ابتکار این کاره نیست؟

به گزارش هورنیوز، اعتراضها به عدم پاسخگویی شفاف و بی برنامگی در سازمان محیط زیست کشور همچنان ادامه داشته و استانهای غنی مثل خوزستان، متحمل ضررهای جانی و مالی بسیار گشته اند، بصورتی که هاشم بالدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: از هر ۴۰ حادثه طبیعی در جهان ۲۱ مورد در خوزستان رخ می‌دهد و برخی از این حوادث مختص استان خوزستان است. در صورتی که میزان استاندارد وجود ذرات معلق در هوا و یا همان گرد و خاک ۱۸۰ تا ۲۵۰ میکرو گرم است. که باز هم به همان دلیل خاص بودن استان این میزان به عنوان آلودگی محسوب نمی‌شود، و برای خسارت جانی و مالی غیر قابل انکار مردم خوزستان در باران های سالانه اسیدی و … هیچ مسبب قطعی نه اعلام و نه به محاکم قضائی معرفی می شود؟ یعنی بخشی از پرونده نابودی زندگی مردم خوزستان چند سالی در هاله ای از ابهام و تردید است.

۲۰۱۵-۱۲-۲۴_۰۳-۴۳-۲۹

دکتر سیدحسین فاضلی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست می گوید: به دلایلی زیست محیطی که هیچ وقت مسببان آن به طور قطعی مشخص نشد روی هم رفته خسارت میلیاردها تومان پول و سال ها از عمر به مردم خوزستان وارد شده، ولی هیچ مسئول ذی ربطی حاضر به ارائه گزارشی کامل و جامعی از وضعیت و مسببان این همه نابودی و مخاطرات نشده است و گزارش های ارائه شده هم در حد فرضیات و پیشنهاداتی بوده اند که هیچ مقبولیت قطعی علمی برای متخصصین و دانشمندان و گاهی مقبولیت منطقی برای مردم عادی نداشته اند و حتی گاهی از آنها به عنوان “لطیفه محبوب سال” یاد می شود.

به گزارش خبرنگار ما در هفته گذشته مسئولین استانی اظهار نظرهای متفاوتی داشته که به اتفاق شما مروری بر آن می نمائیم
سیاحی: فقط چهار میلیارد تومان اعتبار پرداخت شده؟!
به گزارش خبرنگار ایرنا احمد سیاحی سه شنبه گذشته در کارگروه مقابله با گرد و غبار که در اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان تشکیل شد، با اعلام نارضایتی نسبت به اختصاص نیافتن اعتبار مصوب مقابله با گرد و غبار اظهار کرد: پس از مصوبه ۲۴۵ میلیارد تومانی هیات دولت که در پی بحران گرد و غبار که بهمن پارسال انجام شد “فقط چهار میلیارد تومان” اعتبار پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: تسهیلات ۲۴ میلیارد تومانی برای ایمن سازی ساختمان ها نیز هنوز در گیر مقررات بانک هاست.
معاون عمرانی استاندار خوزستان با اشاره به سفر معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست به خوزستان در نیمه دی جاری افزود: مردم خود شاهد مسائل هستند و تا کی می توانیم در زمینه حل مشکل ریزگردها شعار بدهیم؟ بنابراین باید در این سفر گزارشی از واقعیت ها ارائه شود.

 

۲۰۱۵-۱۲-۲۴_۰۳-۴۶-۳۱
 لاهیجان زاده: سند جامع کامل نشد
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در این نشست گفت: سند جامع گرد و غبار با وجود تاکید بسیار هنوز تهیه نشده است که استانداری مسئولیت تهیه این سند را به عهده داشته است.
احمدرضا لاهیجان زاده افزود: برنامه های مقابله با گرد و غبار در برنامه ششم توسعه تدوین شده و در صورت تصویب موفقیت بزرگی به شمار   می آید.
وی با اشاره به اینکه برخی دستگاه ها هنوز تعهدات خود را در مقابله با گرد و غبار انجام نداده اند، اضافه کرد: استانداردسازی ساختمان ها و تفویض اختیار به شرکت مناطق نفتخیز جنوب و عملی شدن تعهدات این شرکت در بیابان زدایی از این جمله بوده است.
لاهیجان زاده همچنین از سفر تعدادی اعضای کارگروه مقابله با گرد و خاک به استان در تاریخ ۱۴ دی خبر داد.
وی گفت: رئیس سازمان محیط زیست، رئیس سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری، رئیس ستاد بحران کشور، رئیس سازمان هواشناسی و معاون وزیر نیرو برای حضور در آغاز عملیات مالچ پاشی به استان سفر می کنند.
۲۰۱۵-۱۲-۲۴_۰۳-۴۸-۲۳
 دانایی: آغاز مالچ پاشی
معاون منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: امسال ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار بیابان زدایی به استان اختصاص یافته که این اعتبار به ۱۸۰ میلیارد ریال افزایش می یابد.
عبدالرضا دانایی با اشاره به مصوبه پارسال دولت برای مقابله با گرد و غبار اظهار کرد: هشت هزار هکتار نهالکاری، سه هزار هکتار مالچ پاشی و ۱۲ هزار هکتار پخش سیلاب با اعتبار یک هزار و ۱۳۰میلیارد ریال در این مصوبه پیش بینی شده است.
وی با اشاره به آغاز عملیات مالچ پاشی از نیمه دی امسال افزود: عملیات بیابان زدایی پیش از این در امیدیه، هندیجان و اهواز در سطح ۳۵۰ هکتار آغاز شده است.
به گفته وی امسال بیابان زدایی در سطح سه هزار و ۸۵۰ هکتار اجرا خواهد شد..
دانایی تامین آب و حل مسائل اجتماعی و معارضان محلی را برای پیشبرد عملیات بیابان زدایی ضروری دانست.
وی تاکید کرد: امسال یک هزار و ۴۰۰ هکتار از محل تعهدات وزارت نفت در غرب کرخه و ۵۰۰ هکتار در شهرستان باوی در شمال اهواز عملیات مالچ پاشی انجام می شود.

عباس رنجبر: مالچ پاشی و نهالکاری جلوی ریزگردها را نمی گیرد

 عباس رنجبر، در کارگروه مقابله با گرد و غبار که در اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان تشکیل شد نهالکاری و مالچ پاشی با هدف مقابله با گرد و غبار را راهکارهایی توصیف کرد که مردم در آینده به بی اثر بودن آنها پی خواهند برد.

به گفته وی با توجه به مساحت بالای کانون ها و خشک بودن کشور، مدت کمی بعد از اجرای این راهکارها وضعیت به سابق بازمی گردد.
وی با تاکید بر یافتن راهکارهای اساسی و اجرای طرح های طولانی مدت افزود: باید مردم را آموزش داد تا جلوی تخریب محیط زیست گرفته شود اما این مساله نیز کافی نیست.
رنجبر گفت: آموزش و ظرفیت سازی، پایش، هشدار، پیش آگاهی و اطلاع رسانی و کنترل کانون های گرد و غبار اقدام هایی است که باید برای مقابله با این پدیده انجام شود.
وی تاکید کرد: بر اساس امکانات موجود می توان سه تا پنج روز قبل از وقوع توفان ، گرد و غبار و غلظت آن را پیش بینی کرد.
رنجبر اظهار کرد: از نظر نرم افزارهای مرتبط با هواشناسی وضعیت خوبی داریم اما به دلیل فقر اطلاعات نمی توانیم نتایج خوبی به دست آوریم.
رئیس پژوهشکده هواشناسی کشور در ادامه تصریح کرد: تصاویر ماهواره ای نشان می دهد که توفان های گرد و غبار بهمن پارسال در خوزستان منشاء داخلی در استان داشته و اظهارات درباره خارجی بودن این کانون ها به دلیل کم کردن فشارهای اجتماعی بوده است.
وی با انتقاد از اظهارنظرهای غیرکارشناسی درباره توفان های گرد و غبار و پدیده های هواشناسی گفت: کارشناسانی که درمورد مباحث غیرتخصصی خود اظهار نظر می کنند به کشور خدمت نمی کنند.

باتوجه به اظهارات فوق و وضعیت بسیار نامطلوب محیط زیست استان خوزستان و استانهای همجوار، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اذعان به ناکارآمدی “معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط کشور” دارد و می گوید این سازمان جوابگوی نمایندگان مجلس و مردم نبوده و احتیاج می باشد که این سازمان به مجموعه وزارت جهاد کشاورزی اضافه شود!

سید شریف حسینی گفت: نمایندگان مجلس از عملکرد معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست ناراضی هستند و به دلیل پاسخگو نبودن رئیس سازمان محیط زیست به مجلس، نمایندگان طرحی تهیه کردند تا این سازمان زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد تا رئیس آن به مجلس پاسخگو گردد.

نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نام این طرح، طرح الحاق محیط زیست به وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: بر اساس این طرح و با تصویب نهایی آن در مجلس سازمان محیط زیست مثل سازمان جنگلها و مراتع زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی قرار می گیرد و وزیر مربوطه در خصوص عملکرد آن به مجلس پاسخگو خواهد بود.

عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به امضاهای جمع شده برای این طرح گفت: تا کنون ۶۲ امضا برای این طرح جمع شده و هنوز در حال جمع آوری امضاء برای آن هستیم تا با امضای زیاد تحویل هیئت رئیسه مجلس شود.
۲۰۱۵-۱۲-۲۴_۰۴-۰۰-۴۸
 حسینی در پاسخ به این سوال که آیا این طرح با قید فوریت تقدیم مجلس می شود، گفت: این طرح حتما با قید فوریت خواهد بود اما در خصوص یک فوریتی و یا ۲ فوریتی بودن آن باید تصمیم گیری کنیم.
وی با انتقاد از آلودگی شدید هوا و تعطیلی مدارس شهرهای شمالی و پایتخت در چند روز گذشته گفت: متاسفانه رئیس سازمان محیط زیست برنامه ای برای کاهش آلودگی ندارد.
حال باید منتظر ماند و دید که این کشمکش ها و اظهارات متناقض مسئولین به نفع مردم خواهد بود یا خیر؟

 

https://hoorkhabar.ir/591544کپی شد!
135
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.