بساق زاده: شرکت لوله سازی اهواز هواپیمایی در حال صعود است

هورنیوز برای معرفی شرکت بزرگ و با سابقه لوله سازی اهواز و انعکاس فعالیت های مختلف صورت گرفته در این شرکت، گفتگویی با عبدالحسین بساق زاده مدیرعامل شرکت لوله سازی اهواز انجام داده است که در ادامه مشاهده می نمایید:

** لطفاً درخصوص وضعیت کلی شرکت لوله سازی اهواز توضیحاتی ارائه بفرمایید.

شرکت لوله سازی اهواز در سال ۱۳۴۶ با دو کارخانه شماره یک و دو تاسیس شد و در سال ۱۳۵۶ برای تکمیل محصولات خود، کارخانه های شماره ۳ و ۴ را راه اندازی نمود.

کارخانه شماره یک و سه می توانند لوله هایی با قطر ۶ الی ۲۴ اینچ را براساس استانداردهای شرکت ملی گاز و نفت ایران، API و IPS تولید نمایند و در کارخانه شماره چهار نیز لوله های ۲۴ الی ۵۶ اینچ با همان استاندارد ساخته می شود. محصولات این سه کارخانه که شامل لوله های ۶ الی ۵۶ اینچ است، در زمینه های پتروشیمی، نفت، گاز مورد استفاده قرار می گیرند و اخیراً کارخانه شماره دو که سابقاً لوله های Cage form را تولید می کرد، با خریداری کارخانه اسپیرال، لوله های۲۴ الی ۱۰۰اینچی را تولید می کند. البته با توجه به اینکه کارخانه دیگری در شرکت پوشش کاری داخلی را برای لوله های ۲۴ الی ۵۶ اینچی انجام می دهد، سبد محصولات ما در شرکت لوله سازی اهواز کامل است.

DSC04687222

** چه تعداد پرسنل در این شرکت مشغول به کار هستند؟

در حال حاضر ۲۳۰۰ نفر پرسنل به سه صورت: وزارت نفتی، اداره کار و پیمانکاری در شرکت لوله سازی اهواز در حال اشتغال هستند.

** لوله سازی اهواز تاکنون چه پروژه هایی را انجام داده است؟

خوشبختانه تاکنون در کارنامه لوله سازی اهواز کارهای درخشانی مانند خطوط سراسری گاز و اخیراً خط بزرگ عسلویه تا ایرانشهر وجود دارد و با توجه به تجارب موجود در لوله سازی اهواز تولید لوله های کیسینگ را آغاز کردیم. این نوع  لوله ها از کشورهای خارجی وارد می شوند که باتوجه به تحریم های اخیر، شرکت لوله سازی اهواز با همکاری شرکت ملی حفاری به تحقیقات و تولید نمونه های اولیه نمود که پس از تایید در آزمایشات به ادامه تولید رسید و همچنین لوله سازی اهواز نخستین شرکتی است که در کشور اقدام به تولید لوله های کیسینگ نموده است.

** در مورد وضعیت اقتصادی شرکت توضیحاتی بفرمایید.

تا سال ۱۳۸۶ لوله سازی اهواز در اوج تولید قرار داشت و خوشبختانه از لحاظ کیفیت در صدر تولید کنندگان لوله بود که به دو دلیل شرکت وارد چالش شد، که یکی عدم پرداخت مطالبات شرکت و دیگری کنسل شدن پروژه خط یازدهم پس از پیروزی شرکت در مناقصه و خرید مواد اولیه مورد نیاز بود. پس از آن بود که شرکت وارد رکود شده و تنها می توانست ۵ درصد از توان خود را تولید نماید. از سال ۹۲ با پشتیبانی سرمایه گذار عمده و استفاده از تجارب متخصصان برای راه اندازی تولیدات برنامه جدید را برقرار کنیم، لذا با بازگشت اعتبار شرکت، خوشبختانه توانستیم نسبت به سال ۹۱، هشتادو سه درصد رشد تولید داشته باشیم و با این رشد ۸۳ درصدی، تولیدات شروع به رشد کرد به نحوی که در سال ۹۳ نسبت به ۹۲، ۱۳۹ درصد رشد تولید را تجربه کردیم و پس از این رشد چشمگیر بود که لوله سازی اهواز در مناقصه بین المللی شرکت ملی گاز ایران پیروز شد و قرارداد یک میلیون تنی امضا شد، لذا پیش بینی می کنیم با این انجام این پروژه تولیدات لوله سازی اهواز در سال ۹۴نسبت به ۹۳، با ۱۵۰ درصد رشد افزایش روبرو خواهد شد.

در حال حاضر مشکل لوله سازی اهواز عدم وجود نقدینگی برای تسویه بدهی های گذشته است که امیدواریم با پرداخت مطالبات لوله سازی، این مشکل نیز برطرف شود و با برنامه ریزی های صورت گرفته برای پرداخت بدهی شرکت به بانک های می توان گفت که شش ماهه اول امسال بر اساس گزارش حسابرسی، شرکت با سود حداقلی از زیان دهی به سود دهی رسیده است. البته یکی دیگر از کارهای صورت گرفته ساماندهی ساختار شرکت و تنوع نیروی انسانی توسط مشاور متخصص در این زمینه است.

همچنین با دید مثبتی که در هیات مدیره شرکت وجود دارد، برای ادای دین خود به شهدا و ایثارگران عزیز اقدام به تغییر وضعیت کارکنان وابسته به این قشر از کارگری به قراردادی نموده ایم.

DSC04674

** باتوجه به تاکیدات موجود بر استفاده از توان داخلی، آیا شرکت ها برای اجرای پروژه هایشان استفاده از تولیدات داخلی را در اولویت قرار داده اند؟

کارفرمایان ما با یک تغییر نگرشی روبرو شدند. در گذشته لوله سازی تمام پروژه ها را دست مزدی انجام می داد یعنی مواد را کارفرما می خرید و تنها هزینه تولید را شرکت اخذ می کرد. اما زمانی که گفتند لوله سازان باید هزینه های تمام شده را اعلام کنند، دیگر آن میزان درصدی که به عنوان دستمزد دریافت می شد، به صرفه نبود. همچنین در مناقصه های بین المللی شرکت هایی از کشورهای هند و چین برای تولیدات در کشورشان ۳۰ درصد از سوی دولت خود تشویقی می گیرند که ما باید برای دریافت آن پروژه ها، این۳۰ درصد را نیز در قیمت تمام شده اضافه کنیم که از لحاظ مالی مناسب نیست و پرداخت به موقع مطالبات باید انجام شود تا بتوان از تولیدات ملی حمایت بیشتری شود.

** در گذشته اخباری مبنی بر جابجایی زمان پرداخت حقوق کارکنان و حتی ورشکسته شدن شرکت به گوش می رسید، در این خصوص توضیحاتی بفرمایید.

در سال ۸۶ که پیک سود دهی شرکت با ۸۰ میلیارد تومان سود خالص بود، تغییرات مدیریتی در لوله سازی اهواز و بدهی های بانکی، دست به دست هم داد که این اتفاقات رخ دهد. اما خوشنختانه همانگونه که قبلاً گفتم با افزایش تولیدات از سال ۹۲ تا کنون حقوق پرسنل با حداکثر یکماه تاخیر پرداخت می شود.

** آیا در این مدت ریزش نیروی انسانی وجود داشت؟

طبق آماری که بنده پس از قبول این سمت داشتم متاسفانه حدود ۳۰۰ نفر مازاد بر ساختار جذب شرکت شده بودند. از آنجایی که ما دنبال اصلاح ساختار سازمانی و به روز کردن تولیدات بودیم، تنها کاری که می توانستیم بکنیم، دریافت مصوبه ی هیات مدیره و سهام دار عمده برای ابقای این تعداد نیروی انسانی در شرکت بود. لذا هیچ گونه اخراجی از سال ۹۲ تا کنون نداشته ایم.

** در زمینه خدمات رفاهی برای پرسنل شرکت چه اقداماتی صورت گرفته است؟

یکی از مهمترین دغدغه های پرسنل، عدم وجود امنیت شغلی بود. خوشبختانه با اقداماتی که صورت گرفته است، وضعیت شرکت به نحوی شده است که هیچ یک از مدیران، حرفی از اخراج نباید بزنند تا روحیه پرسنل تضعیف نشود.

همچنین برگزاری برنامه های مذهبی و ملی در یام مختلف سال از دیگر برنامه هایی است که در شرکت انجام می شود و یکی دیگر از برنامه هایی که در آینده نزدیک انجام خواهد شد، هماهنگی برای استفاده پرسنل به همراه خانواده هایشان از سینما و تورهای تفریحی و زیارتی است. در زمینه فعالیت های ورزشی، شرکت مسابقاتی در رشته های والیبال، شطرنج، طناب کشی و.. در سطح شرکت برگزار می نماید.

** کلام آخر؟

در گذشته عنوان می شد که لوله سازی کشتی به گِل نشسته است در صورتی که الآن می توان گفت: شرکت لوله سازی اهواز هواپیمایی در حال صعود است و در پایان از شما برای وقت گذاشتن در این خصوص تشکر می نمایم.

https://hoorkhabar.ir/588751کپی شد!
395
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.