محیط زیست جای سوسول بازی نیست!!
به گزارش هورنیوز؛ پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در سال ۹۲، ریاست سازمان حفاظت محیط زیست به معصومه ابتکار واگذار شد.
ابتکار که نخستین زن ایرانی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد هیات دولت شده بود، در دولت های هفتم و هشتم محمد خاتمی، هشت سال ریاست سازمان محیط زیست را برعهده داشت.
پس از بازگشت وی به ریاست سازمان در دولت تدبیر و امید، خیلی ها این بازگشت را به فال نیک گرفتند زیرا که ابتکار از یک عقبه هشت ساله در حفاظت محیط زیست برخوردار بود.
حال دو سال از آن زمان میگذرد اما روز به روز بر تعداد افرادی که به تصمیمات معصومه ابتکار انتقاد دارند، افزوده می شود. از دریاچه ارومیه و آلودگی هوای تهران با داستان واردات بنزین بی کیفیت تا خشک شدن تدریجی هورالعظیم و فاجعه ریزگردها، تنها نمونه های بارز از بحران هایی است که دولت را درگیر خود کرده است.
محمدعلی اینانلو (متاسفانه چند روز گذشته دار فانی را وداع کرد) که از فعالان معروف و دلسوز محیط زیست، مستندساز، ایرانگرد و مجری است، ۲۳ آذر امسال در گفتگو با خبرگزاری تسنیم انتقادات تندی از معصومه ابتکار و سازمان تحت امرش کرد.
وی در این مصاحبه گفته بود: سالها پیش در دوره رئیس جمهور اصلاحات نیز گفته بودم که محیط زیست تنها عرصه ای است که باید مدیریتش مرد باشد چون محیط زیست جای سوسول بازی نیست زیرا طبیعت خشن است. طبیعت همچنان که قشنگ و آرام است، خشن نیز است، بنابراین وقتی همان مدیران؛ صبح تخممرغ میخورند مسلماً حیات مرغی را میخورند و یا اگر غذای گوشتی میخورند جان گوسفند و یا گوسالهای گرفته شده است، بنابراین محیط زیست جای رنگ صورتی کارتونهای والتدیزنی نیست.
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، دو روز پیش در گفتگو با روزنامه شرق به اظهار نظرهای اینانلو واکنش نشان داد و گفت: من اصلا راجع به اینکه واقعا دلایل این موضوعات چیست، فکر نمیکنم. چون این هجمه و حملات یکی از اهدافش سرگرم کردن ما و افکار عمومی به مسائلی است که با ماموریتهای ما خیلی ارتباط ندارد و وقت ما را تلف میکند. به طور کلی بگویم ما از آن بخشی که انتقاد است استقبال میکنیم. آنهم نقد سازنده، چون به ما میتواند کمک کند. در شبکههای اجتماعی، اینستاگرام و فیسبوک هم نقدهای بسیاری دارم و از این نقدها هم استفاده میکنم.
وی ادامه داد: این هجمهها با چند هدف صورت میگیرد. تخریب، سرگرم کردن و اتلاف وقت و حاشیهسازی. حاشیهسازی هم یعنی اینکه شما از متن اصلی خارج شوید و حواست به موضوعات غیرضروری جلب شود. از همین رو اصلا اعتقادی به صرف وقت برای این موضوعات ندارم. اصولا هجمههایی که به شخص بنده و سازمان متبوعم میشود چند دسته است. یک دسته از سوی مخالفان یا رقبای ناسالم سیاسی است.
ابتکار افزود: گروه دیگری که به من و سازمان هجمه وارد میکنند افرادی هستند که محیط زیست به نوعی با منافعشان تداخل پیدا کرده است. برخی از این افراد در موقعیتهای بسیار رسانهای قرار دارند و به راحتی از این موقعیتشان استفاده میکنند و هجمه و تهمت میزنند آنهم به دلیل اینکه ما حافظ محیط زیست هستیم.
به گزارش هورنیوز؛ در آخر باید دید این انتقادات اغلب تند به عملکرد معصومه ابتکار و سازمان محیط زیست در دو سال گذشته که هر از چند گاهی از سوی برخی فعالان اجتماعی مطرح می شود، تا کی ادامه خواهد داشت و آیا ابتکار به جای تلاش بیشتر برای حل مشکلات مردم، همچنان این اظهار نظرها را حاشیه سازی و اتلاف وقت می داند؟