انتقال آب به دلیل لابی قدرت در مرکز کشور و حضور اشخاص بانفوذ برخی استان ها در وزارت نیرو اتفاق افتاده است!

به گزارش گروه وبگردی هورنیوز، مسعود اسدی عصر یکشنبه در همایش علمی بحران خشکسالی و نجات کارون که توسط انجمن علمی مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور اهواز درسالن نمایشهای این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به منابع طبیعی خوزستان، اظهار کرد: این استان ظرفیت اشتغالزایی برای جوانان سایر کشور را دارد این در حالیست که به دلیل شرایط نامناسب اشتغال، آمار بالای بیکاری در این استان بالا است.

وی با بیان اینکه مهمترین منبع تولید ثروت و اشتغال در خوزستان کشاورزی است، افزود: اقوام مختلفی در این استان زندگی می کنند که اشتراکات زیادی با هم دارند اما مهمترین وجه اشتراک آنها اقتصاد کشاورزی است.

اسدی تصریح کرد: منابع آبی خوزستان در تمام حوضه ها به طور غیرقابل قبول و غیرمنطقی از دسترس ما خارج می شوند.
وی افزود: هم اکنون ۱۶ طرح انتقال آب از رودخانه های کارون و دز با استفاده از اموال بیت المال در حال اجراست این در حالیست که برداشت آب برای کشاورزان حوضه کارون میسر نیست.

رئیس نظام صنفی کشاورزی خوزستان با تشریح شرایط رودخانه های استان، اظهار کرد: اراضی روستاهای بخش غیزانیه در اهواز، هفتکل و آبادان به دلیل ممنوعیت برداشت آب از کارون به بیابان های خشک تبدیل شده و منشاء تولید توفان های ریزگرد شده اند.

وی با اشاره به اینکه در حوضه کرخه اوضاع بسیار بدتر است اظهار کرد: در تقسیم بندی جدید و غیرعادلانه می خواهند سهم خوزستان را به ۲۱ درصد برسانند در حالی که سهم این استان حداقل ۸۰ درصد آورد این رودخانه است.

اسدی افزود: سهم بندی رودخانه کرخه به این معنی است که شهرستان های هویزه، دشت آزادگان و حمیدیه امکان کشاورزی نخواهند داشت.

وی اضافه کرد: در حوضه رودخانه زهره کشاورزان دو سال است کشت نکرده اند و محصولات آنها از بی آبی نابود شده است، در حالی که قرار است تونل عظیم انتقال آب برای بوشهر احداث شود.

اسدی گفت: دولت و نظام با خوزستان مشکلی ندارند و در نظام مقدس جمهوری اسلامی تفکر اسلامی و عادلانه است اما انتقال آب به دلیل لابی قدرت در مرکز کشور و حضور اشخاص بانفوذ برخی استان ها در وزارت نیرو اتفاق افتاده است.

وی اظهار کرد: به همین دلیل است که از بیت المال یک هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه اختصاص داده شده اما ۲۰ میلیارد تومان مصوبه برای مقابله با ریزگردها هنوز پرداخت نشده است.

به گفته وی اگر حقابه خوزستان تامین شود و کشاورزی رونق گیرد، می تواند غذای ۸۰۰ میلیون نفر را تامین کند و برای ۱۰ میلیون نفر نیز شغل ایجاد کند.

ایرنا

https://hoorkhabar.ir/590025کپی شد!
78
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.