بی سوادی و کم سوادی در مناطق دو زبانه خوزستان/ طلب ۳۳۰ میلیاردی نهاد کتابخانه ها از شهرداری های استان

به گزارش هورنیوز – اولین نشست مشترک انجمن کتابخانه های عمومی استان خوزستان، با حضور استاندار، معاونین و مدیرکل کتابخانه های استان در سالن جلسات استانداری برگزار شد.

 

استاندار خوزستان: هیچ استانی به اندازه خوزستان کتابخانه تخصصی ندارد

به گزارش هورنیوز؛ عبدالحسن مقتدایی در این مراسم اظهار کرد: پرداخت اعتبار و بودجه نیم درصدی شهرداری ها به کتابخانه ها را پیگیری و علت تاخیر آن نبود وضعیت خوب اقتصادی سازمان ها و شرکت های دولتی است.۲۰۱۶-۰۵-۰۲_۰۰-۲۲-۰۲

وی افزود: این رغبت در فرمانداران و شهرداری ها برای پرداخت نیم درصد سهم کتابخانه ها وجود دارد. چنین پرداختی خودش ریشه فرهنگ است زیرا با پرداخت این نیم درصد کتابخانه ها توانمند شده و میتوانند خدامات مثبتی را به شهروندان ارائه دهند. در نهایت نیز شهروند با مطالعه و بافرهنگی خواهیم داشت که حقوق و عوارض خود را به شهرداری پرداخت می کند.

استاندار خوزستان تصریح کرد: در زمینه آمار کتابخوان ها روشن فکری جزو دغدغه ها و یک بعد مسائل را دیدن مشکل ما است، درحالی که هم باید قشر روشنفکر را دید و هم قشر حوزوی را، امیدواریم با نوآوری و بیان مطالبی که در این ایام مناسبتش وجود دارد، بریدگی و از هم گسیختگی بین نسل ها را کاهش دهیم.

مقتدایی با اشاره به وضعیت مالی نامناسب نهاد کتابخانه ها و همچنین رکود اقتصادی و کاهش درآمدهای دولتی اضافه کرد: تا پول نباشد تصمیمات محقق نمی شود و در شرایطی که داریم باید اولویت هایی را تعیین کنیم که هم وضع موجود را بهبود و هم برای پول هایی که در آینده به استان خواهد آمد، برنامه ای داشته باشیم.

وی با اشاره به نادیده گرفته شدن جمعیت ۱۳۰هزار نفری دانشجویان و ۶۵ هزار معلم آموزش پرورش در استان جزو آمار کتابخوان ها تاکید کرد: دوره های تکمیلی آموزش ضمن خدمت نیز جز آمار است و همه این موارد باید جزو آمار کتابخوانی قرار بگیرد. در حقیقت این آمار باید اصلاح شود و به جامعه امیدواری دهد.

رئیس انجمن کتابخانه های عمومی خوزستان عنوان کرد: باید به دنبال عوامل تشویقی برای افزایش سرانه مطالعه و میزان کتابخانه ها بگردیم و جنبه های مطالعاتی و تحقیقاتی هم باید اضافه شود.

مقتدایی با اشاره به وجود کتابخانه هایی تخصصی شرکت های بزرگ صنعتی و دولتی یادآورشد: هیچ استانی به اندازه خوزستان کتابخانه تخصصی ندارد و این ها باید به آمار کتابخوان ها و کتابخانه های استان اضافه شوند.

استاندار خوزستان با اشاره به هزینه کرد شرکت های صنعتی بزرگ استان در برنامه های جنبی، خواستار استفاده از این ظرفیت ها برای کمک به اصلاح وضعیت کتابخانه های استان شد.

وی با بیان اینکه باید به کتاب احترام گذاشت و برای آن ارزش قائل شد، تاکید کرد: هرگونه کتابی که محتوای مناسبی ندارد و با فرهنگ مغایرت دارد به راحتی در معرض دید عموم است و به راحتی مجوز چاپ می گیرد اما کتاب هایی که محتوای بسیار مناسبی دارند به صرف آنکه فرد خاصی آن را نوشته ماه ها منتظر چاپ می ماند.

مقتدایی گفت: در بحث کتاب اصل و اصالت کتاب است و بین کهنگی ها و اصالت ها باید تفکیک قائل شد تا با حذف بی حرمتی ها به سمت اصالت ها حرکت کنیم و در محتوای کتاب ها نیز بازنگری کنیم.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان: بی سوادی و کم سوادی دراستان به مناطق دو زبانه برمی گردد

همچنین در ادامه این مراسم امید حاجتی اظهار کرد: از طربق معاونت عمرانی و شورای دستگاه های نظارتی می توان به بحث پرداخت نیم درصد حق نهاد کتابخانه ها ورود و شهرداری ها را وادار به پرداخت نیم درصد کرد.۲۰۱۶-۰۵-۰۲_۰۰-۲۴-۲۲

وی افزود: عملکرد نهاد کتابخانه های خوزستان از نظر مقایسه ای ازکشور بالاتر است و نهاد کتابخانه ها نقش خیلی خوبی را به شکل مستقیم در جهت ارتقای وضعیت آموزش و پرورش ایفا می کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: مطالبات چند ده میلیاردی مخصوصا در شهرهای بزرگ که بضاعت پرداخت مطالبات خود را دارند با برنامه ریزی قابل پرداخت است.

حاجتی ادامه داد: در قسمت های حاشیه که دچار معضل حاشیه نشینی هستیم باید برنامه های فرهنگی اجتماعی و آموزشی جدی تری داشته باشیم و یکی از معضلات ما در بیسوادی و کم سوادی به مناطق دو زبانه بر می گردد.

حاجتی ادامه داد: اکثر کتابخانه های عمومی خوزستان در فصل امتحانات به قرایت خانه برای دانش آموزانی می شود که جای مناسبی برای مطالعه در خانه ندارند.

وی عنوان کرد: در بقیه حوزه های فرهنگی باید کارهایی را انجام دهند و نهادکتابخانه ها هم می تواند موثر باشد و با جذابیت هایی که ایجاد می کند سرانه مطالعه را بالا ببرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت : توسعه کتاب های الکترونیکی به عنوان یک جایگزین مناسب می تواند کمک کند و دراین دو حوزه آماده کمک هستیم.

 

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خوزستان: طلب ۳۳۰ میلیاردی  نهاد کتابخانه ها از شهرداری های استان

حجت الاسلام سید لطف الله سپهر در این مراسم اظهار کرد: خوزستان از لحاظ زیر بنا جز  استان های برتر کشور با رتبه دوم است، در دولت یازدهم ۱۷ طرح را در کل استان در حوزه ساخت و ساز کتابخانه داریم.۲۰۱۶-۰۵-۰۲_۰۰-۲۰-۵۳

وی افزود: در بحث عضو به خاطر نداشتن فعالیت های خیلی جذاب و منابع مورد نیاز با افت مخاطب در سطح کشور و استان مواجه هستیم.

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان تصریح کرد: وضعیت استان نسبت به کشور چندان بد نیست اما خوزستان از لحاظ تولید نیروی انسانی در جهان اسلام یک نقش اساسی و محوری داشته و دارد. این استان علما و شعرای برجسته ای را تربیت کرده و نیازمند برداشتن گام های بلندتر در حوزه کتاب و کتابخوانی هستیم.

سپهر ادامه داد: در خوزستان ۱۵۳ هزار عضو داریم که نسبت به جمعیت چند میلیونی آن زیبنده استان نیست و از هر ۱۰۰ نفر تنها سه نفر عضو کتابخانه های خوزستان هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته کمتر از ۱۰ میلیارد ریال جذب اعتبار شد، گفت: سال گذشته سه کتابخانه در مناطق حساس و محروم اهواز ساختیم و امسال هم دو کتابخانه دیگر ساخته می شود اما در تامین اعتبار این طرح ها مشکل داریم و مشکل اساسی پرداخت معوقات پرسنلی است.

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان با اشاره به پرداخت نشدن سهم این مجموعه از محل نیم درصد شهرداری های خوزستان، عنوان کرد: بیش از ۳۳۰ میلیارد ریال از شهرداری های خوزستان بابت نیم درصد طلبکار هستیم.

سپهر عنوان کرد: بیش از ۴۰۰ مولف و نویسنده بومی داریم و در سال ۹۳ تنها از پنج ناشر موفق به خرید ۵۰۰ جلد کتاب شدیم و متاسفانه به خاطر مشکلات شدید مالی نتوانستیم از سایر ناشران خریدی داشته باشیم.

وی با اشاره به وجود ۲۸۹ باب کتابخانه در خوزستان گفت: ۵۳ باب کتابخانه مشارکتی و ۱۶۶ کتابخانه نیز ملکی نهاد هستند.

https://hoorkhabar.ir/598320کپی شد!
169
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.