نوزدهمین کنگره همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت در اهواز برگزار شد

به گزارش هورنیوز؛ صبح امروز مراسم افتتاحیه نوزدهیمن کنگره ارتباط دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی در تالار امام رضا (ع) شهرک نفت اهواز برگزار شد.

در این مراسم معاون وزیر علوم، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، رئیس کمیته نظارت استانی و منطقه ۵ کشور و دبیر کنگره، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان و رئیس کنگره و جمعی دیگر از مسئولان استانی برگزار شد.

دکتر سید بهزاد علوی رئیس دانشگاه ها فنی و حرفه ای خوزستان و دبیر نوزدهمین کنگره همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت اظهار کرد: همزمانی برگزاری این کنگره با موفقیت دیپلماتیک دولت تدبیر و امید در آغاز اجرای برجام و لغو تحریم ها را به فال نیک می گیریم.

DSC06021

وی ادامه داد: این کنگره با هدف فراگیرکردن و بهبود بخشیدن به ارتباط صنعت و دانشگاه فعالیت خود را از ابتدای دهه هفتاد شروع کرده است. در دوره‌های نخست این کنگره به صورت سخنرانی و ارائه مقاله برگزار می‌شد که از ۱۷۰۰ مقاله علمی، حدود ۵۵۰ مقاله در نشست‌ها ارائه و در ویژه‌نامه‌های کنگره چاپ شده است.

علوی افزود: پس از کنگره سیزدهم بود که سمینارهای علمی و نشست‌های تخصصی پیرامون چالش‌ها و راه‌حل‌های مشکلات ارتباط صنعت و دانشگاه به کنگره‌های بعدی افزوه شد.

دبیر نوزدهمین کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت گفت: برای برگزاری نوزدهمین کنگره رایزنی‌هایی با دبیرخانه دائمی کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت انجام و با توجه به وجود سه هزار عضو هیئت علمی متخصص و تعداد بالای دانشجویان دانشگاه‌ها و ظرفیت صنعتی خوزستان، استان به عنوان میزبان کنگره نوزدهم معرفی شد.

وی ادامه داد: با اشاره به همکاری صنایع بزرگ نفت و پتروشیمی و صنایع کوچک مانند شرکت‌های صنعتی و قطعه‌سازان و دانشگاه‌های استان با دبیرخانه کنگره، انعقاد ۲۳ تفاهم‌نامه میان دانشگاه‌های شهید چمران اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، آموزشکده فنی و حرفه‌ای اهواز و دانشگاه جندی شاپور دزفول با صنایع استان را می‌توان از ویژگی‌های این کنگره شمرد.

DSC06033

علوی تصریح کرد: انتظار داریم که حداقل ۷۰ درصد مأموریت‌ها و پروژه‌های کلان صنایع هر استان به مراکز علمی و فناوری همان استان اختصاص پیدا کند و از سوی دیگر از دانشگاه انتظار می‌رود که به سوی دانشگاه‌های نسل سوم حرکت کند و آئین‌نامه‌های اعضای هیئت علمی را در راستای بیشتر تعامل با صنعت تغییر دهد. لازم است که ۵۰ درصد پایان‌نامه‌های فوق لیسانس و دکتری تا پایان برنامه ششم توسعه ملی هدایت شود و صنعت و دانشگاه با هم همکاری تنگاتنگ داشته باشد.

***

در ادمه این مراسم فرج الله خبیر با اشاره به  برگزاری پرشور انتخابات پیش رو اظهار کرد: رهنمودهای رهبری و رئیس‌جمهور در اجرای بهتر قانون و برگزاری انتخابات پرشور تأثیرگذار است.

خبیر با بیان اینکه برگزاری نشست‌های علمی می‌تواند زمینه‌ساز ارتباط صنعت و دانشگاه شود، تصریح کرد: اگر صنعت از ظرفیت مراکز علمی و دانشگاهی استفاده نکند ناکارآمد خواهد بود و رشد و توسعه شکل نخواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه دولت با در دست گرفتن ۸۰ درصد اقتصاد کشور نقش مؤثری در خصوص ارتباط صنعت و دانشگاه دارد، عنوان کرد: اگر به‌ضرورت گسترش همکاری بین سه بخش دولت، دانشگاه و صنعت پی نبریم، مشکلات حل نخواهد شد.

DSC06062

رئیس کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت گفت: این پرسش مطرح می‌شود که آیا صنعتگران ما به این درک رسیده‌اند که ارتباط با دانشگاه‌ها چه تأثیری در فعالیت‌های اقتصادی خواهد داشت؛ همه به این درک رسیده‌اند اما در حوزه عمل هنوز کاری انجام نشده است.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان ادامه داد: اگر این ارتباط برقرار شود و اساتید دانشگاه وارد حوزه صنعت شوند می‌توان این امید را داشت که نیروهایی تربیت خواهند شد که با صنعت آشنا و از کارآیی بالایی بهره‌مند هستند.

***

در ادامه این مراسم پیام وزیر علوم تحقیقات و فناوری به نوزدهمین کنگره همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت قرائت شد.

دکتر محمد فرهادی در این پیام گفت:

اکنون که با مقاومت و ایستادگی ملت بزرگ ایران و مسئولان محترم تحریم‌های ناعادلانه و ظالمانه علیه ایران برچیده شد این پیروزی بزرگ را خدمت ملت غیور ایران به ویژه دانشگاهیان، پژوهشگران و فناوران تبریک و تهنیت عرض می‌کنم و یاد و خاطره شهدای علوم هسته‌ای را گرامی می‌دارم.

آنچه که در این راه زمینه تقابل و دشمنی استکبارگران را فراهم ساخت بدون شک پیشرفت‌ها و توانمندی‌های عظیم ملی ایران اسلامی بود که در نهایت استمرار روند رشد علمی و آثار آن دستاوردها، موجبات عقب‌نشینی آن‌ها را فراهم ساخت. رسالتی که در شرایط پسابرجام به عهده جامعه علمی دانشگاهی و صنعتی کشور است همانا استفاده از نیروی عظیم انسانی مجهز به علم و دانش به سرمایه‌های فکری و دانشی جهت توسعه همه جانبه و پایدار کشور به ویژه در عرصه‌های فناوری و صنعتی می‌باشد. در این مورد سرمایه‌های انسانی و دانشی به عنوان اصلی‌ترین ابزار نیازمند هدایت، حمایت، برنامه‌ریزی و نظارت دقیق می‌باشند که این مهم از وظایف اصلی دولت در این برهه تاریخی است تا بتوان با برنامه‌ریزی و ایجاد هماهنگی بین محورهای توسعه و فناوری که همان دولت، دانشگاه و صنعت هستند زمینه مساعد و مطلوبی را برای رشد و توسعه صنایع با تکیه بر امکانات و توانمندی‌های داخل فراهم و نیازهای جامعه و کشور را در این بخش برطرف نمود.

در سند ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری بر عزم ملی و درک اجتماعی نسبت به اهمیت توسعه علم و فناوری و نیز توجه به اقتصاد دانش‌بنیان تأکید فراوان شده است که تحقق آن جز با تعامل و ارتباط مؤثر و سازنده بین بخش‌های مختلف دولت، دانشگاه و صنعت امکان‌پذیر نیست. در این مورد هنوز کاستی‌هایی وجود دارد که از چالش‌های اساسی پیشرفت صنعت و فناوری کشور محسوب می‌شود. بدون شک حیات تکاملی دانشگاه و صنعت بدون هم امکان‌پذیر نمی‌باشد، زیرا دانشگاه به عنوان نهاد تربیت کننده نیروی انسانی دانا و متخصص و نیز تولید بخش فنی تأمین اتاق فکر صنعت و ارائه خدمات مشاوره‌ای از یک طرف و نیز صنعت به عنوان محلی برای تربیت برای نیروی ماهر و کارورزیده، انتقال‌دهنده تجربیات فنی و کاربردی و نیز انجام حمایت‌های مادی، می‌توانند ضمن برآورده کردن نیازهای یکدیگر زمینه نیازهای لازم را برای توسعه رشد و فناوری صنعت کشور فراهم سازند. در شرایط حاضر یکی از نیازهای اصلی دیگر انتقال فناوری و بومی کردن آن در کشور است که جز با همکاری و مشارکت سه نهاد دولت، دانشگاه و صنعت میسر نیست.

DSC06024

از سیاست‌ها و برنامه‌های اصلی دولت در این دوره ایجاد دانشگاه‌های کارآفرینانه و نیز مأموریت‌گرا کردن پژوهش و فناوری می‌باشد که در این راستا نقش صنعت به عنوان مهارت و تجربیات کاربردی و دانشگاه و شناسایی نیازهای جامعه نقش کلیدی است. خوشبختانه با تلاش‌های بسیار و هماهنگی‌های انجام شده فرهنگ تعامل و مشارکت صنعت و دانشگاه شکل گرفته است. اجرایی شدن دوره‌های فرصت مطالعاتی صنعتی داخل، دوره‌های پسا دکتری صنعتی، قراردادهای همکاری دانشگاه و نفت در سطوح بالادست و پایین دست، همکاری‌های گسترده در حوزه‌های نیرو، دفاعی، محیط زیست و سایر حوزه‌ها از دستاوردهای مهم این همکاری‌ها بوده است و امید است دانشگاه‌ها نیز با تربیت نیروهای ماهر نیاز به نیروهای کاردان، خلاق و کارآفرین بخش صنعت را تأمین نمایند

برگزاری نوزدهمین کنگره همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی در اهواز با توجه به استعدادها و ظرفیت عظیم سرمایه‌های انسانی و فکری و بنگاه‌های بزرگ صنعتی و اقتصادی در کشور فرصت مهمی را برای تعامل موثر دولت‌ دانشگاه و صنعت فراهم می‌سازد. با وجود مشارکت افراد کارآفرین، صاحبان صنایع دولتی و بخش خصوصی، رؤسا و اساتید دانشگاه‌ها و صنعت‌گران، امید است طرح‌های پژوهشی و توسعه فناوری در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی به حل مشکلات پیش رو و برطرف کردن نیازهای بنگاه های اقتصادی و صنعتی کمک کنند و قدمی را برای اعتماد متقابل دولت صنعت و دانشگاه بردارند.

نظر به این‌که در شرایط بعد از تحریم بسیاری از محدودیت‌ها و محرومیت‌های گذشته برطرف شده و کارآفرینان و صاحبان صنایع راحت‌تر از قبل می‌توانند طی مسیرهای قانونی نقل و انتقالات مالی و فعالیت‌های تجاری خود را انجام دهند، این همکاری سه‌جانبه می‌تواند با سرعت بیشتری مسیر توسعه همه‌جانبه اقتصادی علمی و صنعتی را طی نموده و ارتقای اقتصاد دانش‌بنیان و مقاومتی را موجب شود.

در پایان برخود لازم می‌دانم از همه برگزارکنندگان و دست‌اندرکاران، اساتید، دانشجویان، شرکت‌کنندگان و حامیان این کنگره به ویژه استاندار محترم خوزستان و مدیران و مجموعه استانداری و نیز رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی پژوهشی و فناوری استان خوزستان و دانشگاه فنی و حرفه‌ای قدردانی و تشکر نمایم.

به گزارش هورنیوز؛ نوزدهمین کنگره همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت با هدف توسعه با همکاری ها با حمایت استانداری خوزستان‌، دانشگاه شهید چمران اهواز‌، دانشگاه فنی و حرفه‌ای‌، وزارت صنعت‌، معدن و‌ تجارت‌، بنیاد ملی نخبگان‌، جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه و دانشگاه آزاد اسلامی برپا شده است.

https://hoorkhabar.ir/593968کپی شد!
134
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.