آب کارون برای شرب و کشاورزی مناسب نیست!
حیدرعلی کشکولی اضافه کرد: شوری کارون در این سال ها افزایش یافته به ویژه در خشکسالی سال ۸۶ با جهش ناگهانی شوری مواجه بودیم و علاوه بر آن سایر عناصر مانند کلر و سدیم نیز بیشتر شده که افزایش این عناصر روی کشاورزی تاثیر زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه آب کارون از اهواز به سمت جنوب فاقد استانداردهای لازم برای شرب و کشاورزی است، گفت: به ویژه در زمینه شرب، آبی که به اهواز می رسد علاوه بر شوری بالا دارای مقادیر زیادی تیرگی و آلودگی های دیگر است؛ اگر چه شوری آب به وسیله آب شیرین کن های خانگی کم می شود.
استاد دانشگاه چمران با بیان اینکه آب با کیفیت کارون از سرشاخه ها به نام شرب، به شهرهای دیگر منتقل می شود، افزود: ما راضی نیستیم که مردم اصفهان آب شرب نداشته باشند اما متاسفانه آب باکیفیت کارون برای کشت برنج و یونجه و آبیاری چمن در اصفهان و برای توسعه کشت گلخانه ای و صیفی جات در یزد منتقل می شود که به هیچ وجه منطقی نیست.
با انتقاد از تخلیه زهاب به تالاب های استان خوزستان اظهار کرد: تخلیه پساب برای احیای تالاب ها و دریاچه ها خشک شده، تفکر باطلی است و با وارد کردن پساب سموم این زهکش ها زندگی در سرزمین خوزستان را به عاقبت غم انگیزی دچار خواهد کرد.
کشکولی با تاکید بر استفاده عاقلانه از منابع آبی و برنامه ریزی درازمدت گفت: افزایش شوری کارون به دلیل ورود حوضچه های شور، سیلاب های فصلی، ورود زهاب ها، برداشت مصارف کشاورزی و کاهش آورد رودخانه از بالادست است و آنهایی که سرگرم پروژه انتقال آب هستند بدانند که راه خشک کردن کارون را در پیش گرفته اند که نتیجه آن فقر و تنگدستی و بیماری برای خوزستانی هاست