هوشمند صفایی گفت: نمی گذاریم در حق کارگران اجحاف شود
به گزارش خبرنگار هورنیوز هوشمند صفایی ظهر امروز در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه با موضوع حقوق کارگران شهرداری در سالن جلسات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: سال ٩٢، سیصد هزار پرونده در مراجع تشخیص و حل اختلاف کاری ثبت شد که در سال ٩٣ این رقم به ٢٢ هزار پرونده کاهش پیدا نمود و ٣٠ درصد آرای صادره سازشی بوده است.
وی افزود: همین روند کاهش در سال ٩۴ هم ادامه پیدا کرد و از ٢٢ هزار پرونده به ١٨ هزار پرونده تقلیل پیدا کرده، که این روند کاهش نشان دهنده افزایش بازرسی ها و حضور مستمر بازرسان کار در واحدهای تولیدی استان است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان تصریح کرد: استان ما یکی از استان هایی بود که در آمار حوادث ناشی از کار استان اول بود به ویژه واحدهای ساختمانی که با تذکر و تعطیلی واحدهای متخلف، حوادث ناشی از کار ٣٠ درصد در سال ٩۴ کاهش داشت.
صفایی با اشاره به بازداشت کارگران پیمانکاری شهرداری منطقه ۴ اهواز، ادامه داد: در خصوص شهرداری منطقه ۴ یک سال پیش به متولیان استان گفتم و هشدار دادم که شهرداری های استان پیمانکارانی دارند که نظارتی بر کار آنها ندارند و پیمانکاران هم حقوق کارگران را به موقع و به طور کامل پرداخت نمی کنند.
وی عنوان کرد: در بیشتر موارد در این خصوص پیمانکاران شهرداری حقوق کارگر را رعایت نمی کنند و در کمیسیون کار یکی از موضوعات مورد رسیدگی همین مسائل مرتبط با شهرداری ها بود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اضافه کرد: در این خصوص حداقل ۴ بار با استانداری مکاتبه کردیم و در ۶ جلسه کاری بر لزوم نظارت شهرداری بر کار پیمانکاران صحبت و تأکید کردیم.
صفایی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پرداخت حقوق کارگران باید در رأس همه پرداختی های شهرداری ها باشد یادآور شد: هر اعتراضی که نمی تواند جنبه امنیتی پیدا کند و نمی توان به نیروی کار بی توجه بود.
وی گفت: به شهردار منطقه ۴ چندین بار در خصوص اختلاف پرداخت حقوق کارگران تذکر دادیم و شهردار در همان جلسه قول داد که فیش ها را اصلاح کند.
دبیر شورای اشتغال خودستان یادآور شد: اگر کارگر در روز جمعه به کار گرفته شود باید در یکی از ایام هفته به وی استراحت داده شود و اگر این کار نشود مصداق بیگاری است.
صفایی در بخش سوم سخنان خود با طرح این سوال که چه کسانی حقوق کارگران را نادیده می گیرند و آیا نباید بازداشت شوند، تأکید کرد: آیا این کار امنیت شغلی کارگران را مخدوش نمی کند؟، بنابراین از اتفاقی که افتاد بسیار متأسفیم.
مدیر کل تعاون کارو رفاه اجتماعی گفت: به اعتقاد من تمام مسئولان دخیل در این موضوع باید بابت بازداشت کارگران عذرخواهی و از آنها دلجویی کنند. زیرا به یک خواسته صنفی، جنبه امنیتی داده شد.
صفایی گفت: پس از بروز اتفاق به طور مکرر با شهردار اهواز تماس داشتم و تاکید کردم که بازداشت غیرقانونی است و زیبنده کارگران نیست.
وی با تأکید بر اینکه اگر مسئله کارگران حل نشود در مراجع تشخیص و حل اختلاف کار به آن رسیدگی و تصمیم گیری می کنیم یاد آور شد: وظیفه داریم در هر نقطه به حق کارگر احجاف شد برخورد کنیم و اجازه نمی دهیم کارگران مورد ظلم قرار گیرند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان بیان کرد: اگرچه به دنبال هم افزایی آرامش و تعامل هستیم اما اگر در جایی اجحافی ببینیم و عمدی باشد با جدیت با آن برخورد می کنیم.
صفایی در پایان عنوان کرد: بسیاری از پیمانکاران شهرداری برای فرار از پرداخت حقوق قانونی به دنبال راهکارهای غیرقانونی هستند.