معاون وزیر: قیمت مسکن به ۵ سال قبل عقبگرد کرد

حامد مظاهریان در نشست خبری با بیان اینکه مسکن بخشی از اقتصاد کلان کشور است که باید براساس شاخصه‌های آن قیمت گذاری شود، اظهارکرد: در شش ماه دوم امسال مسکن افت و خیز خاصی ندارد و قیمت‌ها مانند نیمه نخست سال ثابت می‌ماند.

وی با بیان اینکه قیمت‌های واقعی مسکن به قیمت‌های سال ۸۹ رسیده است، تصریح کرد: این مسئله نشان می دهد از یک جهت موقعیت مناسبی برای خریداران به واسطه قیمت‌های معقول به وجود آمده ضمن آنکه زنگ خطری نیز تلقی می شود چرا که بازار پرسودی تلقی نشده و میزان سرمایه گذاری در آن کاهش می‌یابد.

معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: باید به گونه‌ای عمل کنیم که علاوه بر جلوگیری از افزایش قیمت این اطمینان را بدهیم که بازار مسکن از رکود خارج می‌شود.

مظاهریان با اشاره به اینکه به طور میانگین با تورم ۱۵ درصدی در کشور مواجه هستیم، گفت: بخش مسکن نیز باید به همین میزان افزایش قیمت داشته باشد تا سرمایه گذار بتواند منابع مالی خود را در این بازار حفظ کند.

وی با بیان اینکه در بسته خروج از رکود همگان اتفاق نظر دارند که مشکل کلیدی ما کاهش قدرت خرید متقاضیان است، بیان کردک در بخش‌های مختلف صنعت نیز وضعیت اینگونه است. باید به سمتی حرکت کنیم که قدرت خرید مردم را افزایش دهیم، تسهیلات می‌تواند بخشی از این مسئله را جبران کند و با ورود متقاضیان به بازار(مسکن) انگیزه سازندگان برای تولید مسکن افزایش می‌یابد.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی وضعیت کنونی مسکن در کوتاه مدت مطلوبیت دارد اما مشخص نیست در بلند مدت به نفع مردم تمام می‌شود یا زیان آنها.

پروژه مسکن اجتماعی کلید خورد

همچنین به گزارش فارس، حامد مظاهریان اظهار داشت: در بحث سرمایه‌گذاری خارجی حدود ۱۰۰ پروژه در زمینه فعالیت‌های مرتبط با مسکن و ساختمان مطرح و پیشنهادی دریافت شد که می‌تواند در ایجاد شهرها و شهرک‌های جدید متبلور شود.

وی افزود: توسعه سواحل مکران جزو شرایط محوری است.

مظاهریان با بیان اینکه شرکت‌های خارجی در ساخت و ساز مسکن مهر حضور دارند، افزود: هفته آینده شرکت‌های سرمایه‌گذار کره‌ای به ایران می‌آیند و مذاکراتی در این باره خواهیم داشت.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره مسکن اجتماعی بیان کرد: طرح جامع مسکن، مسکن اجتماعی را هدف قرار داده است؛ در مسکن اجتماعی برنامه مشترک اقدام و تهیه شده است و به امضای وزرای راه و تعاون رسیده است.

وی گفت. در این برنامه مشترک اقدام فرآیند ساخت مسکن، تخصیص زمین، تأمین و نظارت مطرح شده است.

مظاهریان افزود: در مسکن اجتماعی، سیاست حمایت از گروه‌هایی است که توان ارائه هیچ آورده‌ای ندارند، حتی بانک‌پذیر نیستند و اندوخته‌ای ندارند که در رهن بانک قرار دهند.

وی با بیان اینکه ساخت مسکن اجتماعی در همه دنیا جزو وظایف دولت‌ها است، گفت: مسکن اجتماعی برای گروه‌هایی است که توانایی خانه‌دار شدن از محل پس‌انداز و دریافت تسهیلات ندارند. افرادی نظیر معلولان، زنان بی‌سرپرست و دهک‌های اول و دوم جامعه.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در برنامه مشترک اقدام مسکن اجتماعی که بین دو وزیر راه و تعاون، کار و رفاه منعقد شده است اعتبارات در نظر گرفته شد اما در شرایط فعلی بانک‌ها توان ارائه تسهیلات ندارند و می‌دانید که در کشور ما اقتصاد متکی به بانک‌محوری است.

مظاهریان افزود: با مشکل جاری بانک‌ها، دو وزارت راه و تعاون تصمیم گرفتند از محل منابع داخلی خود برای ساخت مسکن اجتماعی تا حد امکان هزینه کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: دو وزارتخانه بر مبنای اعتبار داخلی طرح مسکن اجتماعی را پیش می‌برند و در این باره پروژه شروع شده است.

وی اظهار داشت: سازمان ملی زمین و مسکن زمین مورد نیاز را اختصاص داده و بنیاد مسکن نیز وظایف خود را آغاز کرده است و تلاش می‌کنیم منابع بیشتری از سوی دو وزارتخانه به این پروژه اختصاص یابد.

https://hoorkhabar.ir/586393کپی شد!
71
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.