همه چیز در مورد لیستهای انتخاباتی + جدول کاندیدای خوزستان
هورنیوز ؛ چند روزی از آغاز ماراتن تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس دهم میگذرد، روزهایی که از همان ثانیههای آغازین آن میشد رقابت تنگاتنگ نامزدهای انتخاباتی را حس کرد و کافی است در این روزها سری به خیابانها، کوچهها و فضای مجازی زد تا این شورونشاط انتخاباتی را در سراسر نقاط ایران از شهرهای بزرگ و کوچک گرفته تا روستاهایی دورافتاده احساس کرد.
۵۴ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۲۴ نفر واجد شرایط رأی دادن در انتخابات هفتم اسفندماه در حالی سومین روز از تبلیغات انتخابات را پشت سر میگذارند که یا کاندیدای موردنظر خود را انتخاب کرده و یا همچنان در بین سخنرانیها و تبلیغات نامزدهای انتخاباتی به دنبال پیدا کردن فرد اصلح هستند.
حمایت جریانها و احزاب سیاسی از کاندیداها موضوع جدید و نکته مثبتی برای نامزدهای انتخاباتی بوده و جایگاه ویژهای را در پوسترهای تبلیغاتی آنها به خود اختصاص داده است.
کسب ۲۹۰ کرسی بهارستان بهانهای برای رقابتی سنگین میان شش هزار و ۲۳۰ نامزد انتخاباتی شده اما آنچه بر حجم این رقابتها افزوده مطرحشدن لیستهای مختلف از گروهها و احزاب سیاسی در استانهای مختلف است تا این انتخابات علاوه بر رقابت میان نامزدها به رقابتی سنگینتر میان احزاب و گروههای مختلف تبدیل شود.
شوراهای سیاستگذاری احزاب فهرستهای اعلام حمایت خود را از کاندیداها در استانهای مختلف کشور منتشر کرده و البته این لیستها در برخی استانها نهایی شده و در برخی دیگر همچنان دستخوش تغییر و حذف و اضافه بوده و یا با مشکل بستهشدهاند.
لیستها آمدند
درست از چندین روز قبل از آغاز زمان تبلیغات انتخاباتی از گوشه و کنار کشور لیست گروههای مختلف سیاسی منتشر شد و افراد شاخصی نیز در صدر این لیستها قرار گرفتند تا بتوان انتخابات مجلس امسال را رقابتی سخت میان گروههای مختلف دانست.
شورای مرکزی ائتلاف بزرگ اصولگرایان در همان روز ابتدایی تبلیغات، لیست کاندیداهای موردحمایت خود را در سراسر کشور منتشر کرد، لیستی که در آن نام افرادی همچون غلامعلی حداد عادل، یحیی آل اسحاق، احمد توکلی، مهرداد بذرپاش، علیرضا زاکانی در شهر تهران و درمجموع ۱۶۰ نامزد صاحب چهره و مطرح در استانهای مختلف دیده میشود.
اصلاحطلبان باوجوداینکه لیست کلی از کاندیداهای موردحمایت خود در استانها را ارائه ندادهاند اما هماکنون با نیمنگاهی به فهرستهای اصلاحطلبان هر استان میتوان نام چهرههای سیاسی مطرحی را نیز در بین آنها دید.
اما گروه سومی که شاید نه بهاندازه دو گروه قبلی توانسته نام افراد شاخص سیاسی را در خود جای دهد، فهرستهای مستقلی است که میتوان در سراسر استانهای کشور رد پایی از آنها را یافت.
هرچند جناحبندیهای سیاسی نامزدهای انتخاباتی مجلس دهم به همینجا ختم نشده و با نیمنگاهی به لیستهای موردنظر میتوان نامی از احزاب و گروههای متفاوت سیاسی همچون حزب اعتدال و توسعه، جمعیت حامیان انقلاب، شورای راهبردی حامیان دولت، حزب اعتماد ملی و چندین حزب دیگر را دید هرچند تعداد آنها نیز بهاندازه دو گروه اول نخواهد بود.
در برخی استانها مانند استان ۵۵۰ هزارنفری ایلام احزاب و لیستها کمرنگ هستند و مستقلها پیشتازی میکنند، در خراسان جنوبی هم اوضاع همینطور است و رقبای قدرتمند مستقل و شناختهشده رقیب جدی لیستهای سیاسی محسوب میشوند. هرچقدر در این استانها مستقلها و چهرهها روی رأی مردم تأثیرگذارند در برخی استانها اوضاع متفاوت است و مردم نسبت به لیستها اقبال داشتهاند.
و اما اوضاع لیستهای انتخاباتی در استانهای مختلف متفاوت است که مروری بر وضعیت آرایش سیاسی استان خوزستان خواهیم داشت.