وندالیسم پدیده جهانی و عمدتا انسان های ناراضی عامل این رفتار هستند
به گزارش هورنیوز؛ در این نشست، مجریان طرح پژوهشی مذکور سرکار خانم دکتر معصومه باقری و اقای دکتر ملتفت اعضای هئیت علمی دانشکده اقتصاد وعلوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز به بیان نتایج و راهکارهای طرح پژوهشی پدیده وندالیسم در شهر اهواز پرداختند.
دکتر ملتفت در این نشست ضمن بیان ویژگی ها و یافته های طرح اظهار داشت: عوامل مختلفی در بروز و اشاعه پدیده وندالیسم یا همان تخریبگرایان شهری موثر است که می توان به عواملی نظیر پایگاه اجتماعی و اقتصادی، احساس تبعیض، از خود بیگانگی، احساس تنفر، میزان تحصیلات، معاشرت با دوستان ناباب، عدم اعتماد به مسوولان واحساس بی معنایی و عدم وجود حس تعلق اشاره نمود.
وی ادامه داد: در این بررسی که در سطح هشت منطقه شهر اهواز صورت گرفته بیش از سه هزار نفر مورد پرسش قرار گرفتند یافته های آن نشان می دهد که می بایست با برنامه ریزی مدون و بسته های فرهنگی و آموزش شهروندی به افزایش احساس مسوولیت در شهروندان پرداخت.
دکتر باقری توجه به نقش بارز شهرداریها به عنوان تامین کننده، توزیع کننده ، ارائه دهنده نگهداری کننده و خدمات رفاهی را ضروری دانست و افزود: اگر شهر زیبایی داشته باشیم وندالیسم به میزان چشمگیری کاهش پیدا می کند.
همچنین خانم دکتر باقری در خصوص آسیب اجتماعی وندالیسم راهکارهایی ارائه کرد و تصریح کرد: در راستای پیشگیری این پدیده اجتماعی می بایست از راهکارهایی چون زیباسازی به منظورخلع سلاح کردن وندالها، افزایش خدمات رفاهی، ترس از پلیس، بهبود و اصلاح محیط زیست، آموزش و تبلیغ، ایجاد مشارکت، کنترل و نظارت اجتماعی و توجه به نیازها و تقاضا از طریق نظرسنجی استفاده نمود و همچنین تقویت بعد اعتقادی را در کاهش رفتار وندالها موثر دانست.
در ادامه این نشست خانم زمان پور عضو شورای اسلامی شهر اهواز گفت: خانواده خصوصا مادر و عوامل محیطی بر رفتار انحرافی نوجوانان و جوانان تاثیربسزایی دارد، بنابر این آموزش خانواده ها باید در دستور کار قرار گیرد.
کاظم سواری عضو شورای اسلامی شهر اهواز نیز گفت : مدیران می بایست در رویکردهای اجرایی خود از نگاه تخصصی استفاده کنند و با آسیب شناسی های تخصصی می توان نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کرد.
وی در ادامه به لزوم حضور مدیران و معاونین شهرداری در جلسات و نشست های تحقیقی به عنوان برنامه ریزان و سیاست گذاران شهر تاکید کرد و اظهار داشت: یکی از نکاتی که در مسائل اجتماعی نیازمند توجه ویژه در برنامه ریزی شهری و آموزش شهروندی است پدیده وندالیسم می باشد.
همچنین خانم صالح پور عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر اهواز ضمن تشکر از برگزاری چنین جلساتی و اینکه جای بسی خوشحالی است که شهرداری ها به سمت تحقیقات و پژوهش رفته اند و قطعاً براساس تحقیق برنامه ریزی می کنند، تصریح کرد: شهر از سه لایه کالبدی، انسانی و زیست محیطی تشکیل شده است و تعامل این سه عامل فضای شهری را ایجاد می کند و در گذشته شهرداری ها بیشتر به مسائل کالبدی شهر می پرداختند، اما اکنون با گام بر داشتن شهرداری در زمینه های انسانی و زیست محیطی، پژوهش آسیب های اجتماعی بحث انسانی و شهروندی مورد توجه قرارگرفته است .
وی گفت: وندالیسم پدیده جهانی و عمدتا انسانهای ناراضی عامل این رفتار هستند که عواملی نظیر کمبودها، عدم امکانات رفاهی و نبود حس تعلق شهروندی دارای ارتباط مستقیمی در تشدید این پدیده دانست.
وی در پایان افزود: در راستای کاهش این پدیده اجتماعی می توان با برنامه ریزی و توزیع امکانات رفاهی به صورت عادلانه و انجام آموزشهای شهروندی و ایجاد حس تعلق خاطر گام برداشت.