کاهش علائم بیماری ام اس با رژیم غذایی شبه روزه داری
هورنیوز- طبق مطالعه اخیر محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، رژیم غذایی شبیه روزه داری می تواند تاثیر مثبتی بر علائم بیماری MS داشته باشد.
به گفته محققان، رژیم غذایی دارای میزان کالری محدود که تاثیرات شبیه روزه داری را به همراه دارد می تواند به برگشت علائم بیماری MS کمک کرده و به ترمیم آسیب ناشی از این بیماری کمک کند.
در این مطالعه که شامل موش ها و بیماران انسانی مبتلا به MS بود، مشخص شد که رژیم غذایی فرایند مرگ و زندگی را برای سلول های به همراه دارد که به نظر می رسد نقش اساسی در ترمیم بدن دارند.
والتر لانگو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در طول رژیم غذایی شبیه روزه داری، کورتیزون تولید می شود و در نتیجه کشته شدن سلول های خودایمنی آغاز می شود. در نتیجه این فرآیند، سلول های سالم جدیدی تولید می شود.»
در اولین بخش مطالعه، محققان گروهی از موش های مبتلا به بیماری خودایمنی را در رژیم غذایی شبه روزه داری قرار دادند. نتایج نشان داد این رژیم غذایی موجب کاهش علائم بیماری در تمامی موش ها شد و موجب بهبود کامل ۲۰ درصد از حیوانات شد.
محققان دریافتند کاهش علائم بیماری مرتبط با بهبود افزایش سطح هورمون استروئیدی «کورتیکوسترون» بود. آنها همچنین شاهد کاهش سیتوکین های عامل التهاب نیز بودند. همچنین در «سلول های T» سفید خون هم که مسئول سیستم ایمنی هستند، روند بهبود مشاهده شد.
در نهایت محققان دریافتند رژیم غذایی شبه روزه داری موجب بازسازی میلین می شود؛ غلاف میلین یک لایه لیپوپروتئینی است که بر روی بسیاری از دندریت های بلند و آکسون ها، تشکیل میشود که از نوارهای عصبی موجود در نخاع و مغز در مقابل آسیب های ناشی از بیماری خودایمنی محافظت می کند.
محققان همچنین ایمنی و کارآمدی احتمالی رژیم غذایی بر افراد مبتلا به MS را نیز از طریق یک تست آزمایشی با ۶۰ شرکت کننده به سرپرستی «مارکوس باک» در دانشگاه چریتی برلین انجام دادند.
طبق یافته های این مطالعه، افراد دریافت کننده رژیم غذایی شبه روزه داری شاهد بهبود کیفیت زندگی، بهبود سلامت، از جمله سلامت جسمی و روانی بودند.
رژیم غذایی شبه روزه داری که در تحقیقات مورداستفاده قرار می گیرد شامل ۵ روز مصرف محدود کالری در ماه است. در روز اول مصرف کننده ۱۰۹۰ کالری مصرف می کند که شامل ۱۰ درصد پروتئین، ۵۶ درصد چربی و ۳۴ درصد کربوهیدرات است. در ۴ روز بعد، رژیم غذایی شامل مصرف ۷۲۵ کالری با وجود ۹ درصد پروتئین، ۴۴ درصد چربی و ۴۷ درصد کربوهیدرات است. در این گونه مطالعات، مواد خوراکی مصرفی شامل سوپ سبزیجات، کلم پیچ و چای بابونه است.
مهر