ورود ریزگردها به شبکه خبر/ کردوانی تحمل نکرد!

به گزارش هورنیوز  از شبکه خبر؛ بحث ریزگردها موضوعی است که در این چندسال اخیر نفس برخی از استانها را به شماره انداخته است؛ کردوانی با حضور در برنامه تیترامشب با اشاره به ریزگردهای استان اصفهان گفت: در اصفهان به دلیل کم آبی؛ این ریزگردها به هوا برخواسته است زیرا در دهه ۷۰ میزان بارندگی زیاد بود در نتیجه کشاورزی و جنگلکاری رونق داشت اما در حال حاضر که با بحران کم آبی روبرو هستیم کشاورزی نیز صورت نمی گیرد، از سوی دیگر زمین گرمتر شده و همین امر موجب شده تا پوشش گیاهی منطقه نیز از بین برود که خود بر کثرت ریزگردها افزوده است.

 

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: در مورد عراق، ما با کم آبی روبرو هستیم و همین امر موجب شده تا زمین های زیر کشتمان کاهش یابد؛ در نتیجه شاهد حضور پررنگ ریزگردها در ایران و بیشتر از آن را در خوزستان باشیم.

او ادامه داد: سالها در خوزستان مالت پاشیده شده که به دلیل عمر کم ۵ ساله باید دائما تمدید شود؛ ما در شهرها کمبود آبی احساس نمی کنیم اما کشاورزان ما این کمبود آب را بطور کامل احساس می کند در نتیجه کشاورز، کشاورزی را رها می کند و به شهرها مهاجرت می کنند، در حقیقت در کشور ما روی منابع آبی مدیریتی وجود ندارد، سد بسیار خوب است زیرا اگر نباشد کشاورزی با مشکل جدی روبرو می شود اما این کار نیازمند مدیریت است، سد اصفهان دیر ساخته شد، در نتیجه با کمبود آب احداث سد دیگر فایده ای ندارد.

سعید متصدی دیگر مهمان برنامه درباره نحوه مدیریت بر ریزگردها گفت: دولت در سال ۹۳ مصوبه ای را در زمینه ریزگردها تنظیم کرد و کارگروهی هم تشکیل داد، ما باید با این موضوع به صورت برنامه ریزی شده برخورد کنیم؛ امروز هر استانی که بیشتر از بقه شاهد ریزگردها است از جمله ایلام، خوزستان، اهواز و غیره بحث های نهال کاری و کشت را به عنوان الویت برایش درنظر گرفته ایم، البته بسته به شدت ریزگردها، گیاه خاصی نیز کشت می شود.

معاون سازمان مدیرت محیط زیست در ادامه گفت: مدیریت منایع آبی، مدیریت گیاه و کشت و مارکت مردمی سه اصولی است که میتواند جلوی ریزگردها را بگیرد، ما در دولت جدید اجازه حفر چاه را لغو کرده ایم زیرا این چاه های غیر مجاز سطح آبهای زیر زمینی را کاهش می دهد و خود به خشکی زمین و پراکنندگی ریزگردها می افزاید.

او افزود: در سمنان حدودا ۷۲۰۰ چاه غیر مجاز را بسته ایم اما تعداد چاه های غیر مجازی که در حال حفر هستند بیش از این حرفهاست؛ البته این حفرها غیر مجاز است و به صورت قانونی صورت نگرفته است؛ ما ۹۰ درصد آبهایمان را در بخش کشاورزی به کار می بریم و این به معنای هدر رفت آب است.

 

متصدی ادامه داد: محدویتهای آبی ما همچنان وجود دارد لذا باید از طریق استفاده از سیستمهای آبیاری نوین و تغییر در نوع کشت، کنترل بیشتری برمنابع آبی داشته باشیم. به طور مثال کشت برنج در اصفهان و فارس کاملا غلط است زیرا سطح تبخیر آب در این دو استان زیاد است و کشت محصولی مثل برنج که نیاز شدیدی به آب دارد کار عقلایی نیست.

او تصریح کرد: محدودیت کشت را در جاهایی که محدودیت آب داریم ایجاد کرده ایم، آبهای صنعتی، فضای سبز و آب شرب همه از همه جدا شده اند، آنچه دولت تضمین می کند در وحله نخست، آب شورب و در مرحله بعد آبهای محیطی است، از سوی دیگر ما کشت فرازمینی را دنبال می کنیم زیرا کشورهای دیگر از منابع آبی بیشتری بهره مند هستند، این یک سیاست اقتصاد مقاومتی است.

در خلال بحث های طرفین، دکتر پرویز کردوانی که بحث های معاون سازمان حفاظت محیط زیست را قبول نداشت در اعتراض به صحبتهای متصدی، استودیو برنامه را ترک کرد!

 

https://hoorkhabar.ir/604394کپی شد!
84
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.