آیت الله جمی در زمان جنگ باعث قوت قلب رزمندگان بود

حجتالاسلاموالمسلمین علیاکبر ناطق نوری پیش از ظهر امروز پنجشنبه در مراسم هفتمین سالگرد درگذشت آیت الله جمی امامجمعه فقید آبادان اظهار کرد: آیت الله جمی مجاهدی بود که در سختترین شرایط جنگی، سنگر امامجمعه این شهر را حفظ کرد و باعث قوت قلب رزمندگان اسلام در طول هشت سال دفاع مقدس بود.
وی افزود: آیت الله جمی نمونه بارز روحانیونی شیعه ای بود که هیچگاه در برابر ظلم و تجاوز به کشور سکوت نمیکردند چرا که او هشت سال در آبادان ماند و نمایندهای شایسته برای امام خمینی(ره) در رساندن واقعیتهای جنگ به ایشان بود.
ناطق نوری عنوان کرد: روحانیت شیعه با کلام نافذ و مستحکم خود همیشه در طول تاریخ ایران از جمله مشروطیت، کاپیتولاسیون، انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، تأثیرگذاری داشتهاند و کشور را از خطرات مختلف نجات دادهاند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: در طول جنگ که مردم آبادان و خرمشهر با مشکل مواجه شده بودند، حضور روحانیونی مثل جمی و دهدشتی باعث دلگرمی آنان بود. حضور آنها بود که باعث شد جنگ به نفع ایران پیش برود.
ناطق نوری عنوان کرد: ماندگاری این روحانیون در آبادان بود که باعث شد این شهر با وجود محاصره شدن از سوی دشمن، سقوط نکند و به مقاومت خود ادامه دهد. اگر آبادان سقوط میکرد بیشک روند جنگ به سود دشمن عوض میشد ولی با همت رزمندگان اسلام این امر محقق نشد و آبادان بهخوبی مقاومت کرد.
وی با اشاره به اینکه آبادان حتی قبل از جنگ هم بهخوبی برای پیروزی انقلاب ایستادگی کرد، بیان کرد: بسیاری از علمایی که در صف اول انقلاب بودند مثل شهید مطهری، آیتالله خزعلی، آیتالله مکارم، دوانی، شهید مفتح در کنار آیتالله جمی سابقه سخنرانی در این شهر را دارند و مردم بهخوبی با آنها همراهی میکردند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: یکی از نشانههای روشنی و متفکر بودن آیتالله جمی هنگامی بود که در جریان کاپیتولاسیون و تبعید امام (ره)، آیتالله جمی در سخنرانی نماز جمعه خود هوشمندانه و در زمان خفقان، هجرت امام (ره) را به هجرت پیامبر و ترک مکه نسبت داد و بازگشت پیروزمندانه ایشان را نوید داد.
وی با اشاره به سفرهای قبلی خود به آبادان ادامه داد: وقتی که در هنگام جنگ به شهرستان آبادان آمدم جای سالمی در شهر نمانده بود ولی مردم در شهر ماندند و مهمتر از ماندن مردم، دلگرمی رزمندگان و اقشار جامعه بهواسطه حضور آیتالله جمی بود. نماز جمعه آبادان در دوران جنگ حتی یکبار هم تعطیل نشد و گاه متحرک برگزار میشد بهگونهای که مدتهای مدید در یکجا ثابت نبودند.
مهر