در یک هم اندیشی

به گزارش هورنیوز، جلسه ی هم اندیشی جمعی از مسئولین استانی، مدیران رسانه و فعالین سیاسی اجتماعی در دفتر روزنامه فرهنگ جنوب به میزبانی امید حلالی، پیش از ظهر چهارشنبه ۱۲ خرداد ماه برگزار گردید.

استاندار-خوزستان-۳۰۰x180

در این جلسه که با عنوان استاندار آینده خوزستان، مطالبات و گزینش مطلوب و حضور نادر اسدی نیا، رامی علاسوند، بهزاد صالح بیگی، علی بهمن، سید رضا طباطبایی، نعیم حمیدی، سید صدرالدین مرتضوی و هادی خوش سیما حدود پنج ساعت به طول انجامید مطالب مهمی ارائه شد که خواندن آن خالی از لطف نیست.

تغییر در یک مدیریت حساس چندان به مذاق نخبگان خوش نیامد

امید حلالی ضمن خوش آمد گویی به مدعوین گفت: استان در یک مقطع حساس به لحاظ شکل گیری بدنه اجرایی قرار گرفته و تغییراتی که ایجاد شد در یک مدیریت حساس چندان به مذاق نخبگان خوش نیامد.

وی افزود: از طرفی مانند هر دوره مدیریتی دوره دکتر مقتدایی قابل نقد است و باید این نقد و بررسی انجام پذیرد و نقاط قوت برجسته شوند و در آینده هم استمرار داشته باشند و نقطه ضعفی هم اگر بوده در دوره ی بعدی تکرار نشود و رفع اشکالات صورت بگیرد.

حلالی اظهار داشت: برای ساختن دوره آتی خوشبختانه نخبگان و فعالان سیاسی پای کار آمدند و فعالیتهای گسترده ایی شروع شده که ادامه هم دارد و دیدگاهها و نظرات مختلفی در ارتباط با انتصاب استاندار خوزستان صورت گرفته اما آنچه قابل رصد است یک ناموزونی در جهت رسیدن به استاندار آینده است.

وی در ادامه افزود: امروز در خدمت عزیزان هستیم که از نظراتشان استفاده کنیم و معتقدیم اگر نظرات مختلف در کنار هم قرار بگیرند میتوانیم در یک بعد کلی یک شمایی از آنچه مد نظر همه است ترسیم نماییم و یک صدای واحد را به مرکز برسانیم.

۲۰۱۶-۰۶-۰۱_۸-۴۹-۴۹

استاندار نتوانست اولین الفبای سیاسی و اجتماعی استان را حل نماید؟!

نادر اسدی نیا گفت: تاکنون و متاسفانه توجه زیادی به خوزستان نشده، و این استان نیاز به یک استاندار توانمند و اجرایی دارد که بتواند مسایل مدیریت کلان استان را انجام دهد.

وی افزود: باتوجه به اینکه در دوره قبل متاسفانه استاندار نتوانست اولین الفبای سیاسی و اجتماعی استان را حل نماید و بدلیل ضعفهایی که در استان وجود دارد، باید بدنبال توسعه ی سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و … باشیم. استاندار باید دارای توان اجرایی و توان ارتباطی قوی در مرکز (تهران) باشد. باید توان حل مسائل محیط زیست، صنعت و… را داشته باشد. که متاسفانه مقتدایی هیچکدام از موارد بالا را انجام نداشته است.

۲۰۱۶-۰۶-۰۱_۹-۰۴-۰۵همچنین گفت: بنده در یک جلسه با آقایان علی شمخانی و عبدالحسن مقتدایی بیش از یک و نیم ساعت صحبت کردم و ایشان حرفهای مرا قبول کرد و قول داد موارد را حل نماید که متاسفانه انجام نشد؟ من به او گفتم، در مدیریت های اجرایی استان باید از مدیران عرب استفاده شود و یک لیست صد نفره از افراد وفادار به نظام به وی دادم، که متاسفانه دریغ از انتصاب یک نفر. و نیز در جلسات بعدی ایشات تاکید کرد هیئت وزیران مقصر هستند؟!

این فعال عرب افزود: آیت الله جزایری شفاف بیان کردند که روز اول که برای اقای مقتدایی از من تاییدیه میخواستند و یکی از مواردی که به وی تاکید کردم، انتصاب مدیران عرب بود.

اسدی نیا اظهار کرد: طبق آمار مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری در استان خوزستان ( آقای صفایی مقدم ) بررسی آماری نشان میداد در زمان آقایان خاتمی ۱۲%، احمدی نژاد ۱۴% و دولت تدبیر و امید ۷% از مدیران عرب استفاده شده و این آمار را به وزیر کشور هم ارائه کردیم .

وی در سوال به اینکه آیا انتصابات ادارات استان فقط از مجرای استاندار سابق انجام میگرفت گفت: ما وضعیت را به وزیر کشور گفتیم و به صراحت به ایشان عنوان کردیم، اعتراض ما به شخص نیست به کلیت قضیه است. ما از شما میخواهیم اگر اشکال در هیئت دولت یا استانداری است حل شود. وی افزود، استاندار نقش خیلی مهمی دارد شاید وزرا در رابطه با استانها و مسائل سیاسی استانها در جریان نباشند، ولی وزارت کشور که مسئولیت امنیت استانها را دارد میتواند از طریق وزیر کشور این قضایا را پیگیری کند که استاندار جدید این مسائل را رفع و رجوع نماید.

وی افزود: رابطه هویت قومی و هویت ملی یک رابطه قوی و محکمی است و هم هویت ملی و هم هویت قومی باید در کنار هم باشند. در یک چنین شرایطی که چنین اجحافاتی به مردم عرب صورت گرفته و بایستی دل اینها بدست بیاید و وجود یک استاندار عرب بعد از ۳۷ سال لازم است.

اسدی نیا در بخش دیگری گفت: این روزها احزاب فعالیتهای خوبی دارند و هر حزب حامل یک پیام است. اصول گراها و اصلاح طلبان یقیناً قابل تجمیع نیستند و شرایط استان خوزستان هم شرایط خاص خود را دارد و ما نمیتوانیم به اجماع برسیم و مثل استان اصفهان باشیم.

۲۰۱۶-۰۶-۰۱_۹-۲۱-۳۸

خوزستان خادم میخواهد

همچنین رامی علاسوند رئیس شورای اسلامی شهر اهواز گفت: در حضور مقامات وقتی صحبت از خوزستان میشود همه میگویند خوزستان دین ۲۰۱۶-۰۶-۰۱_۹-۱۰-۳۴خود را به اسلام ادا کرده ولی در واقع هم اکنون عقب افتاده ترین استان هستیم.

وی گفت: اعتقاد بنده به استاندار بومی است. زیرا هم از خوزستان شناخت دارد و هم می تواند هم گرایی ایجاد نماید. در غیر اینصورت واگرایی بوجود میآید. استاندار باید اتاق فکر و اتاق فرمان خوبی داشته باشد و تصمیم گیری های خوبی انجام دهد و بتواند ناظر خوبی هم باشد.

رئیس شورای شهر اهواز افزود: انتظار ما از دولتمردان اینست که استاندار باید از بدنه مردم باشد تا مردم خودشان را جدا از دولت نبینند و اگر دولت میخواهد در آینده موفق باشد بایستی به شایستگی یک فرد نگاه کند نه به یک قومیت.

وی در جواب این سؤال که ممکن است یک استاندار بومی یک جانبه گرایی کند و توازن لازم را برقرار ننماید گفت : استاندار باید پشتیبان مردمی داشته باشد. خوزستان خادم میخواهد نه اصول گرا نه اصلاح طلب ما نباید از لیبل استفاده کنیم. خوزستان تمام مؤلفه های قدرت را دارد اما متاسفانه دیده نمیشود و باید به عنوان یک استان ویژه به آن نگاه کرد.

احزاب خوزستان نشان دادند چند تکه عمل می کنند

علی بهمن مدیر پایگاه خبری تحلیلی هورنیوز گفت: معرفی نزدیک به بیست گزینه برای استانداری نشان از یک ناپختگی سیاسی در استان خوزستان است و ما باید در نهایت به یک اجماع برسیم و این معضل حل شود.

وی افزود: اکثریت گزینه های معرفی شده پیش از این تجربه کار اجرایی در استان را دارند، و وقتی دولت این فضا را مشاهده می کند مجبور میشود راساً تصمیم بگیرد.

۲۰۱۶-۰۶-۰۱_۸-۵۹-۱۷

بهمن اظهار داشت: بعضاً مشاهده می شود رسانه ها با لجبازی و بدون تحلیل، دست به معرفی یک گزینه می زنند که در نهایت موجب تشنج در فضای استان میشود. ما باید به نقطه ای برسیم که همچون استانهای پیشرفته کشور با یک هدف و معرفی دو یا سه گزینه بلوغ سیاسی، رسانه ایی و … را به دولت نشان دهیم که در نهایت باعث تخصیص بودجه و انجام مطالبات استان می گردد.

این فعال اجتماعی عنوان کرد: استان ما کمبودهای بسیاری در زمینه ی عمران، فرهنگ، امنیت، علم و… دارد که این در آینده به یک چالش بزرگتر از حال تبدیل میشود . البته نباید همچون برخی دوستان به مسائل قومی دامن زد، زیرا مسائل قومی و عنوان گزینه هایی از یک قوم باعث چالش بیشتر در این موارد می شود.

وی افزود: همچنین نباید در غالب گزینه حزبی به دولت فشار بیاوریم و استاندار معرفی کنیم. زیرا احزاب امتحان خود را پس داده اند و تا کنون هر دو حزب در استان خوزستان استاندار داشته اند و همچنان مسائل گذشته پا برجاست و کما اینکه در معرفی گزینه به دولت، احزاب خوزستان نشان دادند چند تکه عمل می کنند و حول یک محور تصمیم گیری نمی کنند.

مدیر پایگاه خبری تحلیلی هورنیوز گفت: مقتدایی تیپ یک استاندار را حفظ کرد و نشان داد می توان از اختیارات یک استاندار برای پیشرفت استان استفاده نمود، هر چند که کارهای وی پیگیری نمی شد و فقط در حد عنوان در یک جلسه و چند روز بعد باقی می ماند.

ما پشت جناح ها پنهان میشویم و دیگران را متهم به کم کاری میکنیم

در بخشی دیگر بهزاد صالح بیگی فرماندار اسبق هفتکل با تشکر از بانیان نشست بخاطر این اجتماع که از احزاب و قومیتهای مختلف تشکیا شده ۲۰۱۶-۰۶-۰۱_۹-۰۹-۰۰است گفت: ما در خوزستان بدرقه کننده خوبی نیستیم اما استقبال کننده خوبی هستیم. ما نفرات کاندید شده خودمان را معرفی میکنیم تا نفر مورد نظرمان را مطرح کنیم اما در میانه راه توقف میکنیم و آن عزت و احترام را برای خودمان دنبال نمیکنیم در صورتیکه کلید آنرا خودمان زده اییم.

وی افزود: کرامات آقای مقتدایی را نفی نمیکنم ایشان تلاشهایی برای توسعه ی این استان انجام داده اند. حالا به اندازه محدودیتهایی که داشته است و شاید به نتیجه نتوانست برسد. نگاه ایشان کاملا توسعه یافته بوده، اما قبول دارم افکار توتالیته را همراه میکرد. افکاری که از دهه شصت تا کنون ادامه دارد.

صالح بیگی افزود: نگاه نخبگان استان اصفهان نگاه فرصت طلبی است. مشکل استان ما فقط قومیت نیست واقعیت اینست که ادعا داریم اما عملکرد ضعیف است. ما پشت جناح ها پنهان میشویم و دیگران را متهم به کم کاری میکنیم.

استاندار آینده به لحاظ اجرایی باید دید توسعه یافته داشته

۲۰۱۶-۰۶-۰۱_۹-۱۸-۵۳ همچنین سید رضا طبا طبایی فعال اصلاح طلب گفت: آیا شاخص هایی برای سنجش استاندار داریم یا داریم کلی گویی میکنیم؟ در بحثهای مختلف در زمان استاندار اسبق (حجازی) در چه جایگاهی قرار داشتیم؟ در حال حاضر چگونه ایم؟

وی گفت: این بحث در همه استانداران صادق است، از حجازی مقتدایی گرفته تا حجازی و نفرات قبل. ما هیچ شاخصی نداریم که بحثهای علمی در مدیریت اجرایی نماییم و ساختار مدیریت اجرایی ما دچار مشکل است. و همچنین استاندار آینده به لحاظ اجرایی باید دید توسعه یافته داشته باشد و برنامه تزریق کند و یک برند در سیستم اجرایی تولید کند.

این فعال اصلاح طلب گفت: ما در زمان کدام استاندارمان یک برند داشتیم ؟ علت آن بود که استانداران ما باری به هر جهت استاندار میشدند. وقتی برنامه خاصی وجود نداشته باشد تیم استاندار هم نمیتواند کاری بکند. استاندار آینده باید ضعفها و کاستی ها را جبران کند.

استاندار یکساله یا تشنه قدرت است یا شیفته خدمت؟!

۲۰۱۶-۰۶-۰۱_۹-۰۶-۰۶سید صدرالدین مرتضوی عضو شورای مرکزی اصلاح طلبان گفت: استاندار جدید باید توسعه نگر باشد و برنامه توسعه ی مشخصی داشته باشد. استاندار یکساله یا تشنه قدرت است یا شیفته خدمت چون یکسال زمانی نیست که بخواهد برنامه هایش را انجام دهد. استاندار باید نماینده دولت در استان باشد. استاندار باید سیاست های محلی داشته باشد.

وی افزود: استاندار باید مشورت پذیر و اهل مدارا باشد. استان خوزستان همیشه سوء مدیریت داشته و همین امر باعث پایین آمدن طول مدیریت آنان میشود و استاندار باید بتواند بستر فعالیتهای سیاسی را انسجام دهد و بحث فعالیتهای فرهنگی را انجام دهد.

قماربازان سیاسی و دلالان اقتصادی؟

در بخشی دیگر نعیم حمیدی فعال اجتماعی و مسئول پایگاه خبری عصر ما اظهار کرد: یکی از مشکلات ما در خوزستان توسعه نیافتگی است این توسعه نیافتگی به رفتار فعالان سیاسی نیز سرایت کرده و ما تا الان به نوعی دچار توسعه نیافتگی سیاسی هستیم. ما باید با تنوع اندیشه ها هم حقوق همدیگر را بپذیریم و هم همدیگر را بپذیریم.۲۰۱۶-۰۶-۰۱_۹-۳۵-۲۸

وی افزود: دوستان اگر میدانی صحبت کنند، بهتر است. همچنین من بحثی نوشتم بعنوان قماربازان سیاسی و دلالان اقتصادی آنچه بیشترین نقش را در استان دارد. این قماربازان و دلالان اقتصادی هستند حالا نه ۱۰۰% که ۵۰% یعنی آن شخصیت های خوزستانی که رفتند در تهران وقتی به خوزستان نگاه میکنند از روی دلسوزی نیست میگویند در فلان جا چه منافعی از ما تامین میشود ما آنجا چراغ سبز نشان میدهیم.

حمیدی عنوان کرد: الان دارد یک رقابت انگلی اتفاق میافتد نه رقابت منصفانه وقتی کسی با من صداقت ندارد و با حقوق من صداقت ندارد مسلماً من هم حرف خودم را میزنم شما هم حرف خودتان را میزنید. لذا آنچه دست ما را در تعیین استاندار بسته است این نقشهایی است که دارد توسط اینگونه افراد بازی میشود.

وی افزود: خوزستان را باید بطور کلی ببینیم خوزستان تنوع قومی دارد تنوع اقلیمی دارد تنوع اقتصادی دارد مقام معظم رهبری مدافع حقوق افراد است و تبعیض را نمیپذیرد ولی در خوزستان یک احساس تبعیض تزریق شده به همه داریم.

وی در پایان گفت: وقتی میگویم استاندار عرب باشد تا حالا چندین استاندار اصفهانی آمد و رفت حالا یکبارم که شده یک عرب توانمند و شایسته، ولایتمدار و توانمند بر اساس شاخص های مدیریتی را امتحان کنند .

https://hoorkhabar.ir/601122کپی شد!
164
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.