزینه میشود.
موصلی ادامه داد : ۲۷۳ هزار مشترک صندوق صدقات خانگی داریم و به منظور از بین بردن سرقت صندوقهای صدقات در سطح معابر شهر برنامه ی ایمن سازی این صندوقها در حال تدوین است ضمن اینکه ۹۸ درصد سارقان صندوق های صدقات معتادان هستند .
موصلی با اشاره به اینکه ۷ هزار دانشجو تحت پوشش کمیته امداد هستند و تا کنون ۴۵ میلیار ریال به آنها کمک شده است گفت: همچنین ۲۹ هزار دانش آموز تحت پوشش کمیته ی امداد هستند و اعتبارات کمیته ی امداد در سال گذشته با رشد ۳ برابری به ۱۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
موصلی در بخش سوم سخنان خود به بحث ساخت مسکن برای مدد جویان تحت پوشش کمیته ی امداد اشاره کرد و گفت: ۶۱۵ واحد مسکن روستایی در سال جاری با همکاری سپاه برای خانواده های روستایی ساخته شد که ۵ هزار واحد در مرحله اول ساخته می شود و مجموع واحدهایی که در سطح کشور ساخته می شوند ۲۰ هزار واحد است.
وی گفت : با کمک تامین اجتماعی ۷ هزار و دویست نفر زن سرپرست خانوار از مزایای بیمه ی اجتماعی کمیته ی امداد استفاده میکنند.
موصلی با بیان اینکه ۵۷۱۷ واحد مسکونی مسکن مهر با اعتبار ۱۵۸ میلیارد ریال سال گذشته برای مدد جویان فاقد مسکن تحت پوشش کمیته ی امداد ساخته شد اضافه کرد : برای احداث و تعمیرات مسکن مدد جویان کمیته ی امداد ۸۰ میلیارد ریال بودجه درنظر گرفته شده است.
مدیرکل کمیته ی امداد در پایان با اشاره به اینکه توسعه ی مشارکتهای مردمی یکی از سیاستهای محوری این نهاد است یادآور شد: ۳۳ مرکز نیکو کاری در خوزستان داریم که سال گذشته ۷۰ میلیارد ریال به نیازمندان خدمات رسانی کردند.
در پایان این نشست، اصحاب رسانه افطار را به همراه جمعی از کودکان بی سرپرست تحت پوشش مهمان کمیته امداد بودند.