ناگفته هایی از انتخاب رهبر انقلاب

هورنیوز- نشست مرور و بازخوانی ناگفته های وقایع جلسه مجلس خبرگان رهبری در ۱۴ خرداد ۶۸ با حضور آیت الله حائری شیرازی عضو سابق مجلس خبرگان رهبری عصر دیروز( چهارشنبه) در فرهنگسرای امام (ره) برگزار شد.

در این مراسم آیت الله حائری شیرازی به بیان ناگفته ها و رویداد های جلسه مجلس خبرگان در سال۶۸ پرداخت و عنوان کرد: شب قبل از رحلت امام (ره) در مراسم گردهمایی در مشهد بودیم که خبر دادند اعضای خبرگان باید فردا در جلسه حاضر باشند. شبانه حرکت کردیم و زمانی که آمدیم آیت الله خامنه ای ( رئیس جمهور وقت) مشغول خواندن وصیت نامه امام راحل بود. در جسله بعد از ظهر زمان نطق های قبل از دستور بود و در این فاصله آقای شرعی با من صحبت کرد و گفت نظر هیئت رئیسه شورایی شدن رهبری است اما آنچه دل مردم را قرص می کند رهبری بعدی است و بحث وارد دستور  رهبری شورایی یا فردی شد.

مهم ترین مسئله بعد از رحلت امام(ره) حفظ وحدت بود

آیت الله حائری در ادامه در خصوص پایه گذاری بحث رهبری شورایی بیان داشت: در آن زمان موضوع رهبر فردی و رهبر شورایی در قانون اساسی مطرح شده بود . مهم ترین مسئله انتخاب بین شورایی و رهبری فرد بود که این تردید از اول وجود داشت.  مهم ترین مسئله بعد از رحلت امام(ره) حفظ وحدت بود. به دنبال یک راهی بودند که بتوانند از تمام گروه ها در رهبری سهیم باشند تا انسجام بوجود بیاید و همچنین در آن زمان نظر مقام معظم رهبری نیز بر شورایی شدن رهبری بود.

وی ادامه داد: من نیز مخالف بحث شورایی شدن رهبری بودم.دلیل من این بود که ما آمدیم در بازنگری قانون اساسی  نخست وزیری را در ریاست جمهوری ادغام کردیم و همچنین شورای عالی قضایی را به رئیس قوه قضائیه تبدیل کردیم. به خاطر تجاربی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که شورایی شدن در کشور جواب نمی دهد. حالا که رهبری بصورت فردی بوده و بخواهیم آن را شورایی کنیم این موضوع خوب و موثر واقع نمی شود.

آیت الله حائری بیان داشت: بعد آقای جنتی به عنوان مخالف این طرح سخن گفت و به نکته مهمی اشاره کرد و گفت: اگر می گویید چند نفر در رهبری سهیم باشند که یکی از آنها سیاستمدار باشد و یکی از آنها مدیر باشد و یکی از آنها اعلم و شجاع باشد که این مجموعه درست شود . نتیجه این می شود که قوی نمی تواند به پای ضعیف راه برود و تصمیمات بر مبنای ضعیف ترین نفر گرفته می شود و قوی باید با ضعیف همراه شود.

وی گفت: در ادامه جلسه تعدادی از موافقین این طرح فقط به بیان احساسات خود پرداختند و نتوانستند برهان بیاورند. بعد از  شنیدن نظرات موافقین و مخالفین قرار شد بحث شورایی شدن به رای گذاشته شود. طبق روال باید کسانی که با طرح موافق هستند قیام کنند اما یکی از آقایان که الان فوت کردند به هیئت رئیسه گفتند که مخالفین قیام کنند. مخالفین قیام کردند و تعداد را شمردند و تا سه مرتبه موضوع شمارش مخالفین ادامه پیدا کرد تا اعلام شد نظر خبرگان رهبری فردی است.

آیت الله حائری شیرازی در ادامه ضمن بیان خاطره ای بیان داشت: یک ماه قبل از رحلت امام به خود گفتم که ما باید کار فرهنگی کنیم . نامه ای تنظیم کردم و آن را به بیت حضرت امام(ره) بردم و به آقای خامنه ای که نزد حضرت امام (ره) بودند دادم تا به دست امام(ره) برساند. بعد از ایشان پرسیدم در دوره بعد از ریاست جمهوری چه کار می کنید؟ ایشان گفت اگر امام(ره) در دوره بعد از ریاست جمهوری به من بگوید شما مسئول عقیدتی سیاسی اداره ژاندارمری دورترین شهرستان سیستان و بلوچستان شوید من با کمال میل قبول می کنم که این نشان دهنده ذلت باطنه مقام معظم رهبری است

نیروی ایستادگی انسان ذلت باطنه است

وی افزود: نیروی کارگر انسان است که به انسان عزت می دهد و نیروی ایستادگی انسان ذلت باطنه است و رهبر انقلاب این ذلت باطنه را از جریان بمب گذاری بدست آورد و موجب شد ایشان از خواب بیدار شود و حلال است که این عزت ظاهری را به چنین فردی بدهند.

عضو سابق مجلس خبرگان رهبری در ادامه بیان داشت: امام در زمان حیات خود، دست آقای خامنه ای و آقای هاشمی را گرفت و گفت تا شما با هم هستید من نگران نیستم به همین دلیل آمریکا و اسرائیل نتیجه گرفتند که بهترین راه برای ضربه زدن اختلاف بین این دو نفر است و از طریق فرزندان و دوستان این زمینه را فراهم کردند.

نظام مانند یک نماز جماعت است

آیت الله حائری شیرازی در پایان تصریح کرد: نظام مانند یک نماز جماعت است و نماز یک امام جماعت دارد و همه باید در این نماز جماعت شرکت کنند و این به این معناست که همه باید تابع امام باشند در انتخابات اخیر خدمت بزرگی به نظام شد. آن ها که مایوس شدند اکنون امیدوار شده و مشارکت می کنند و این کارهایی است که خداوند می کند تا انقلاب استوار بماند.

تسنیم

https://hoorkhabar.ir/601277کپی شد!
59
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.