مخالفت مجلس با افزایش مناطق آزاد
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، لایحه ایجاد مناطق جدید آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و اصلاح محدوده برخی از مناطق آزاد که در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد بررسی قرار گرفته بود، در دستور کار قرار گرفت که پس از سخنان مخالفان و موافقان و نماینده دولت، کلیات این لایحه به تصویب مجلس نرسید.
با توجه به مغایرت این لایحه با برخی احکام برنامه پنجم توسعه، تصویب آن نیاز به دو سوم آرای نمایندگان داشت که نمایندگان با ۱۱۷ رأی موافق، ۸۵ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر در صحن، کلیات این لایحه را تصویب نکردند؛ به این ترتیب این لایحه از دستور کار مجلس خارج شد.
لایحه ایجاد مناطق جدید آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و اصلاح محدوده برخی از مناطق آزاد، دارای دو ماده است که به تفصیل به دولت اجازه میدهد ضمن ایجاد مناطق جدید آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی در حدود ۸۰ نقطه از کشور، محدوده فعلی برخی از مناطق آزاد را نیز اصلاح کند.
پس از رأی نیاوردن این لایحه، جمعی از نمایندگان در جایگاه هیات رئیسه جمع شده و نسبت به روند بررسی این لایحه و رأی نیاوردن آن اعتراض داشتند که محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس به عنوان رئیس جلسه خطاب به این نمایندگان، گفت: در قانون برنامه پنجم توسعه تصویب کردهایم که در طول برنامه هیچ معافیت مالیاتی جدیدی اعم از اینکه در طرح مجلس باشد یا در لایحه دولت، قابل تصویب نیست.
وی افزود: چون در مناطق آزاد یکسری عملیات، تولیدات و درآمدها از مالیات معاف میشود، افزایش محدوده مناطق آزاد، پایه مالیاتی کشور را کاهش میدهد.
باهنر ادامه داد: با این حال اگر دو سوم نمایندگان به طرح یا لایحهای رأی موافق بدهند، میتوان خلاف برنامه تصمیم گرفت.
نایب رئیس دوم مجلس با اشاره به رأی نیاوردن لایحه مد نظر نمایندگان، تصریح کرد: حال اگر نمایندگان اعتراض دارند بگویند تا ما در هیات رئیسه بررسی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: امکان بررسی مجدد این لایحه در صحن مجلس با ۵۰ امضا وجود دارد، به شرط اینکه بررسی بیشتری در رابطه با ضوابط قانونی و اجرایی آن در کمیسیون انجام شود.
مهر