لزوم بازنگری و تغییر در شیوه تعیین صلاحیت نامزدهای انتخاباتی (داریوش آرمات)

در احادیت آمده است که اگر دو روز یک مومن مثل هم باشد زیان دیده است.۲۰۱۵-۱۲-۰۲_۱۳-۱۸-۲۲
پس با استفاده از این حدیث وزین، مومن نباید از تغییرهراسی داشته باشد؛ بلکه باید هر روز خود را از روز قبل آن پربارتر نماید.
روی سخن با مدیران ارزشی وزارت کشور، استاندار محترم و در درجات بعد فرمانداران فهیم هریک از شهرستانهای استان است .
درفاز اول پیشنهاد؛ دایره ی کامله ی وزارت کشور مراد مقاله نیست. لیکن پس ازاجرای آزمایشی طرح پیش رو، مسلمأ امکان تعمیم پیشنهاد میسر خواهد بود.
چراکه اصولأ هر ایده بطور ذاتی ازجایی آغازمیشود، سپس جنبه های آن شکافته می شود، مورد بررسی، ارزشیابی و آزمون قرار می گیرد و بعد از گذشتن از بوته آزمایش قابل گسترش در شعاع پهناور کشوری خواهد بود.
مقدمه کافیست بی پرده به اصل مطلب می پردازم …
مراد از لزوم طرح تغییر، وجوب بازنگری درآیین نامه ها و شرح برخی وظایف هیأت های اجرایی قانون انتخابات هاست. بویژه آنجا که چگونگی تعیین صلاحیت افراد را معلوم می نماید.
هیأت های محترم اجرایی، مطابق قانون بر اساس پاسخ های استعلامات مراجع گوناگون رأی خود رابه صلاحیت یا عدم صلاحیت افراد به تجویز بندهای قانونی صادر می نمایند.
صد البته هر یک از مراجع ۴ گانه اظهار نظر خود را که متکی به استنادات کافه است، مستدل ترین پاسخ می دانند که چون با ملاحظه واقعیات صادر می نمایند ولو اینکه با مضمون رد صلاحیت فرد باشد چون بر اساس مستندات است، غیر قابل اغماض و بلکه؛ شایسته ی اتباع است.
لیکن تکیه حرف آنجاست که پاسخ مراجع در هر ۴ مورد فاقد نقطه منفی برای فرد و یا در مواردی مسکوت و مستلزم نظر صریح جمعی زبدگان هیأت های محترم است.
یعنی آنجایی که هیچ اشکالی از نظر چهار مرجع محترم صالحه دیده نمی شود.
لذا اعتقاد راسخ دارد چون از این لحظه رسالت هیأت های محترم اجرایی آغاز میشود، هر تایید شده ای نباید بدون رعایت جمیع جهات؛ بویژه قبل از گذشتن از فیلتر مد نظر این مقاله که همانا عبور از یک مصاحبه تخصصی است، تایید شود.
در اینجا چون به اصل مطلب رسیده ایم به صراحت و پیشنهاد گونه عرض مطلب می نماید که می بایست صرف نظر از رویه های معمول گذشته اقدام شود و در حرکتی ابتکاری و برای اولین بار در کشور؛ هیأت شریف اجرایی، پشت درهای بسته تصمیم نگیرد.
پیشنهاد می نماید: هیأت های محترم اجرایی که متشکل از افراد دلسوز و  وفادار به نظام مقدس هستند، اینبار با ترکیبی وزین تراز گذشته، جلسه رسیدگی خود را بطور مجزا و در یک برنامه زمانبندی شده با حضور نامزد تشکیل دهند و همان میزان زمانی را که  برای بررسی پرونده داوطلب می گذاردند به موجب این طرح پیشنهادی با حضور شخص داوطلب منظور نمایند و جلسه بررسی را با حضور وی برگزار فرمایند.
به نحوی که این بار در کنار ترکیب دلسوز خود، ازچندین مصاحبه گر ماهر و از پرسشنامه های استاندارد و علمی و بویژه کاربردی بهره گیری فرمایند.
حسب تجویز این حکایت که آورده اند  وقتی امیرمومنان حضرت علی (ع) امرای ولایات را تعیین می فرمودند؛ جناب ابوذرغفاری از حضرت امام ( ع ) ناراحت شدند و عرض کردند: یا علی؛ آیا در ایمان من نقصانی دیده اید که چون مرا به امیری ولایتی هرچند کوچک نیز منصوب نفرموده اید؟
حضرت(ع) در پاسخ فرمودند: ای ابوذر؛ در باب ایمان و قرب الی الله، تو از من نیز والاتری. لیکن تو مدیر نیستی. اگر مالک را می بینی که به حکومت مصر منصوب کرده ام؛ او امیری است مدیر و مومنی است مدبر. لیکن تو شرایط مدیریت و تجربه لشکر داری را نداری.

برگردیم به هدف نهایی از تحریراین مقاله …
چه بسا که هیچ یک از مراجع چهار گانه محترم نقطه منفیی در پرونده ی داوطلبی نبینند. لیکن هم اوست که تأییدیه بگیرد وعلیرغم نداشتن هیچ گونه تجربه ای و صرفأ با برخورداری از حمایت و عقبه قومی رأی بیاورد و حال که به مسند رسید با شیوه منسوخ سعی و خطا بخواهد که آزموده ها را آزمایش کند تا مجرب گردد و این جز فوت فرصت چیزی در پی نخواهد داشت.
آیا زمان، زمان تجربه اندوزی ست؟ آیا صحنه، صحنه آزمایش است یا صحنه خدمت است و فرصتی برای خطا نیست؟ هیأت های مطرح اجرایی به پیشنهاد این نگارنده می توانند از چند منظر از کمک پرسشگران اجتماعی – پرسشگران روان کاو – پرسشگران روحانی – پرسشگران سیاسی – پرسشگران اقتصادی – پرسشگران فنی و عمومی و تخصصی بهره جویی نمایند و با شنیدن تنها چند پرسش از سوی پرسشگران و پاسخ های کاندیداها به سیاق هیأت های ژولی امتیازدهی، نمایند.
باشد که شخص داوطلب نیز هنگامی که در معرض پرسش ها قرار می گیرد، خود نیز درخواهد یافت که یارای این طریقت هست یا نیست و بماند یا انصراف دهد. شاید هم خوانندگان ارجمند این مقاله در مقام مخالفت با نگارنده بفرمایند که این مدل موجب رد صلاحیت های بیشتری خواهد شد .
اما ارجمندان؛ این رد صلاحیت ها این بار با کارنامه ی نمرات و وزن دهی به پاسخ های هر داوطلب همراه است و جای هیچ گلایه ای نیست.
چرا سیلی از افراد با تخصص کمتر به این مقوله روانه شوند؛ درحالیکه متخصصین و کار آزمودگان در برابر امواج این سیل ها حس تنهایی کنند و مبادا که رقابت را سخت ببینند و کناره گیری نمایند و در منتهای کار همچنان زخمها از کم تخصصی و کم تسلطی، بی مداوا بماند.
چرا که؛ بفرمایش مقام معظم رهبری تعهد باید با تخصص همراه باشد.
علیهذا؛ بنظر می رسد با اعمال این شیوه راه برای جواب پس دادگان؛ هموارتر خواهد شد و به نوعی از هزینه های برگزاری و ورودهای احساسی برای افراد معمولی نیز کاسته خواهد شد و با این توفیق اجباری با جلوگیری از راهیابی عده ای، مانع بروز زیان به آن افراد و خودزنی ایشان شود.
اینجاست که زیبا بودن صورت جای زیبایی سیرت را نخواهد گرفت و رآی آوری ها برخواسته از هیجانات نخواهد بود و ایضأ قوم گرایی نیز به شکل فعلی آن جواب نخواهد داد.
چرا که با اعمال این شیوه اگر فرد متخصص و مسلط و مجرب نباشد اساسأ نخواهد آمد.
چه اشکالی دارد که عبارت رجل سیاسی؛ درمقیاس کوچک آن؛ برای انتخابات های محلی نیز تأویل شود و یا اینکه چه ایرادی دارد که با تغییر در شیوه تعیین صلاحیت؛ این بار کار به دست کاردانان داده شود و با بکارگیری این شیوه گزینش، همانند انتخابات های کشوری، تعداد نامزدها؛ انگشت شمار و بر اساس امتیازات حقه و مکتسبه باشد.
بنابراین به استاندار جسور و فرمانداران فهیم استان در مقام یک مشاور ناخوانده پیشنهاد می نماید که در حرکتی ابتکاری شیوه تعیین صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس و شوراهای اسلامی متفاوت از گذشته، کارشناسانه تر، تخصصی تر، پرسش نامه ای تر و مصاحبه ای و علمی برگزار شود.

باشد که این طرح در استان خوزستان در زمان صدارت شما در بوته آزمایش قرارگیرد و سپس با طی طریق قانونی در سطح کشوری فراگیر گردد و به یک قانون مبدل شود.

https://hoorkhabar.ir/589671کپی شد!
227
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.