قنواتی: باید از فضای فرهنگی برای رفع معضل اعتیاد استفاده کنیم

به گزارش هورنیوز، در این نشست که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر ، استاد و پژوهشگر مسایل اجتماعی و جمعی از هنرمندان برگزار شد، هنرمندان با ارئه نظرات خود درباره چگونگی تاثیرگذاری هنر و ابزار هنری بر روند پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی پرداختند.

در ادامه این نشست همایون قنواتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: امیدوارم این جلسه، جلسه ای باشد که به سمت کارایی بیشتر و اجتماعی کردن فضای هنر برای پیشگیری از آسیب ها باشد.

وی افزود: هرقدر تعداد فعالیت های فرهنگی و هنری بیشتر باشد، چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم تاثیر بسیار خواهد داشت. هرقدر فیلم، تئاتر، نقاشی، هنرهای تجسمی،… بیشتر تولید شود و در اختیار مردم قرار گیرد، جامعه شاداب تر و باطراوت تر خواهد بود و افراد کمتر به سمت و سوی مسایلی که با کمبود خلاء ها اتفاق می افتند، کشیده می شوند.

قنواتی ادامه داد: متاسفانه اعتیاد معضلات دیگری مانند طلاق، سرقت و… را هم در پی دارد. باید فکری کنیم و ببینیم چگونه می توانیم از فضای فرهنگی و هنری برای حل این معضل به طور مستقیم نیز استفاده کنیم و چگونه فضایی بوجود بیاوریم که دامنه گسترده تری از مردم را تحت تاثیر قرار دهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در ادامه گفت: باید بررسی کنیم که چگونه می توانیم یک تغییر رفتار پایدار داشته باشیم . مساله اعتیاد ریشه در فرهنگ ما ندارد و بیشتر به دلیل عدم اطلاعات و آگاهی پیش آمده است و باید آموزش رفتارهای اجتماعی را در جمع عموم مردم برد و برنامه هایی اجرا کنیم که مخاطب آن مردم باشد و حتی عموم افراد و نه تنها هنرمندان در آن دخیل باشند.

قنواتی در پایان گفت: هرچند با بهبود فعالیت های اقتصادی، آسیب ها اجتماعی نیز کاهش می یابد اما هرچه جامعه سالم تری داشته باشیم مسیر توسعه اقتصادی و اجتماعی بهتر و راحت تر طی خواهد شد.

لامی زاده دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان نیز گفت: بحث مواد مخدر بحثی است که باید مورد تاکید قرار گیرد و کمیته های مختلفی برای پیشگیری از آسیب های ناشی از آن وجود دارد که یکی از آن ها کمیته فرهنگی است که در این کمیته باید بررسی کنیم که چگونه فرهنگ و هنر می تواند در این زمینه کمک رسان باشد.

وی افزود: بسیاری از دستگاه های مرتبط با این موضوع در حال انجام وظایف خود هستند اما ما به دنبال اجتماعی کردن فعالیت های پیشگیری از آسیب های اجتماعی هستیم زیرا معتقدیم نسبت به آگاهی دادن به مخاطبان کوتاهی شده است. تماد آحاد جامعه باید در بحث اجتماعی کردن کمک کنند، چون مقابله به تنهایی نمی تواند تاثیر جدی داشته باشد.

لامی زاده ادامه داد: با توجه به این که هنر تاثیر بسیاری در آموزش و آگاهی رسانی دارد، باید با همفکری و هم اندیشی دنبال راه هایی باشیم که از ابزار هنر به بهترین نحو در این زمینه استفاده کنیم.

دکتر عبادی پژوهشگر اجتماعی نیز در این خصوص گفت: متاسفانه سن اعتیاد بسیار پایین آمده است و از سوی دیگر گرایش بانوان به مواد نیز رو به افزایش است که این موضوع خیلی مهم است و جای فکر داد.

وی افزود: چالش هایی که هنرمندان به صورت عام در زمینه پیشگیری با آن مواجه هستند پنج چالش رقابت، پیچیدگی اطلاعات، تغییر اطلاعات، مخاطبان دور از دسترس و عوامل محیطی هستند که باید بررسی شوند و هنرمندان و رسانه ها در فعالیت های خود، آن ها را مورد توجه قرار دهند.

عبادی ادامه داد: تمام دنیا چهار رهنمود را در این زمینه مورد توجه قرار می دهد که ما نیز باید به آن ها توجه کنیم. نگرش سلامت ملی و ترویج صحیح بهداشت عمومی در پیشگیری از اعتیاد، پاسخ به تنوع فرهنگی و ارزش گذاشتن به تنوع فرهنگی حاکم بر جامعه، افزایش دانش هنرمندان و رسانه ها در این زمینه و یادگیری از برنامه های موفق و در نظر گرفتن فرآیند یادگیری چهار رهنمودی هستند که همواره باید مدنظر قرار دهیم.

در پایان نیز سرهنگ ادیبی گفت: فن و فرهنگ مکمل هم هستند و باید با کمک دوستان و دخالت هنرمندان در یک پروسه چند ساله از این مشکل رها شویم.

https://hoorkhabar.ir/586265کپی شد!
188
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.