از رابطه فولاد و شهرداری تا تبعید تالارهای عروسی
شورای اسلامی شهر اهواز دوشنبه در یکصد و هجدهمین جلسه علنی خود ساخت پنج تقاطع غیرهمسطح را در بلوار گلستان به تصویب رساند.
بر اساس این مصوبه جابه جایی ۸۰میلیارد ریال از ردیف اعتباری سایر طرح ها در بودجه امسال شهرداری برای آغاز این طرح انجام می شود.
معاون فنی و عمرانی شهردار اهواز در این جلسه از اجرای این پنج تقاطع غیرهمسطح ظرف یک سال خبر داد و گفت: با اجرای این طرح تعداد تقاطع های غیرهمسطح در اهواز به ۱۰ می رسد.
محمد صفری با بیان اینکه این طرح در کمیسیون های بودجه، عمران و ترافیک شورای اسلامی شهر اهواز بررسی شده است افزود: ۵۰ درصد از اعتبار این طرح به صورت نقدی و نیم دیگر از طریق واگذاری تراکم، املاک و عوارض تامین می شود که این روش در شهرداری شهرهای بزرگ معمول است.
وی درباره امکان اجرای این پروژه با وجود مشکلات مالی شهرداری اظهار کرد: طرح های بزرگ اهواز به جز تقاطع غیرهمسطح چهار شیر ظرف چهار ماه آینده به اتمام می رسند و از نظر تامین اعتبار مشکلی نخواهیم داشت.
به گفته وی روگذر جوادالائمه با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی تا سه ماه آینده، زیرگذر شریعتی تا پایان امسال و پل ولایت نیز ظرف شش ماه آینده به اتمام می رسند.
*افق ۱۰ ساله گلستان
مدیرمطالعات و برنامه ریزی معاونت ترافیک شهرداری اهواز نیز با ارائه گزارشی از طرح تقاطع های غیرهمسطح در این جلسه گفت: این طرح در محور گلستان از میدان دانشگاه تا میدان کارگر اجرا می شود.
حجت الله سلیمانی با اشاره به برآورد ترافیک ۱۰ ساله منطقه گلستان، افزود: مطالعات فاز صفر که در سال ۱۳۹۳ انجام شده ضرورت اجرای این تقاطع ها را در افق ۱۰ ساله نشان می دهد.
وی افزود: هم اکنون در ساعت ۱۲ ظهر، ۱۲ هزار وسیله نقلیه از این محدوده تردد می کند که در صورت اجرا نشدن راهکار ترافیکی، تا ۱۰ سال آینده در این ساعت هشت هزار وسیله نقلیه می توانند از این مسیر عبور کنند.
*رابطه فولاد و شهرداری
شهردار اهواز نیز در این جلسه با اشاره به تاثیر منفی فروش نرفتن محصولات شرکت فولاد بر درآمد شهرداری گفت: در سال گذشته ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد ریال از محل فروش تولیدات فولاد درآمد حاصل می شد که با فروش نرفتن این تولیدات کاهش درآمد داشته ایم.
سیدخلف موسوی افزود: با محقق نشدن ۲۲۰ میلیارد ریال سهم شرکت نفت در بودجه شهر اهواز، بودجه امسال به شش هزار و ۹۷۰ میلیارد ریال کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: بر اساس برنامه زمانب ندی تا پایان آذر ماه باید پنج هزار و ۲۳۰میلیارد ریال درآمد کسب می شد که سه هزار و ۵۵۰میلیارد ریال درآمد محقق شده که دو درصد افزایش نسبت به پارسال را نشان می دهد.
موسوی کاهش درآمد شهرداری را ناشی از کمبود اعتبارات در کشور، کاهش ساخت و ساز و کاهش سهم شهرداری از ارزش افزوده و عوارض آلایندگی عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه بیشتر درآمد شهرداری در ماه اسفند به دست می آید امیدواریم که درآمدهای پیش بینی شده در بودجه تا پایان سال محقق شود.
وی اظهار کرد: لایحه فروش ۱۴ قطعه زمین در منطقه مهرشهر و لایحه فروش ۱۴ مغازه در منطقه امانیه به شورا تقدیم شده اما هنوز مصوب نشده که با فروش این املاک می توان بخشی از درآمدها را محقق کرد.
*تبعید تالارهای عروسی
درادامه اجرای طرح تالارهای اهواز، با مشارکت بخش خصوصی نیز در این جلسه مطرح شد. این مجموعه شامل ۱۶ تالار در جاده اهواز اندیمشک، جنب پارک آبی است که سرمایه گذار مدعی ادامه کار و پرداخت خسارت شده است.
غلامرضا سبزعلی عضو شورای اسلامی شهر اهواز گفت: این طرح هفت سال پیش و به دنبال دستور شمسایی شهردار وقت مبنی بر خروج تالارهای عروسی از شهر آغاز شده است اما با وجود اجرای مقدمات کار و تحویل زمین، بعد از انحلال شورای شهر و با دستور شفاهی کتانباف (شهردار بعدی) متوقف می شود.
رامی علاسوند رئیس شورای شهر اهواز در این باره گفت: رای کمیسیون در این باره ادامه کار بخش خصوصی است اما در رای کمیسیون، محتوای نامه هوشنگ شیرمردی (رئیس کمیسیون حقوقی و املاک شورا) به سرمایه گذار مبنی بر قبول پرداخت خسارت قید نشده است.
مقرر شد این طرح در کمیسیون های حقوقی و املاک و امور مشارکت های شورا دوباره بررسی و درباره آن اعلام نظر شود.
*پیروزی مخالفان تعریض ۳۲ متری
در این نشست همچنین لایحه پرداخت غرامت اعیان به یکی از پلاک های واقع در منطقه منبع آب خیابان موسوم به ۳۲ متری مطرح شد.
حسین حیدری عضو شورای اسلامی شهر اهواز با اشاره به دخالت اداره کل بازرسی خوزستان در این پرونده گفت: در این زمینه تخلفی صورت نگرفته و ورود این سازمان ارتباط موضوعی ندارد.
اسکندر زنگنه نیز در این باره گفت: شهرداری اهواز در یک سال گذشته دو بار لایحه تصاحب این املاک را به شورا ارائه داده که در این صورت باید رضایت اهالی را کسب کند.
عاشور سواری پور دیگر عضو شورای اسلامی شهر اهواز همچنین گفت: معاونت شهرسازی شهرداری به صورت واضح اعلام کرده که تعریض این خیابان ضرورت دارد بنابراین شورای شهر باید کلان نگر باشد و مصالح شهر را در نظربگیرد و املاک موردنظر را تملک کند.
با وجود یک ساعت بحث و بررسی در این باره با حضور و اعلام نظر چهار خانوار (یک موافق و سه مخالف) که منازل آنها تحت تاثیر تعریض این خیابان قرار می گرفت این مصوبه رای اکثریت اعضا را کسب نکرد و رد شد.
*باز هم ساماندهی دستفروشان
جانعلی خورشیدی عضو شورای اسلامی شهر اهواز در نطق پیش از دستورکار جلسه خواستار ساماندهی دستفروشان و وانت بارهای اهواز شد.
وی افزود: در صورتی که دستفروشان به محل مناسبی هدایت شوند مشکل بازارهای نادری و امام حل می شود و بازاریان نیز با رضایتمندی به کار خود ادامه می دهند.
وی همچنین با اشاره به بررسی سازمان های زیرمجموعه معاونت خدمات شهری شهرداری اظهارکرد: پرداخت حقوق، تبدیل وضعیت و حمایت قضایی از کارکنان اجرائیات شهرداری مطرح شده و در حال پیگیری است.
خورشیدی افزود: از میان سلاخان قدیم کشتارگاه اهواز ۱۴ نفر هنوز استخدام نشده اند که قرار است جذب شهرداری شوند.
وی همچنین با تاکید بر توجه شهرداری و آموزش و پرورش به بیماران مبتلا به ‘اوتیسم’ گفت: شهرداری با ایجاد پارک های مناسب و فرهنگسازی می تواند در کاهش مشکلات این بیماران کمک کند.
مریم ابریشم کار عضو دیگر شورای اسلامی شهر اهواز نیز در نطق پیش از دستورکار جلسه گفت: کمبود نقدینگی از معضلات کنونی شهرداری است به طوری که حقوق پرسنل به موقع پرداخت نمی شود و برای این مساله باید فکر اساسی شود.
وی افزود: ۳۰ درصد بودجه امسال برای مشارکت های مردمی و سرمایه گذاران بخش خصوصی پیش بینی شده بود که محقق نشده و هنوز نتوانستیم سرمایه گذار جذب کنیم.
همچنین حسین حیدری دیگر عضو شورای اسلامی شهر اهواز اظهار کرد: قرارداد مشارکت شهرداری اهواز با ستاد اجرایی فرمان امام به مبلغ پنج هزار میلیارد ریال در مراحل نهایی است که سهم شهرداری یک سوم این قرارداد است.
*دستورکاری که بازهم ناتمام ماند
بر اساس این گزارش یکصد و هجدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اهواز با حضور ۲۰ عضو و غیبت سیدجواد رضوی در ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه تشکیل شد. وقت اضافی برای بررسی لوایح باقیمانده پیشنهاد شد اما با خروج حجت مظفری، هدایت ممبینی، هوشنگ شیرمردی، قربانعلی سعادت نیا، جمشید سلحشور، جانعلی خورشیدی، عاشور سواری پور و کاظم سواری، جلسه حدنصاب اعضا و رسمیت خود را از دست داد و در ساعت ۱۷ و ۵۰ دقیقه به کار خود پایان داد.
جانعلی خورشیدی، مریم ابریشم کار و سیدمحمدجواد رضوی ناطقان پیش از دستورکار جلسه بودند که نطق رضوی به دلیل غیبت وی انجام نشد.
لایحه مناقصه تامین نیروی انسانی تعاونی اعتبار، لایحه اصلاحیه بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۳ شهرداری اهواز، طرح مشکل اراضی مشهور به دولتی ها و طرح اعضای شورای اسلامی شهر درباره منازل سازمانی شهرداری اهواز نیز جزو دستورکار بود که به دلیل اتمام وقت فرصت طرح و بررسی نیافت.