طرح انتقال آب از کارون در حال اجراست
هورنیوز – سیدمحمدرضا رضازاده در حاشیه بازدید از سد کارون ۳ درباره اجرای طرح انتقال آب کارون به فلات مرکزی موسوم به ‘بهشت آباد’ اظهارکرد: اجرای این طرح پارسال با صلاحدید وزارت کشور به شرکت آب و نیرو واگذار شده است.
وی با اشاره به تغییراتی که در نحوه اجرای طرح بهشت آباد بوجود آمده افزود: ساخت تونل بلند از دستور کار حذف شده و قرار است آب برای مصارف شرب به وسیله خط لوله و پمپاژ اجرا شود.
رئیس هیات مدیره شرکت منابع آب و نیرو بیان کرد: بودجه امسال این طرح ناچیز و در حدود ۱۲۰ میلیارد ریال است که صرف کارهای مطالعاتی شده و بودجه سال آینده هنوز مشخص نشده است.
وی تاکید کرد: برای اجرای بهشت آباد به دنبال تامین منابع مالی خارجی هستیم و همزمان بخشی از مطالعات تکمیل شده تا در نهایت طرح مسیر تصویب خود را طی کرده، و آنچه به مصلحت است انجام شود.
مجری طرح انتقال آب کارون، همچنین گفت: با توجه به اینکه طرح بهشت آباد تغییر یافته، انجام مطالعات زیست محیطی در حال انجام است.
وی افزود: کارگاه این طرح پیش از ورود شرکت آب و نیرو به عملیات اجرایی، توسط شرکت آب منطقه ای اصفهان برپا شده بود و بر اساس قراردادی که داشتند حفر تونل را آغاز کرده بودند که ما تونل را تعطیل کردیم.
رضازاده با بیان اینکه مطالعات زیست محیطی طرح مسیر خود را طی می کند و در شورای فنی طرح می شود، گفت: در صورت تصویب و صدور مجوز کار اجرایی نیز شروع می شود.
بر اساس این گزارش، رضازاده مهر امسال از انعقاد تفاهم نامه برای اجرای طرح بهشت آباد با یک شرکت کره ای خبر داده و اعلام کرده است: هم اکنون کارگاه در چهارمحال و بختیاری مستقر و مطالعات ژئوتکنیک در حال انجام است؛ در بخش انتقال آب به کرمان نیز انتخاب مشاور و گزینه های مختلف تامین منابع مالی در حال انجام است؛ در کار انتقال آب به یزد هم آغاز شده است.
شرکت توسعه منابع آب و نیرو بزرگترین شرکت سدسازی کشور است که تعدادی از سدهای خوزستان از جمله کارون۳، گتوند و کرخه را اجرا کرده است. درپی انتقاد به سدسازی بی رویه و توقف نسبی سدسازی در کشور، اکنون این شرکت وارد اجرای طرح های انتقال آب بین حوضه ای شده است.
طرح انتقال آب از سرشاخه رودخانه کارون موسوم به بهشت آباد پس از چندین سال مخالفت کارشناسان، مسئولان و مردم استان های خوزستان و چهارمحال و بختیاری در حال اجراست.
بر اساس قانون طرح های فاقد ارزیابی زیست محیطی نباید بودجه دولتی دریافت کنند. این در حالیست که برای این طرح از چند سال گذشته بودجه در نظر گرفته شده است.
در طرح بهشت آباد قرار است برای استان یزد ۱۵۰ میلیون مترمکعب، برای کرمان ۱۸۰ میلیون مترمکعب و برای اصفهان ۲۵۰ میلیون مترمکعب در سال آب از کارون منتقل شود.
*سرانجام نامعلوم ‘سه بلوطک’
مدیرعامل شرکت منابع آب و نیرو همچنین از پیشرفت ۳۰ درصدی پل ‘سه بلوطک’ به عنوان مسیر جایگزین روستاهای ایذه در شمال شرق خوزستان خبر داد.
وی گفت: راه های جایگزین سدهای کارون ۳ و ۴ هم در مسیر سد کارون ۳ و هم مسیر شهرکرد و هم محل عبور لوله های نفت و گاز پیش بینی شده بود اما اجرای پل ‘سه بلوطک’ پس از حادثه به آنها اضافه شد.
رضازاده افزود: احداث پل سه بلوطک اکنون آغاز شده و عرشه آن در کارخانه در حال ساخت است.
وی مهم ترین مشکل این پل را کمبود اعتبار دانست و گفت: بودجه در نظر گرفته شده برای این پل در امسال ۵۰۰ میلیارد ریال بوده که تاکنون فقط ۱۳۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است.
رضازاده اضافه کرد: این پل نیاز به ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار دارد که امیدواریم امسال و در بودجه سال آینده این اعتبار تامین شود.
با آبگیری سد کارون ۳ در سال ۸۳ و به زیرآب رفتن راه های روستاهای دنباله رود جنوبی دهدز (سادات، غریبی ها، شیوند و روستاهای اطراف آن) و اجرا نشدن پل و مسیرهای جایگزین، ساکنان این روستاها برای تردد از بارج استفاده می کنند.
در پی واژگونی یک دستگاه مینی بوس حامل مسافران روستای شیوند و غریبی ها از روی بارج در دریاچه سد کارون ۳ در مرداد ۹۲ و کشته شدن ۱۲ نفر از سرنشینان آن قرار شد پل سه بلوطک اجرا شود.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو به همراه وزیر منابع آب و محیط زیست الجزایر روز سه شنبه از سد و نیروگاه کارون ۳ در ۲۸ کیلومتری ایذه دیدن کرد.
ایرنا