مقصر “استعفابرکناری” مقتدایی کیست/ آیا به انتخابات آینده ریاست جمهوری مربوط می شود؟
به گزارش هورنیوز: در چند روز گذشته خبرهای مختلفی از استعفای عبدالحسن مقتدایی منتشر شده است. تا جایی که برخی از رسانهها و کارشناسان استان خوزستان این نوع استعفای مقتدایی را عزل بی مقدمه او از سوی وزارت کشور می دانند. همچنین بر اساس خبرهایی که از استانداری خوزستان و وزارت کشور منتشر می شود، موضوع عزل مقتدایی در حاله ای از ابهام فرو رفته همانگونه که خبر استعفای وی!
باتوجه به انعکاس اخبار متعدد از برکناری استاندار، جمال درویش مشاور رسانه ایی وی به برکناری مقتدایی اذعان داشته و می گوید: سخنان انتقاد آمیز استاندار در معارفه اش، سنگ بنای رنجش دولت بود! همچنین امروز وزیر کشور مواردی را در یک مصاحبه عنوان نمود که بیش از پیش در بحث استعفا تردید ایجاد کرده است!
عبدالرضا رحمانی فضلی عصر امروز در نشست خبری که در محل جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد اظهار داشت: در بحث تغییر استاندار خوزستان باید بگویم که ایشان از شش ماه قبل تقاضای بازنشستگی و کنارهگیری خود را به ما اعلام کرده بود و ما نیز برای انجام انتخابات از ایشان درخواست کردیم تا مدتی را صبر کنند. و البته با سوالات متعدد خبرنگاران به مسئله ی دیگری اشاره می کند که گفته های درویش را تائید کرده و می گوید، بنده در وزارت کشور نظام ارزیابی استانداران را برای خود دارم و هرگاه که این نظام ارزیابی، تغییری را خبر دهد، ما آن را انجام میدهیم؟!
با توجه به دو اظهار نظر کاملاً متفاوت، مروری بر حاشیه های “استعفابرکناری” استاندار خوزستان می نمائیم، تا مشخص شود روحانیون، مسئولین، صاحب نظران، فعالین سیاسی و اجتماعی و … در این مهم چه نظراتی داشته اند؟
- اکبر ظریفی فعال سیاسی اجتماعی اصلاح طلب به تغییرات مدیران در خوزستان اشاره کرد و گفت: مقتدایی با جابجایی های فله ای و بدون تفکر و هدف گذاری غیر دقیق و بی فایده در بین مدیران منتخب خود، نشان داد استانداری را از صحنه ی مدیران ارشد استان به صحنه ی شطرنج سیاسی تبدیل کرده که خطای فاحشی بود و نشان داد که کنترل کار از دستش خارج شده است. مجموعه این عوامل و اتفاقات موجی از نارضایتی را در سطح استان نسبت به عملکرد و سطح مدیریت وی موجب شد.
- نبی الله خون میرزایی مدیر کل شیلات استان با گفتاری دو لبه به دو موضوع متفاوت در مورد مقتدایی اشاره می کند و می گوید: من به فراخور فرصت های پیش آمده در یک سال گذشته؛ به طور محرمانه و حضوری، انتقادات فراوان خود را به جناب آقای دکتر مقتدایی و تیم همکار ایشان، منتقل کرده بودم و در اینجا؛ پشت سر ایشان، تکرار این انتقادات را برای خودم جوانمردانه نمی دانم.
- جمال درویش مشاور و یکی از افراد نزدیک به مقتدایی، استعفای وی را کذب عنوان کرده و می گوید: سال گذشته دکتر مقتدایی نامه ای خطاب به وزبر کشور نوشت و در آن وضعیت پرسنلی و سوابق خدمتی خود در وزارت نفت را تشریح کرد. در آن برهه، رحمانی فضلی فورا بازنشستگی مقتدایی را به تعوبق انداخت تا استاندار خوزستان بتواند به کار خود در این سمت ادامه دهد. در سال جاری نیز مقتدابی در تاربخ ۹۵/۱/۱۴ نامه ای دقیقا با همبن مضمون خطاب به وزیر کشور نوشت اما این بار رحمانی فضلی به جای تمدید خدمت دکتر مقتدایی با بازنشستگی وی موافقت کرد؛ در حالی که مطابق با قانون، موعد بازنشستگی عبدالحسن مقتدایی اول آبان ۱۳۹۵ است. بنابراین هیچ گونه تقاضای بازنشستگی و استعفاء مطرح نبوده است.
- بابک مختاری، استاد دانشگاه شهید چمران اهواز استعفای مقتدایی را باور دارد و اظهار می کند: اقدامات دکتر مقتدایی استاندار مستعفی خوزستان مثبت بوده است.
- همچنین عبدالله سامری نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اینکه یک شبه استاندار را مجبور به درخواست بازنشستگی بکنند و اعلام نمایند موافقت شده علنا بازی با افکار عمومی است. کدام عقل سلیم قبول میکند استانداری که در حال مهرهچینی و انتخاب مشاور و فرماندار بوده درخواست بازنشستگی کرده و در اوج فعالیتها و برنامهها تغییر کند؟!
- احمد آوایی نماینده اسبق مجلس می گوید: آقای مقتدایی چند وقت پیش دچار عارضه قلبی شد و مدتی هم بستری بود. در کنار وضعیت جسمی وی، شنیده بودم در وزارت کشور نارضایتی هایی نیز نسبت به عملکردایشان وجود داشته است.بنابراین هم بیماری او وهم عدم رضایت دولت، دست به دست هم داد تا چنین اتفاقی بیفتد.
- آیت الله حیدری امام جمعه موقت اهواز گفت: در فرآیند تغییر استاندار خوزستان نمی دانم رفتن مقتدایی از استانداری، “استعفا” بوده است یا “بازنشستگی” و یا “برکناری”.
- عبدالرحمان نیک سرشت فعال سیاسی اجتماعی به فرآیندهای برکناری مقتدایی از استانداری خوزستان اشاره کرد و عنوان داشت: شکست اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم در خوزستان و هراس دولت از انتخاب مجدد در ریاست جمهوری ۹۶ را عامل عزل مقتدایی می دانم.
-
حمید فرخ نژاد بازیگر خوزستانی استعفا را قبول ندارد و در صحفه ی اینستاگرام خود نوشت: چنین بدرقه ای در خور این مرد نبود.
- آیت الله حسن زاده امام جمعه موقت اهواز برکناری استاندار خوزستان را بی ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ندانست و گفت: هر رئیس جمهوری که بر مسند قدرت می نشیند قطعاٌ برای انتخابات دوره بعد نیز برنامه ریزی می کند.
- سیدشکرخدا موسوی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در خصوص تغییر ناگهانی استاندار خوزستان اظهار داشت: جابه جایی ناگهانی مقتدایی جز عزل وی نام دیگری ندارد.
- سودانی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تیم دولت برای انتخابات آینده محکم کاری می کند و برنامه های خود را در سطح استانداران و فرمانداران اجرا خواهد کرد، یادآور شد: عزل و نصب استاندار خوزستان بی ارتباط با انتخابات آینده ریاست جمهوری نیست.
- خبیر سرپرست جدید استانداری خوزستان با یک کد گفت: این تغییرات از جمله تغییر استاندار خوزستان ممکن است برای افکار عمومی ناگهانی باشد ولی هیچ چیزی بدون مقدمه اتفاق نخواهد افتاد.
- کاظم نسب الباجی نماینده منتخب مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: به وزیر گفتیم تغییر و تحولها در فرمانداریهای خوزستان متوقف شود.
- و… که در رسانه های مختلف کشور منتشر شد و شهروندان خوزستانی در برکناری یا استعفای استاندار سابق مات و مبهوت مانده اند. که انتظار می رود عبدالحسن مقتدایی خود این موضوع را مثل همیشه با صراحت بیان نموده، تا مشخص شود عامل “استعفابرکناری” وی انتخابات ریاست جمهوری آینده است؟ جلوگیری از انتقال آب کارون، بازنشستگی و استعفا یا مسائل دیگر!؟