خوزستان از محرومیت رنج می برد
به گزارش گروه وبگردی هورنیوز مجاهد مقصودی (نماینده استان خوزستان در شورای عالی استانها) در نطق پیش از دستور امروز خود با تاکید بر اینکه آنچه که از مرور فعالیت شورای عالی استانها در یک سال گذشته مشاهده میشود روندی مایوسکننده بوده است، گفت: ما نه تنها نتوانستهایم به وظایف اساسی خود جامه عمل بپوشانیم بلکه کارکردهای قابل توجه این نهاد را نیز به حاشیه بردهایم.
وی با یادآوری اینکه هدف راهبردی در تغییرات به وجود آمده در هیات رئیسه مطالبه وضعیت جدید مبنی بر ارتقاء جایگاه و دست یافتن به افقهای جدید بوده است، تصریح کرد: آنچه که اتفاق افتاده متاسفانه براساس هیچ نقشه راه مشخصی نبوده است. به عنوان نمونه شورای عالی استانها به دلیل بی تدبیریها از حضور بخشی از کارشناسان زبده کشوری محروم شد و افرادی بر مبنای مناسبات دوستانه با حقوقهای دارای شبه قانونی جایگزین آنها شدند. اعتبارت پسانداز شورا نیز صرف امور جاری و غیر زیربنایی شد به نحوی که خالی شدن خزانه هیات رئیسه آینده را نیز با چالش مواجه خواهد کرد.
نماینده استان خوزستان همچنین در خصوص این استان گفت: متاسفانه پس از گذشت ۳۷ سال از انقلاب شکوهمندان این استان از مصیب مزمنی به نام محرومیت رنج میبرد.
وی با بیان اینکه استان خوزستان با تامین بیش از ۶۰ درصد منابع نفتی و گازی کشور چرخهای توسعه کشور را به گردش درمیآورد اما خود زیر بار این چرخها له میشود ادامه داد: تاکنون و بعد از گذشت بیش از دو دهه از جنگ تحمیلی استان خوزستان هنوز روی خوش توسعه را ندیده است که این مسئله باعث ایجاد نارضایتی عمومی شده است.
مقصودی مسئله ریزگردها، بیکاری گسترده در سراسر استان خوزستان، معماری فرسوده شهرها، نبود بزرگراه و اتوبان، احداث جادههای خطرناک غیرکارشناسی در سطح روستاها و بیتوجهی به محیط زیست را از جمله مشکلات استان خوزستان خواند.
وی تصریح کرد: مطالبه صریح و روشن مردم خوزستان از دولت تدبیر و امید آن است که توجه کنند که کارون نماد هویت و سمبل وحدت اقوام در شهرهای مختلف خوزستان بوده و هرگونه انتقال آب از سرشاخههای این رود قطعاً تبعات سیاسی، اجتماعی، زیستمحیطی، اقتصادی و امنیتی را در پی خواهد داشت و به وحدت، انسجام و حفظ جمعیت در استان خوزستان صدمات تاریخی خواهد زد.
نماینده استان خوزستان در شورای عالی استانها با بیان اینکه پیوستگی و جریان کارون در کوه های زاگرس مرکزی در نزدیکی شهرستان ایذه به گونهای است که بیشترین حجم دریاچههای چهار سد از پنج سد ساخته شده بر روی این رود در جغرافیای ایذه واقع شدهاند، افزود: آنچه از ساخت سدها نصیب ایذه شده علاوه بر توسعه حاشیهنشینی، بالارفتن گرمای هوا در اثر تغییر شرایط جوی ناشی از بخار دریاچههای این سدها بوده است یا آنکه کمترین تغییری در وضعیت معیشتی مردم ایجاد شده یا مسئولین ساخت سدها به جبران خسارتهای وارده ناشی از احداث این سدها بپردازند.
مقصودی با تاکید بر اینکه علیرغم تولید مقدار بسیار زیادی برق از سدهای اطراف ایذه این شهر با قطعی مکرر برق در تابستان و حتی زمستان مواجه است گفت: همچنین دستاندرکاران این سدها در وزارت نیرو پس از بین بردن راههای دسترسی ۳۹ روستای پشت سد کارون ۳ تاکنون ارادهای محکم برای احداث پل بر روی دریاچه این سد نداشتهاند و قطع شدن راههای روستایی و نبود پل علاوه بر رنج مردم روستاها موجب بروز چند واقعه اسفناک غرق شدن افراد در دریاچه شده است.
وی در خصوص عملکرد شوراها نیز خاطرنشان کرد: متاسفانه هنوز شوراها در اولین مرحله شرح موسع وظایفشان که در قانون اساسی طی اصول متعدد و فصل هفتم اشاره شده است ماندهاند.
نماینده استان خوزستان تصریح کرد: نخبگان فراوانی معتقدند که شوراها باید علاوه بر اظهارنظر و اخذ تصمیم برای آسفالت خیابانها یا چگونگی فضای سبز و مبلمان شهرها باید با پذیرش مسئولیتهای بیشتر و ورود به عرصههای اجتماعی در راستای توسعه حقوق شهروندی نیز برنامهریزی کنند.