بازخوانی کارنامه ۲۱ عضو شورای کلانشهر اهواز (عبدالرحمن نیک سرشت)

قسمت اول جانعلی خورشیدی

از سری ارزیابی های سیاسی ۲۱ عضو شورای کلانشهر اهواز

اصولگرایان از حیث خصلت و منش سیاسی بر دو قِسم اند .
اول اصولگرایان خود بازیگر و دوم اصولگرایان پیرومنش.

ِقسم اول در استقلال رأی چنان راسخ اند که هیچ گروه سیاسی به گرد پایشان نمی رسند. شاید بتوان احمد توکلی٬ نادران  علی مطهری و یا محمدباقر قالیباف و محسن رضایی را نمادهای این گرایش از اصولگرایی برشمرد .

خطوط قرمزشان٬ عبارتند از اصول اولیه و ارزش های انقلاب٬ پیروی از مقام معظم رهبری، حفظ و پاسداری از انقلاب٬ وفاداری به راه و آرمان امام خمینی ( ره)٬ و تاکید بر اجرای دقیق قانون اساسی است.

و اما اصولگرایان پیرومنش، سازمان محورند و تبعیت جناحی سفت و محکمی دارند از مرکز کشور خط می گیرند که عموما یا موتلفه ای هستند و یا جزو جبهه ی پایداری اند. بعضی از آنان هم تابع جمعیت ها و سازمان های مذهبی وابسته به نهادها و ارگان های نام و نشان دارند. اصولگرایان همه در پذیرش خطوط قرمز با همدیگر مشترک القولند و تفاوت چندانی با هم ندارند.

در واقع اصولگرایان در کل یک هدف دارند اما در انجام آن متکثر سلیقه اند. و از این بابت هزار مرتبه برتر از اصلاح طلبانند٬ زیرا نتیجه ی کنش سیاسی آنها به نفع مملکت تمام می شود به طور مثال در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ شش نامزد متفاوت معرفی کردند که فقط یک نفر آنها از دور انتخابات کنار رفت و آخرالامر عدم ائتلاف شان، موجب وحدت جبهه مقابل گشت تا رای بیشتری بیاورند و پیروز انتخابات شوند.

القصه، صاحب این نوشتار با این مقدمه کوشیده تا وضعیت اصولگرایان را در درون شورای شهر اهواز مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد.

باید اعتراف نمود که تعداد اصولگرایان خود بازیگر در شورای شهر اهواز بسیارند و از این بابت اصول گرایان پیرومنش کمترند.
اصولگرایان خود بازیگر به دلیل منش استقلال طلبانه ی سیاسی که دارند در دو فراکسیون شورا کم و بیش تقسیم شدند که البته افراد تعیین کننده ی نقشه راه در تصمیمات کلان در شورای شهر و شهرداری اهواز محسوب می شوند.

از جمله اصولگرایان خود بازیگر٬ در شورای شهر اهواز عضو متنفذی وجود دارد که در دو فراکسیون ایفای نقش می کند نام این عضو جانعلی خورشیدی است. همان کسی که شهریور ماه امسال با درخواست استمهال در زمان انتخابات هیات رئیسه توانسته بار دیگر عضو شاخص فراکسیون ( دکتر رامی علاسوند )خود را برای دومین بار به کرسی ریاست بنشاند.

همانگونه که در سال دوم انتخابات هیات رئیسه در شرایط دشواری توانسته بود از فراکسیون مقابل با اخذ رای سعادت نیا و به کرسی ریاست نشاندن ایشان، بر رقبایش فائق آید.

از خصوصیات خورشیدی اجرای دقیق دیپلماسی پنهان است وی که در انتخابات ریاست جمهوری٬ با ایراد ۵۲ سخنرانی در متینیگ های درون استانی، توانسته به حمایت از دکتر محسن رضایی بشتابد و بیشترین نقش را در جذب آرای ستادی وی داشته باشد.

جانعلی خورشیدی کارشناس ارشد مدیریت استراتژیک است ایشان برادر شهید و از فرهنگیان مجرب و باسابقه ی استان خوزستان و صاحب هنرستان غیرانتفاعی جندی شاپور اهواز است.

خورشیدی بختیاری تبار است و یدطولایی در فعالیت های انتخابات شهری دارد او یکی از فعالان سیاسی موثر در ستادهای انتخاباتی مجلس در ستادهای مهندس حمید زنگنه و نیز سید شکرخداموسوی بود.

خورشیدی ارتباط وسیعی با لایه های مردمی در سطح کلانشهر اهواز دارد اغلب گرایشات سیاسی او را به عنوان فردی امین و مودب به آداب الهی می شناسند .

به احتمال قوی بازیگری وی در کنار همتایان اصولگرایش یعنی علاسوند٬ ناجی سواری و سبزعلی که نهایتأ به تثبیت موقعیت فراکسیون شان می انجامد در آینده از تنوع بیشتری برخودار است. زیرا اخیراَ وقتی که  از چارت جدید وزارت کشور ٬ مبنی برحذف دو معاونت شهرداری و ادغام چند سازمان صبحت بعمل آمده بود و این چنین مدنظر و مقرر بود که معاونت فرهنگی حذف شود شخص جانعلی خورشیدی به عنوان اصولگرایی که مقید به نقشه ی راه رهبری در مسایل کلان فرهنگی کشور است در مصاحبه ی اعتراض آمیز با رسانه ها٬ نظرهای سایر اعضای شورای شهر را باخود مساعد و هماهنگ نمود.

جانعلی خورشیدی معتقد است که اعتبار اعضای شورای کلانشهر اهواز٬ به عقبه ی مردمی آنان است. او می گوید شورای شهر محل سیاست بازی آن دسته از بازیگرانی نیست که هیچگونه آورده ی اعتباری٬ خدماتی و عملیاتی ندارند.

بلکه معتقد است همه سلایق در کنار هم با حفظ احترام و با یک ساز و کار مردم محورانه در کار شورایی مشارکت جویند، تا از این رهگذر رضایت مردم و از همه مهمتر رضایت خداوند جلب شود.

جانعلی خورشیدی الگوی توکلی ٬ مطهری و آن دسته وکلای مجلس را می پسندد که نظرات اصلاح طلبانه ای مبتنی بر مراعات خطوط قرمز نظام دارند. ایشان با ادبیات شیوا و دلچسب و دلسوزانه مطالبی را در صحن علنی مطرح می کند و به گونه ای در کنش فعالانه ای در امور اجرایی شورای چهارم در سال دوم عمل نمود که علاوه بر خدمت به افراد درون طیف اصولگرایان٬ نسبت به برآورده کردن مطالبات شهروندی٬ سایر گرایشات از هیچ کوششی دریغ نمی ورزید .

البته با شناختی که در طول حیات سیاسی اش وجود دارد بر اساس همین اعتقاد٬ تعداد کثیری از دوستان اصلاح طلب اش او را در رسیدن به پیروزی در مبازارات شورای چهارم یاری رساندند . و هنچنین وی، از حمایت های اصولگرایان پیرومنش در آن رقابت سنگین بی بهره نماند.

والسلام

https://hoorkhabar.ir/584955کپی شد!
92
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.