کاهش آورد آب رودخانه های خوزستان

هوشنگ حسونی زاده  معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به پایان سال آبی در شهریور ماه امسال اظهار کرد: آورد رودخانه های استان در سال زراعی ۹۴-۹۳ حدود ۱۳ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به سال آبی گذشته ۲۲ درصد و نسبت به سال های نرمال ۵۵ درصد کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: در این مدت رودخانه کرخه با کاهش ۸۷ درصدی و جراحی با کاهش ۷۰ درصدی نسبت به سال های طبیعی بدترین وضعیت را داشتند.

حسونی زاده با بیان اینکه بارندگی های سال گذشته در خوزستان نسبت به میانگین ۵۵ درصد کاهش داشته است اضافه کرد: سال زراعی گذشته بعد از سال ۱۳۸۷ دومین سال سخت برای خوزستان از نظر خشکسالی بوده که آورد رودخانه ها به سال هشت میلیارد مترمکعب رسید.

معاون سازمان آب و برق خوزستان گفت: با توجه به اینکه عمده آب مفید مخازن سدها در سال قبل مصرف شده است از سازمان جهاد کشاورزی و کشاورزان درخواست شده کشت پاییزه امسال را با تاخیر و از اواسط آبان به بعد آغاز کنند.

به گفته وی حجم مفید سدها نسبت به پارسال نصف شده است که سدهای کارون کاهش ۵۳ درصدی مواجه بوده و سد کرخه در حدود سه درصد حجم مفید ذخیره آبی دارد.

بر اساس این گزارش، خوزستان چندین سال است که با خشکسالی روبه رو شده است.

در کشت پاییزه پارسال با وجود تصویب آبیاری ۸۰ درصد اراضی در ستاد خشکسالی استان اما در نهایت سازمان آب و برق خوزستان کمتر از ۶۰ درصد آبیاری مزارع را انجام داد.

در این میان اراضی حوضه رودخانه های کرخه، جراحی و زهره بیشترین آسیب را از خشکسالی دیدند.

ایرنا

https://hoorkhabar.ir/584624کپی شد!
99
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.