آغاز پیک زمستانی شیوع سالک در خوزستان

دکتر شکرالله سلمان زاده اظهار کرد: بیماری سالک دو پیک یا قله شیوع دارد؛ پیک نخست در تابستان بروز مییابد که در آن فصل شرایط برای رشد حشرات از جمله ناقل سالک فراهم است و پیک دوم نیز در فصل زمستان رخ میدهد که در این فصل جوندگان موذی با پناه بردن به سکونتگاهها موجب شیوع این بیماری میشوند.
وی ادامه داد: سالک یکی از بیماریهای بومی خوزستان است و همیشه در این استان وجود دارد، البته سالک در برخی از مناطق مانند شوشتر، رامهرمز، اندیمشک، دشتآزادگان بیشتر شایع است و وجود جوندگان در این مناطق احتمال سرایت آن را بیشتر میکند.
سلمان زاده افزود: این بیماری به دو صورت جلدی و احشایی بروز مییابد؛ در سالک جلدی زخمهایی بر اثر نیش پشه خاکی بر روی بدن ظاهر میشود که این زخمها دیر بهبود مییابند. در حالت احشایی نیز احشای بدن درگیر بیماری میشود. این نوع سالک بسیار نادر است و در این سالها کمتر دیده میشود.
وی عنوان کرد: درمان سالک در استان خوزستان، در ۵ مرکز درمانی و بهداشتی به صورت رایگان انجام میشود که از این تعداد، دو مرکز در اهواز و سه مرکز دیگر در دشتآزادگان، رامهرمز و شوشتر فعال هستند. به تازگی نیز در درمان سالک از روش جدیدی به نام کرایوتراپی استفاده میشود که در این روش، با انجماد ضایعات سطح پوست نسبت به درمان و ترمیم آن اقدام میشود.
رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به راهکارهای پیشگیری از بروز سالک گفت: مهمترین در پیشگیری از شیوع سالک، بهسازی محیط است، در مناطقی نیز که بهسازی نشدهاند باید از تخلیه و نگهداری نخالهها و زبالهها در اطراف محل سکونت جلوگیری و با جوندگانی مانند موشهای صحرایی و سگهای ولگرد مبارزه شود.
وی اظهار کرد: در پیشگیری از شیوع سالک، ضروری است شهرداری، مجموعه آب و فاضلاب و فرمانداری شهرستانها با مجموعه بهداشت همکاریهای لازم داشته باشند.