هورنیوز در هفته ای که گذشت

ابراز رضایت معاون وزیر ورزش و جوانان ازعملکرد اداره کل خوزستان در نیمه نخست سال جاری
امیررضا خادم در نشست با مسئولان حوزه ورزش قهرمانی، همگانی، عمرانی و حقوقی ادارهکل ورزش و جوانان،روسای هیأتهای ورزشی و ادارات ورزش و جوانان شهرستانهای خوزستان که صبح امروز (سهشنبه) در محل ادارهکل برگزار شد، اظهار کرد: باید بررسی جدیای صورت بگیرد و آن هیاتهایی که میتوانند جاذبه ببیشتری برای خیرین و شرکتهای خصوصی ایجاد کنند، مشخص و در این راستا گام بردارند تا هیاتها در این امر پیشرو باشند. ضمن اینکه ادارهکل ورزش و جوانان نیز باید از این هیاتها بیشتر حمایت کند. همچنین در انتخاب روسای هیاتها میتوان بیشتر از قهرمانان آن رشته که به اصطلاح خاکخورده آن رشته هستند، استفاده کرد و کسی نیاید که فقط اسم رییس هیات داشته باشد.
وی در خصوص ابلاغ ماده ۵۳ به اداراتکل ورزش و جوانان استانها، عنوان کرد: قرار است ماده ۵۳ طی این هفته گرفته شود و با اتفاق خوبی که افتاد، قرار شده است که ما بتوانیم این یک درصد را طی قرارداد دائمی مصوب، داشته باشیم.
معاون حقوقی، امور مجلس و هماهنگی امور استانهای وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه خوزستان جزو استانهای برتر است، گفت: در اینکه این استان جزو استانهای برتر میباشد، شکی نیست ولی ما میخواهیم روی اشکالات هم کار کنیم تا درنهایت بتوانیم مشکلات را برطرف نماییم.
وی خطاب به مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان گفت: از شهرستانهایی که از ابتدای سال تاکنون بازدید نشده است، تا پایان سال بازدید صورت بگیرد. همچنین با توجه به اینکه ۵۲ سمن در استان وجود دارد و همانطوری که با هیاتهای ورزشی جلسه میگذارید، با این سمنها نیز ارتباط داشته باشید و با آنها جلساتی برگزار کنید.
خادم در خصوص مزایده اماکن ورزشی نیز گفت: در حال حاضر ما به هشت هزار میلیارد تومان پول نیاز داریم تا مجموعههای نیمهتماممان را در سطح کشور به پایان برسانیم و هر سال ۵۰ میلیارد تومانی که از ماده ۸۸ به دست میآید، جهت هزینه نگهداری این اماکن صرف میشود. در حال حاضر نیز کل بودجه جاری وزارت ورزش و جوانان که در کشور توزیع میشود، ۱۶۰ میلیارد تومان است که نزدیک به ۷۰، ۸۰ میلیارد تومان آن به فدراسیونها داده میشود و از مابقی آن نیز برای مدیریت ورزش کل کشور استفاده میشود.
وی افزود: از آنچه توزیع میشود، آن مبلغی که به هیاتهای سطح کشور میرسد، بسیار ناچیز است، پس اگر قرار باشد ما این پول را از بخش خصوصی دریافت نکنیم، چگونه میتوانیم این موارد را مدیریت کنیم؟ بر اساس قانون اساسی، ورزش باید خصوصی باشد ولی این اتفاق نمیافتد.
معاون حقوقی، امور مجلس و هماهنگی امور استانهای وزیر ورزش و جوانان در ادامه خاطرنشانکرد: عملکرد ادارهکل ورزش و جوانان خوزستان در حوزه تعامل با نمایندگان راضیکننده بوده است و جا دارد از این ادارهکل تشکر کنیم. خوزستان ۱۸ نماینده دارد و جزو استانهایی است که تعداد نمایندگان آن قابل توجه است. همچنین نمایندگان این استان بسیار جدی پای کار ورزش و جوانان هستند و ما در مجموع از علمکرد این ادارهکل راضی هستیم و امیدوارم در ادامه نیز شرایط بهتر شود. با برقراری تعامل با نمایندگان، مشکل کمتری برای روند کاری ورزش و جوانان ایجاد میشود و از طرفی هم، در مواقع نیاز کمک نمایندگان را هم داریم.
وی با اعلام رضایت از عملکرد ادارهکل ورزش و جوانان خوزستان در شش ماهه نخست سال، گفت: ارزیابیمان از این استان مثبت و خیلی خوب بود و انتظار داریم همکارانمان در نیمه دوم سال نیز با توجه به ظرفیت کار و همچنین استان خوزستان با تلاش بیشتر بتوانند به اهداف مورد نظر دست پیدا کنند.
بر اساس این گزارش،پس از این جلسه معاون حقوقی،امور مجلس و هماهنگی امور استانهای وزیر ورزش و جوانان به همراه مدیرکل هماهنگی امور استانهای وزارت،مدیرکل و معاونین ورزش و جوانان خوزستان و جمعی از مسئولین دیگر از یک باشگاه ورزشی خصوصی چند رشته ای و همچنین سازمان مردم نهاد پنج تن آل عبا به عنوان یکی از سمن های موفق استان بازدید کرد و از نزدیک در جریان فعالیتهای آنها قرار گرفت.
۵۰ درصد نیروهای شهرداری مازاد هستند
رضا کریمی عضو شورای شهر مسجدسلیمان با اعلام این که ۵۰ درصد از نیروهای شاغل در شهرداری مازاد و به صورت سفارشی بوده است گفت: همه ی ما در جریان جذب نیرو به شهرداری به شکل شرکتی و فصلی بودیم اما این جذب از سال ها ی گذشته تا امروز و گاه به صورت سفارشی از طرف عده ای خاص به شهرداری تزریق شده است تا شاهد یک وضعیت متفاوت در فربه شدن شهرداری باشیم.کریمی ادامه داد: البته شهردار مسجدسلیمان در این رابطه مقصر نبوده است اما بعضی ها از موقعیت شان استفاده کرده و چنین اقداماتی را انجام تا امروز شهرداری در بحث نیروی انسانی و ساماندهی آن با چالش جدی روبرو باشد تا جایی که هر ماه بیش از یک و نیم میلیارد تومان پرداختی حقوق دارد که با توجه به وضعیت شهرداری به سختی انجام می گیرد و امروز بیش از ۵ ماه است که حقوق کارگران به تعویق افتاده است.
عضو شورای شهر مسجدسلیمان گفت: متاسفانه شهرداری به جای این که آدم های فنی و تحصیلکرده را جذب کند تعدای افراد غیر متخصص را به بدنه تزریق کرده به طوری که در حال حاضر بعضی واحدها از نیروهای کارآمد تهی ست.
کریمی ادامه داد: بسیاری از پست ها در شهرداری بر اساس تخصص چیده نشده است. متاسفانه بعضی از نیروهای روز مزد و تحت پوشش پیمانکار حتی در پیکره مدیریتی شهرداری نیز وارد شده اند. وی گفت: بنده در این مدت هیچ وقت در بحث اجرا ورود نکردم زیرا وظیفه شورا نظارت بوده ولی همیشه به شهردار در بحث ضعف بعضی مسئولین واحدها گوشزد کرده ام و به او تذکر دادم…
خوزستان در خطر جدی است
با نگاهی به افزایش آمار مبتلایان به بیماری سرطان، کاهش کیفیت و کمبود آب، آلوده بودن هوا و موارد دیگر در خوزستان، لزوم توجه دولتمردان را به صورت مبرم به وضعیت محیط زیست و کیفیت زندگی مردم این استان بیش از پیش طلبیده می شود.
همچنین آمارهای تکان دهنده محیط زیست استان خوزستان و مخصوصاً شهر اهواز که نشان از ضعف های اجرایی و نداشتن برنامه ریزی مستمر همراه با آینده نگری را دارد، در اظهار نظری از سوی مراجع بین المللی شهر اهواز را بعنوان آلوده ترین شهر جهان شناخته اند.
در همین راستا، سازمان بهداشت جهانی اعتقاد دارد که اهواز یکی از آلودهترین شهرهای سراسر جهان است. اهواز شهری است که به حوزههای نفتی و صنایع سنگین شناخته میشود! از میان صنایع سنگین این شهر هم میتوان کارخانه شکر را ذکر کرد و هم از نیروگاهی که از سوخت زغالی استفاده مینماید سخن به میان آورد.
آلایندههای هوایی همچون اکسیدهای نیتروژن، حساسیت نسبت به عفونتهای تنفسی را افزایش میدهند.
از سویی مجاورت مزمن با ازن و بویژه فلزات سنگین عملکرد ششها را کاهش میدهد و مسئول آسم، آمفیزم ریوی و حتی سرطان ریه شناخته میشود.
باتوجه به وجود مشکلات عدیده و نارضایتی شدید مردم از این وضعیت، خبرنگار هورنیوز طی چندین تماس و پیام های مکرر با مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان خوزستان برای پاسخگویی به موارد مطرح شده، متأسفانه تاکنون پاسخی از جانب وی دریافت نکرده است.
چهره معروف «شاه در رفت» درگذشت
صبح امروز تصادفی بین دو دستگاه پژو، در محور گناوه به دیلم (۱۰ کیلومتری دیلم)، اتفاق افتاد که متأسفانه ۴ نفر از سرنشینان یکی از خودروها جان خود را از دست دادند و در خودروی دیگر نیز یک نفر کشته و دو نفر زخمی شدند.
در این حادثه ناگوار رانندگی، قائد اسلامی نسب از چهرههای معروف حوادث روزهای انقلاب جان خود را از دست داد، ضمن اینکه همسر و دختر ایشان نیز در بین کشته شدگان این حادثه رانندگی بودند.
همچنین براساس این گزارش پس از وقوع این حادثه بلافاصله نیروهای امدادی در محل حادثه حاضر شدند و زخمیها به بیمارستان دیلم منتقل شدند.
لازم به ذکر است قائد اسلامینسب همان چهره معروف انقلابی است که در روز فرار شاه از ایران، در ۲۶ دیماه ۵۷، روزنامه اطلاعات را روی سر خود گذاشته بود. این چهره انقلابی مسئولیتهای مختلفی در شهرهای دیلم و گناوه داشت و در استان خوزستان نیز سابقه فرمانداری بندر ماهشهر نیز مشاهده میشود.
وی مدت دو سال فرماندار دیلم، چهار سال فرماندار دشت آزادگان و بیش از یکسال نیز فرماندار ماهشهر بود همچنین اسلامینسب کاندیدای حوزه بوشهر، گناوه و دیلم در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی همچنین فرماندار نمونه کشور در سال ۸۹ نیز بود.
با صنایع آلاینده خوزستان برخورد نمی شود
در سال های اخیر مشکل آلودگی هوا به عنوان مهم ترین چالش زندگی مردم خوزستان و به ویژه کلانشهر اهواز، مطرح شده است.
متاسفانه باید گفت در سالیان گذشته، توجه اساسی و جدی به این معضل نشده و به همین دلیل امروز شاهد عوارض خطرناک و پیامدهای نامطلوب آلودگی هوا در این استان هستیم.
بر اساس برآوردهای کارشناسان و مسئولان محیط زیست، بیشترین سهم در آلودگی هوای خوزستان را صنایع موجود در این استان بر عهده دارند. براساس مطالعات انجام شده در طرح جامع کاهش آلودگی کلانشهر اهواز، ۷۰ درصد آلودگی این شهر ناشی از فعالیت های صنعتی صنایع موجود در این استان است.
دو سال قبل طرح کاهش آلودگی هوای اهواز تهیه و تصویب شد و تکالیفی را برای برخی سازمان ها و شرکت های دولتی مقرر کرد که متاسفانه عمده آنها تاکنون اجرایی نشده و مدیریت ارشد استان خوزستان و همچنین سازمان های نظارتی کشوری، در این زمینه جدیتی از خود نشان ندادند و به همین دلیل شاهد عدم اجرای این طرح هستیم.
بر اساس طرح کاهش آلودگی هوای اهواز، وزارت نفت مکلف بوده است با استفاده از فناوری های نوین و تجهیزات کنترلی ضمن خودداری از سوزاندن زایدات نفتی ناشی از عملیات فرایندی، به ویژه گازهای همراه نفت (با اولویت چاه های نفتی در حال حفاری یا حفاری شده) از نظر زیست محیطی به نحوی برنامه ریزی و مدیریت کند تا برابر طرح های در دست اجرا از جمله طرح آماک، MOT، MOS و… تا پایان سال ۹۳ از سوزاندن تمام گازهای همراه نفت در مشعل های فروزان خودداری کنند.
وزارت نفت همچنین موظف شد نسبت به نصب و بهره گیری از تجهیزات کاهش دهنده آلودگی ها در واحدهای بهره برداری نفت و نمک زدایی و کارخانه های تولید گاز و گاز مایع و سایر تاسیسات نفتی واقع در محدوده کلانشهر اهواز (با اولویت تاسیسات وابسته به شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون) سالانه به میزان ۲۵ درصد اقدام کند به نحوی که تا پایان برنامه پنجم مطابق با استانداردهای زیست محیطی شوند.
همچنین با توجه به اینکه بخش عمده یی از آلودگی هوای مبادی ورودی و خروجی اهواز در مسیر جاده های آبادان و خرمشهر ناشی از سوزاندن پسماندهای واحدهای شرقی و غربی مزارع نیشکر وابسته به توسعه نیشکر و صنایع جانبی است، مقرر شد وزارت کشاورزی با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاه های ذی ربط از ابتدای سال ۹۱ به گونه یی برنامه ریزی کنند تا با بهره گیری از دستاوردهای نوین و فناوری های جدید از سوزاندن پسماندهای کشاورزی در مزارع نیشکر ممانعت شود.
شرکت شهرک های صنعتی خوزستان نیز موظف شد نسبت به احداث شهرک اختصاصی برای جابه جایی و انتقال واحدهای سنگبری، آجرپزی، موزاییک و… واقع در محدوده شهر اهواز با اولویت واحدهای واقع در سه راه خرمشهر، کوت عبدالله و… به بیرون از محدوده شهر حداکثر تا پایان سال ۹۲ مطابق با ضوابط و معیارهای زیست محیطی اقدام کند.
بر همین اساس قرار بوده با توجه به مکان یابی انجام شده برای جابه جایی شرکت کربن ایران سازمان صنعت، معدن و تجارت با همکاری شرکت شهرک های صنعتی تا پایان سال ۹۲ نسبت به جابه جایی آن به شهرک صنعتی شماره ۲ اهواز براساس زمان بندی اقدام کند.
در این طرح، شرکت فولاد خوزستان و گروه ملی صنعتی فولاد ایران واقع در محدوده کلانشهر اهواز مکلف شدند برابر طرح زمان بندی، نسبت به کاهش و کنترل آلاینده های خروجی هوا تا حد استانداردهای مجاز زیست محیطی تا پایان سال ۹۲ اقدام کنند.
واحدهای صنعتی مستقر در شهرستان اهواز (شرکت فولاد اکسین، شرکت فولاد خوزستان، شرکت سپنتا، شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، شرکت بهر برداری نفت و گاز مارون، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، نورد و لوله اهواز، شرکت نورد کاویان، شرکت لوله سازی اهواز، شرکت ملی حفاری) نیز مکلف شدند برای ارتقای کیفیت هوای شهر اهواز نسبت به ایجاد ۲۴ پارک موسوم به بوستان صنعت تا پایان برنامه پنجم توسعه اقدام کنند.
اگرچه وجود خودروها و موتوسیکلت های فرسوده نیز در آلودگی هوای اهواز بی تاثیر نیست و باید نسبت به جمع آوری این وسایل نقلیه فرسوده اقدام جدی شود و تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی در دستور کار قرار بگیرد – که متاسفانه پروژه متروی اهواز به صورت لاک پشتی و بدون حمایت دولت در حال اجراست- اما واقعیت این است که عدم توجه جدی صنایع آلاینده موجود در استان خوزستان و فقدان قاطعیت لازم در مسئولان استانی و بی توجهی دستگاه های نظارتی مرتبط با این موضوع باعث شده است تا امروز، مشکل آلودگی هوا به یک مساله بغرنج و بحرانی تبدیل شود و شاهد مراجعه هزاران نفر از شهروندان خوزستانی در مقطع زمانی کوتاه به بیمارستان ها و بروز مشکلات تنفسی و ریوی در میان شهروندان باشیم.
مشکل آلودگی هوا و علل و عوامل آن چندان ناشناخته و مجهول نیست. همه این صنایع آلاینده موجود در خوزستان در بروز پدیده های نامیمون اخیر در خوزستان مقصرند و بدتر از آنان دستگاه هایی که وظیفه کنترل و پایش و نظارت بر عملکرد این شرکت ها و صنایع را به عهده دارند.
تاکنون هیچ گزارش شفاف و مستندی از عمل کردن مسئولان و مدیران شرکت ها و صنایع آلاینده خوزستان درباره کاهش تولید آلاینده ها به مردم ارائه نشده است. تاکنون هیچ گزارشی از اجرای مفاد طرح جامع کاهش آلودگی هوای اهواز منتشر نشده است.
متاسفانه باید گفت به دلیل عدم وجود مکانیزم مناسب برای نظارت تشکل های غیردولتی بر اجرای چنین مصوبه ها و تصمیماتی، شهروندان چندان باوری نیز به آمارها و گزارش های احتمالی نخواهند داشت چرا که امروزه خود می بینند چه وضعیت بحرانی در استان ایجاد شده است.
در سال های اخیر بارها شاهد بوده ایم شهرداران مختلف کلانشهر اهواز در دوره های مختلف با زبان خواهش و التماس دست کمک و صدقه بستانی به سمت مسوولان شرکت های نفتی و صنایع مرتبط دراز کرده اند و مسئولان این صنایع، با نگاهی تنگ نظرانه، از انجام حداقل تعهدات و تکالیف قانونی مربوط به آلایندگی صنایع خود سر باز زده اند.
حل مشکل آلودگی هوای خوزستان تنها و تنها در گرو برخورد جدی و قاطع و بدون تعارف با شرکت ها و صنایع آلاینده موجود در این استان و وادار کردن آنان به رعایت همه ملاحظات زیست محیطی و کاهش تولید آلاینده ها و همچنین اجرای تعهدات و تکالیف قانونی برای حمایت مالی این شرکت ها از اجرای طرح های محیط زیستی در خوزستان است.
مسئولان ارشد دولت جدید و به ویژه رئیس جمهور محترم نیز که این روزها از منشور حقوق شهروندی سخن می گویند باید در این زمینه جدیت و حمیت نشان بدهند. مسوولان قضایی، سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی خوزستان نیز می توانند با ورود جدی به این موضوع، برخورد با مقصران و مسوولانی که در زمینه حفظ جان و سلامت و کیفیت زندگی شهروندان تعلل و قصور می کنند در این زمینه نقشی جدی ایفا کنند.
مقتدایی: هیچ کس حق ندارد یک پروژه هنری را متوقف کند
عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان، در نشستی با قنواتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیشکسوتان تئاتر استان که در استانداری برگزار شد، بر داشتن ارتباط متقابل میان مدیران و هنرمندان تاکید کرد و گفت: در حوزه تئاتر کاستی های بسیاری وجود دارد ولی با کمی صبر و تحمل می توان بسیاری از مسائل را حل کرد.
وی افزود: کار هنرمندان دارای ارزش و اهمیت است و هر آنچه در جامعه ارزش دارد می تواند انتقال دهنده خوبی ها، پاکی ها و رشد و تعالی جامعه شود؛ هنر جنبه های مختلفی دارد که جامعه را به سمت جلو حرکت می دهد و نباید متوقف شود.
وی با اشاره به اینکه کسی که می خواهد هنر را عرضه کند باید هنرمند خوبی باشد، اضافه کرد: هنرمندان بسیار داریم که علم را فرا گرفتند ولی از آن بهره ای نبرده اند چرا که شرایط مناسبی برای عرضه قابلیت هایشان فراهم نبوده و در این زمینه هنرمندان باید ظرفیت خود را بیشتر کنند.
مقتدایی در خصوص اینکه برخی مسئولان به فعالیت های هنری اهمیت نمی دهند، خاطر نشان کرد: شاید مسئولی به هنر اعتقاد نداشته باشد که البته می تواند در رشد فعالیت های هنری تاثیرگذار باشد ولی این امر هیچ گاه متوقف کننده کار هنری نیست.
وی قول پیگیری و انجام پروژه مجموعه تئاتر شهر را داد و عنوان کرد: در این راستا باید کمیته ای تشکیل و دلایل افت و خیز پروژه توسط شهرداری بررسی شود؛ هیچ کس حق ندارد یک پروژه هنری را متوقف کند و در این راستا نباید سلایق شخصی اعمال شود.
وی عنوان کرد: برای کمک به اهالی تئاتر، استانداری خوزستان با همکاری روابط عمومی و خدمات اجتماعی شرکت ها و سازمان ها، به مدت ۱۰ روز هر شب بلیت۵۰ درصد صندلی های تئاتر را خریداری و کارکنان را جهت دیدن تئاتر ترغیب می کند اما باید توجه داشت که موضوعات نمایش ها باید تاثیرگذار بوده و جنبه ملی و استانی داشته باشند.
و در پایان…
امام جمعه کارون گفت: در این شهر هیچ کار عمرانی انجام نشده است
حجتالاسلام والمسلمین خضیراوی امام جمعه کارون در خصوص مشکلات شهرستان کارون گفت: هدف ما جز اصلاح امور چیز دیگری نیست.
وی اظهار کرد: در امور شهرستان مدتی است که احساس میکنم کارهای عمرانی متوقف شده است، زیرا برای افتتاح بسیاری از پروژه های عمرانی حضور داشتم ولی برای اختتامیه آنها هنوز خبری نیست، حتی یک پروژه جز پروژه جاده سادات.
وی افزود: احساس کردم امورات عمرانی متوقف شده و در جلسه ای که با حضور مسئولین شهرستان برگزار کردیم گفتم شهرستان ما شهرستانی بزرگ است و نیاز به کار بیشتری دارد، چرا کارها متوقف شده است، و طرح جامع جلو کار ماست مردم ما هم آمادگی دارند برای کمک به کار بیایند، بعضی از کارها بر اساس بودجه دولت استوار نیست و خیلی از کارها کارهای مردمی است و درباره این موارد بارها بحث و گفتگو کردیم .
امام جمعه کارون گفت بیان داشت: درخواست کردیم بعضی از نواقص برطرف شود ولی بعد از مدتی متوجه شدم که هیچ کاری در این قضیه انجام نشده و به همین خاطر دوستان شورا را فراخواندم و عرض کردم که چرا کارها متوقف شده است، که در جواب ایشان گفتند به مسئولین عمرانی شهر بر می گردد، بلاخره کارهای عمرانی را چه کسانی باید انجام دهند؟
وی افزود: چرا ۱۰ پروژه ای را که خودم سراغ دارم بسیار کُند حرکت میکنند و یا اصلاً تعطیل شدند. قبلا هم با مسئولین عمرانی شهر گفتم و آنها مجالی از ما خواستند و ما هم مجال دادیم و گفتیم اشکالی ندارد، شش ماه مجال خواستند و ما هم گفتیم در این شش ماه بروید و اصلاح کنید.
امام جمعه کارون بیان داشتند: نباید ما مصالح شهرستان را نادیده بگیریم و مصالح افراد را بر شهرستان ترجیح بدهیم . اگر اشکالی در کار است اصلاح کنید، اگر نه در مدیریت عمرانی شهرستان تجدید نظر شود. چرا باید ۷ الی ۸ پروژه ای را که افتتاح کردیم و از نزدیک دیدیم اینها متوقف هستند.