خرما خطر سکته را کمتر میکند
هورنیوز – حسین عبدالعزیزی با اشاره به اینکه خرما میوهای پرخاصیت، سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامینها است، گفت: خرما، علاوه بر قند طبیعی، حاوی مواد مغذی و باارزشی همچون آهن و منیزیم است. همچنین خرما دارای قند زیادی است که در واقع حدود ۷۰ درصد آن را کربوهیدرات، ۲۵ درصد آن ساکارز و ۵۰ درصد گلوکز است.
وی افزود: با توجه به اینکه این میوه پرخاصیت، سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامینها است، قطعاً برای تأمین سلامتی بدن بسیار مفید و ضروری است و بهدلیل اینکه آهن خرما زیاد است، با خوردن ۱۵ گرم آن در روز میتوان نیازمندی آهن بدن را رفع کرد و کمخونی یا عوارض ناشی از کمبود آهن را به این وسیله برطرف کرد.
عبدالعزیزی گفت: خرما را میتوان جایگزین قند، شکر و مربا کرد، برای مثال یک عدد خرمای مرطوب ۲۰ کالری و یک خرمای خشک ۱۵ کالری دارد که با خوردن آن انرژی بدن تأمین میشود، بهویژه خرمای ربی با توجه به دارا بودن قند طبیعی از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و جایگزین مناسبی برای قند است.
این کارشناس بهداشت مواد غذایی افزود: خرما یکی از مواد مغذی و خوشمزهای است که معمولاً کارشناسان تغذیه مصرف آن را در رژیم غذایی روزانه افراد توصیه میکنند. البته باید تأکید کرد که این میوه پرخاصیت حاوی فیبر طبیعی است و بهدلیل داشتن پتاسیم برای تقویت سیستم عصبی بدن نیز مفید است.
وی اظهار کرد: متخصصان تغذیه بر این باورند که خوردن خرما خطر ایجاد سکته را نیز کمتر میکند و مصرف مقدار مناسب خرما کلسترول خون را نیز کاهش میدهد. آنها معتقدند افرادی که میخواهند وزنشان افزایش یابد میتوانند از این ماده غذایی مفید در رژیم روزانهشان کمک بگیرند.
عبدالعزیزی افزود: البته خرما برای برخی افراد زیانهایی نیز دارد، بهعنوان نمونه کسانی که داخل دهانشان زخم و یا تاول وجود دارد باید از خوردن خرما پرهیز کنند. در ضمن، خوردن خرما با ماست نیز بسیار مضر است.
همچنین افرادی که دیابت دارند یا اینکه این بیماری در خانواده آنها وجود دارد، باید در خوردن خرما احتیاط کنند. همچنین افراد چاق یا کسانی که با مشکل اضافه وزن روبهرو هستند نیز باید در خوردن خرما دقت کنند و آن را بیش از حد مصرف نکنند.
این کارشناس بهداشت مواد غذایی، اظهار کرد: با توجه به اینکه انرژی خرما بسیار کمتر از انرژی قند ساده است، به همین دلیل مصرف آن بسیار بهتر و مناسبتر از قندهای ساده است. با توجه به فوایدی که از خرما گفته شد، بهتر است این ماده غذایی را در برنامه غذایی خانواده خود جای دهید، اما هنگامی که میخواهید خرما بخرید، حتماً توجه داشته باشید خرما تازه باشد و مزه و بوی ترشیدگی ندهد.
استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان بهدلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است. خرما، قند کاهش یافته در دوران روزهداری را جبران میکند و بهعلت دارا بودن فیبر و خاصیت ملیّن بودن آن، سیستم گوارشی را که بهدلیل روزهداری بیتحرک شده است، باعث تحرک آن میشود.
تسنیم