استان خوزستان دولتی ترین استان کشور است؟!
به گزارش هورنیوز: همایش ملی تأمین پایدار و امنیت انرژی با حضور جمعی از مدیران کل، مشاوران و معاونان استان و ابراهیمی کارشناس عالی معاونت فنی سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار گردید.
مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت کشور با بیان اینکه خوزستان خط مقدم پدافند غیرعامل کشور است، گفت: به دلیل وجود منابع انرژی فراوان در خوزستان این استان در معرض آسیبهای انرژی قرار دارد و آسیب پذیری آن نسبت به استانهای دیگر جدی بوده و به همین منظور برگزاری همایشی با عنوان تامین پایدار و امنیت انرژی در خوزستان ضروری است.
مجید آقابابایی در جلسه هماهنگی برگزاری همایش ملی تامین پایدار و امنیت انرژی که در اهواز برگزار شد، اظهارکرد: وجود رودخانههای بزرگ، نفت و مرزی بودن از شاخصههای مهم خوزستان است که آن را نسبت به استانهای دیگر متمایز میکند و البته ایدههای فکری زیادی نیز در این استان موجود است که از مهمترین شاخصههای دیگر آن به شمار میرود و این واقعیت است که خوزستان پایتخت انرژی است.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیتهای علمی در برگزاری این همایش افزود: هیات علمی دانشگاهها که در کمیتههای علمی همایش عضو هستند، باید در محور کار قرار بگیرند و کار را به سمت و سویی هدایت کنند که از ایدههای نوین و مقالات علمی استفاده شود.
همچنین محمد حُری مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خوزستان در رابطه با اقداماتی که تا کنون انجام شده گفت:طرح همایش ملی مدیریت تأمین پایدار و تأمین انرژی در سال۹۳ شروع،تهیه و پیگیری شد و از ابتدای سال ۹۴ کمیته ای متشکل از مدیرکل مدیریت بحران، مدیر عامل وزارت نفت، وزارت نیرو و وزارت کشور تحت عنوان کمیته برنامه یزی شکل گرفت که محل، مکان و محور های همایش مشخص شد.وی مکان این همایش را سالن امام رضا نفت و زمان آن را دوم و سوم دی ماه اعلام کرد.
محمد حری ادامه داد: در همین راستا شورای سیاست گذاری کارش را در ۲ بخش کمیته علمی و اداری ادامه می دهد که کمیته اداری به ۴بخش با مسئولیت معاونت عمران خوزستان با پشتیبانی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تقسیم شد.
دار ادامه مطیعی معاون انرژی سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه بحث انرژی در خوزستان الویت دارد گفت: استان خوزستان با توجه به ظرفیت ها، محورها، ذخایر استراتژیک و سوخت برای کشور استان انرژی می باشد اما سیاستی که هدایت کننده این انرژی باشد وجود ندارد.
همچنین مهدی قمیشی مشاور استاندار در امور آب گفت: سوخت، آب و برق ۳ معقوله اصلی هستند که هرگاه یک معقوله را رد کنیم تأثیر پذیری هر۲معقوله دیگر معلوم می شود در نتیجه زنجیر بودن این ۳معقوله از شرایط اساسی است.
وی در حوزه کارون و انتقال آب های متعدد به اصفهان گفت: از دیدگاه پدافند غیرعامل می بایست به این مسائل نگاه ویژه ای شود زیرا با مشکلات مهاجرت روستاها، حاشیه نشینی در اطراف شهر ها و مسائل اجتماعی در استان دیگر اختلافاتی مانند مشکلات آب نباید وارد این معقوله شود.
مهدی قمیشی اضافه کرد: از توانایی و پتانسیل اختلاف حدی که در کارون وجود دارد می بایست برای کسب انرژی توسط سدهای جریانی استفاده کرد.
مشاور امور آب استاندار پیشنهاد داد: تا زمانی که کشورمان توانایی دارد باید عقب ماندگی ها را جبران کرد و با فعال کردن بخش خصوصی در این حوزه ها و استفاده از انرژی خورشیدی مسائل استان و کشور را بهبود داد.
در بخشی دیگر مرتضی افقه عضو کمیته علمی دانشگاه چمران گفت: اگر چه نفت بر خوزستان سنگینی کرده اما چرا به سراغ انرژی های نو نرفته ایم آیا سرمایه گذاری بر این انرژی ها هم ردیف انرژی هسته ای نبود؟
وی افزود: بخشی از قدرت یک کشور وابسته به صلاح ها است اما بخشی از آن نیز انرژی هایی هستند که شاید می توانستیم بخشی از آسیب پذیری رها را به واسطه آنها حل کنیم.
در قسمت دیگر این همایش علی بختیار پور مشاور سیاسی امنیتی استاندار گفت: استان ما دولتی ترین استان کشور است که چندان سرمایه خصوصی در آن تشکیل نمی شود.
وی افزود: نگاه پدافند غیرعامل باید یک نگاه مدرن شود و با یک سری اقدامات و با آسیب دیدن جلوگیری شود.
مقتدایی استاندار خوزستان در پایان گفت: اولین موضوعی که در پدافند غیر عامل وجود دارد ایجاد تعلق خاطر و رضایت مندی است که به تبع آن پویایی و تولید بیشتر خواهد بود.
وی افزود:مردم مستلزم آموزش اند و حلقه تکمیل کننده این تعلق خاطر نیز بحث آموزش درون سازمانی و همگانی برون سازمانی است
مقتدایی عنوان کرد: اگر در درون سازمان یا تشکیلاتی تعلق خاطر وجود نداشته باشد، این بمب درون تشکیلاتی است. ایجاد رضایتمندی در هسته یک سازمان، امنیت درون سازمان را ایجاد میکند و بخش بیرونی سازمان نیز در امنیت درون بیتاثیر نبوده، زیرا عدهای افراد با انجام کارهای مخرب، امنیت درونی را به هم میریزند که باز هم تعلق خاطر درونی میتواند با تخریبهای علیه سازمان مقابله کند.
مقتدایی با تاکید بر حضور وزیر کشور، نیرو و نفت در همایش تامین پایدار و امنیت انرژی خاطرنشان کرد: بازخورد عملیاتی این همایش زمانی محقق میشود که مسئولین ارشد کشوری با حضور در همایش وظایف خود را نسبت به این استان بدانند و با حضور خود و سخنرانی، قطعنامه صادر کنند.
وی با اشاره به مشکلات گسترده در خوزستان اظهار کرد: مشکلات زیادی در استان وجود دارد که به دست مسئولین ارشد کشوری متولی بخش انرژی حل میشود و ایرادات زیادی در زیر مجموعههای انرژی در کشور وجود دارد؛ به طور نمونه شرکتی شدن زیرمجموعههای وزارت نیرو جز مشکل، هیچ نتایج دیگری را به دنبال نداشته است.
مقتدایی بیان کرد: به طور نمونه برای دریافت اعتبارات برای شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی دولت مخالفت میکند زیرا شرکتی شدن به معنای درآمد ـ هزینهای کار کردن است؛ تا پیش از تفکیک زیرمجموعههای انرژی در استانها تمام مشکلات به دست یک مدیر حل میشد اما اکنون تعدد شرکتها همراه با اختیارات صفر بوده و فقط زمینه مشکل و بحث را فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: استان خوزستان با ظرفیتهای اقتصادی فراوان از جمله ۲۵ واحد پتروشیمی، ۷ بندر تحاری، ۷ شرکت توسعه نیشکر و دیگر ظرفیتها، ۸۰ درصد درآمد کشور را تامین میکند اما متاسفانه معاون اقتصادی ندارد و در این زمینه با استانهای دیگری که حتی اندازه اهواز هم نیست، مقایسه میشود و اینکار یعنی حرکت ضد پدافند غیرعامل. هر استانی با توجه به ظرفیت خود باید معاونتهای مربوطه آن تعریف شود؛ به طور نمونه در استان فارس به دلیل وجود جاذبههای گردشگری، معاونت گردشگری در استان دارند و در خوزستان نیز به دلیل اقتصادی بودن باید معاونت اقتصادی داشته باشیم.
استاندار خوزستان افزود: ساماندهی بازارچههای مرزی و احداث بازارچههای جدید و ساخت جادههای منتهی به مرزها به منظور توانمندسازی مرزنشینان انجام شده است و این کار، ابتکار عملی در جهت توسعه اشتغال و ایجاد امنیت در یک استان مرزی است؛ تعریف دولت از استانها نباید یکی باشد و بهدلیل متفاوت بودن ظرفیتها، یک نسخه واحد برای همه استانها پیچانده نشود